Polárky RLX Explorer 216570
Publikováno 7.srpen.2018 - 14:46
Publikováno 7.srpen.2018 - 14:48
paradni fotky. polarky jsou imo strasne nedocenene hodinky
Publikováno 7.srpen.2018 - 17:24
Jendo kolik mas ruku?
17,5 lovečák
Publikováno 7.srpen.2018 - 21:20
Moc děkuji, však jsem taky po celou dobu čekání na ty svoje měl v mobilu tuto tvoji fotku a pořád na ni čuměl
On má všechny fotky polárek vymazlený

"Kolik máš hodinek, tolikrát jsi člověkem".
Publikováno 9.srpen.2018 - 13:35
On má všechny fotky polárek vymazlený
tak to děkuji. jsou to prostě krásné hodinky - tady jsem vyštrachal svoji chlubírnu pro pár fotek, snad se Tomak nebude zlobit za plevelení:
http://forum.chronom...rolex +explorer
Publikováno 16.srpen.2018 - 21:39
Pořád si je náramně užívám. Prý mají lehce přerostlé ručky, ale já to vnímám spíš naopak, že třeba např. SubC by mohly mít ručky o pár procent objemnější. A přesnost po měsíci je celkem + 6 vteřin.
Přiložený soubor (y)
Moje aktuální kousky : Rolex Explorer II polar 216570 Omega SMP quartz modré, Cabot Watch SBS Divers <p>
Publikováno 18.srpen.2018 - 15:54
Přiložený soubor (y)
Moje aktuální kousky : Rolex Explorer II polar 216570 Omega SMP quartz modré, Cabot Watch SBS Divers <p>
Publikováno 20.srpen.2018 - 16:16
Jsem pyšný na tyhle nádherné kapesní hodinky. Dědeček mi je prodal na smrtelné posteli.
Woody Allen
Narodíte se, žijete, a nakonec zemřete. Naneštěstí příliš mnoho lidí mine tu prostřední část.
Chris Ferro
Kdo nikdy nebyl dítětem, nemůže se stát dospělým"
Charles Spencer Chaplin
Publikováno 20.srpen.2018 - 16:21
Mam je v cerne a je to pecka.
Publikováno 20.srpen.2018 - 16:31

"Čas nevyžaduje, aby byl zřen, ale aby byl žit."
Publikováno 20.srpen.2018 - 16:35
Jsem pyšný na tyhle nádherné kapesní hodinky. Dědeček mi je prodal na smrtelné posteli.
Woody Allen
Narodíte se, žijete, a nakonec zemřete. Naneštěstí příliš mnoho lidí mine tu prostřední část.
Chris Ferro
Kdo nikdy nebyl dítětem, nemůže se stát dospělým"
Charles Spencer Chaplin
Publikováno 11.září.2018 - 12:37
Jak tak koukám na ty tvé fotky...zdá se mi to nebo máš GMT ručku nastavenou na stejný čas jako místní? :-)
"Když slyším o Schrodingerově kočce, beru do ruky pušku."
Stephen W. Hawking
Publikováno 11.září.2018 - 12:44
Jak tak koukám na ty tvé fotky...zdá se mi to nebo máš GMT ručku nastavenou na stejný čas jako místní? :-)
Tak pokud zrovna nejsi mimo tak místní je nastavena na stejný jako GMT viď :>
Publikováno 11.září.2018 - 12:49
Ano, dnes je mám právě dva měsíce a zatím se mi nepodařilo opustit místní časové pásmo.
Jak píše jenik77 tady "Model Explorer II vyrábí Rolex již od roku 1971, původně jako 38mm veliké hodinky pro polárníky a speleology. Hodinky měly kromě standardní hodinové ručky také synchronizovanou 24h ručkou umožňující pouze rozeznat den a noc."
Navíc GMT ručka v místním pásmu funguje podle slunce jako kompas (v letním čase třeba korekce).
Takže na originále to ani měnit nešlo a oranžová ručka ani nebyla GMT.
Publikováno 11.září.2018 - 12:49
To mi přijde škoda :-). Já to mám asi trošku zkreslené, protože v práci komunikuju na denní bázi s Činou, takže i když jsem doma, mám GMT ručku nastavenou na čínský čas, abych rychle viděl, jestli můžu kolegům ještě volat, nebo už je budu budit ze spaní :-).
Stephen W. Hawking
Publikováno 11.září.2018 - 12:50
Tak pokud zrovna nejsi mimo tak místní je nastavena na stejný jako GMT viď :>
jj, se změnou pásma necháš oranžovou kde je ( domácí čas ) a poskočíš si s černou na místní čas. Ale původně byla 24 hodinová ručka spřažená na pevno s časem a měla pomoci speleologům při dlouhých pobytech pod zemí s orientací v čase. To byl účel původních EXII
Nepoužívám tapatalk, takže mi z něj nepiště, díky
Publikováno 11.září.2018 - 12:59
Hodinová ručka má funkci rapid-setting of the hour hand, která umožňuje nastavení hodinové ručky bez zastavení ostatních ruček. Proto je to právě hodinová ručka, která se při přesunu obvykle mění a GMT zůstává na domácím čase.
Publikováno 11.září.2018 - 13:13
Však tomu rozumím. Ale dá se to s úspěchem použít i obráceně. Teda záleží na tom jestli člověk víc cestuje - často mění zóny, nebo spíš víc komunikuje se světem ze své domácí zóny - zjišťuje čas jinde. I když pro to by se víc hodil worldtimer...ale pěkné worldtimer hodinky jsem snad ještě neviděl. Suma sumárum mi prostě přijde škoda tu funkci doma nepoužít, toť vše :-).
EDIT: Nemám na hodinkách rád redundantní informace - proto bych si tam dal pro info nějakou jinou zónu, ale to je můj problém :-).
Tento příspěvek byl upraven od AdaMoss: 11.září.2018 - 13:15
Stephen W. Hawking
Publikováno 11.září.2018 - 13:20
To: AdaMoss Akorát nastavit u polárek do jiného pásma GMT ručku je tuším o něco těžší, rozhodí se přesný čas? Chápu, že pro tvůj účel bylo nejlepší řešení změnit právě oranžovou na čas obchodních partnerů. A jaká GMT máš, taky polárky ?
Publikováno 11.září.2018 - 14:43
Tím to asi bude. Na mých Sinnech skáče právě GMT ručka po hodinách bez nutnosti zastavení času - čili je to asi obráceně než u polárek.
Stephen W. Hawking
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:rolex, explorer, polar, polárky, 216570
Prodám a koupím (soukromá inzerce) →
Vyměním →
Rolex Submariner NDZaloženo od xcmaniax, 14 úno 2019 ![]() |
|
![]() |
||
Prodám a koupím (soukromá inzerce) →
Prodám →
Rolex Submariner Date NovéZaloženo od AdaMoss, 11 úno 2019 ![]() |
|
![]() |
||