Přejít na obsah

Suunto 9


Doporučené příspěvky

Zdravím,

včera jsem jako dárek pořizoval S9, a to v prodejně na Smíchově. Krámek tedy našlapaný zbožím, a pán co nás "obsluhoval" byl dost svérazný, mlel si svojí a nějak extra neposlouchal zadání. Nicméně nákup proběhnul a několik prvních dojmů. Příjemné ovládání pomocí dotykového displeje, je rychlé a člověk se opravdu rychle orientuje. Na tak velké hodinky jsou velice lehké. Plus je safírové sklo. Mínus trošku ta černá luneta, která se prostě u těchto hodinek časem odrbe a asi to nebude žádná hitparáda. Na druhou stranu jsou to hodinky ven, a né na kancldajving. Koupili jsme to rovnou s pásem na tep, protože SW co tep měří pouze přes čidlo na dýnku, údajně není úplně přesný, prý ho nějak přepočítává a je nějak přednastaven (bylo nám řečeno).

Vybírali jsme mezi FG5X, Suunto Spartan a pak ještě S Sport baro (ty se líbily nejvíce). Ale jedním z požadavků byla výdrž baterky, a tam S9 vedou s přehledem.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Gratuluji. Mám Spartan Sport Wrist HR a pokud je luneta u devítek řešena stejně, pak bych se neobával, že nevydrží. Já se snažím o nic nemlátit, ale jednou dostaly fakt velkou ránu od futer dveří, byl jsem přesvědčen, že na lunetě bude důlek, ale nekonal se ani důlek, ani jiná sebemenší stopa. Přítelkyně má gold verzi a její táta copper, i jejich lunety jsou stále jako nové.

 

Ale zeptám se - něco jsem o Suunto 9 přečetl, oproti mým Suuntům se pyšní delší výdrží, barometrem a safírovým sklem. Podle jednoho testu tam jsou i rozdíly v režimech přesnosti GPS a určitě i další odlišnosti, související možná s úsporou baterie, ale v zásadě mi ty hodinky přijdou funkčně (až na ten barometr navíc) hodně podobné. Nezjišťoval jsi další rozdíly?

 

Co se týká přesnosti měření srdečního tepu na zápěstí, záleží na tom, co od toho čekáš. Já Suunta používám na koloběžku, na motorku a donedávna to byly i moje hodinky na každodenní nošení, kdy jsem srdeční tep měřil celý den. Přesnost je ovlivněna i tím, jak pevně a v kterém místě na zápěstí jsou hodinky utaženy, sem tam má měření mžikový výpadek, ale v průměru za celou "disciplínu" to bylo přesné dostatečně, aspoň pro mne. Ale nejsem náročný sportovec. Docela by mne zajímalo srovnání obou způsobů měření.

 

Budu rád když sem budeš postupně dávat své dojmy, zkušenosti a popis funkcí v praxi. Na svá Suunta jsem psal pro jeden obchod rozsáhlou dlouhodobou recenzi, myslím, že ty hodinky znám celkem dobře a zajímaly by mne rozdíly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prvotní info z provozu hodinek je to, že vše maká a jsou rychlé a přesné. Ted je obdarovaný testuje v domovině mechanik:) Až mi pošle další zprávy, tak případně doplním, ale bude to nějakou dobu trvat, s ohledem na všechno, co uměj.

post-36381-0-87880100-1533496446_thumb.jpg

post-36381-0-51799600-1533496469_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsme zašli na pivko (mimochodem Únětická 8 ° doporučuji:). Ptal jsem se na hodinky. Jedna trochu chyba je, že ve sportovním režimu Vysokohorská turistika (nebo tak nějak) to ukazuje nesmyslnou ušlou vzdálenost, 35 km fakt neušli, za den, to ani na ledovci a tam kde byli nebylo možné. Kalibrace proběhla po výstupu z lanovky, takže tím to být nemohlo. Potom ještě ta záplava různých sportů, nevím, co asi měří při např.: boxu, šipkách, atd. Většinou stejně jen tep a teplotu, a nic extra. Ale velké plus (to se opakuji), výdrž baterky, přesnost výškoměru, dotykový displej je fakt zábava. A vypadají prostě dobře (subjektvní, vím). Jen dodám, že majitel původní Ambity vůbec nešetřil, jednou se mu je podařilo omylem přejet manitouem, a prý jen vymetl kamínky z těch otvorů po šroubkách a jedeme dál. Takže očekám škrábenec na lunetě, ale zatím nic.

post-36381-0-11457000-1534244073_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předpokládám, že ušlou vzdálenost měří GPS, jakou jsi tedy měl na mysli kalibraci? Kvůli ušlé vzdálenosti snad není třeba nic kalibrovat. Výškoměr, to ano a nevím jak Suunto 9, ale Spartany Sport Wrist HR vyžadovaly každou chvíli kalibraci kompasu. To ale nemá nic společného s měřením vzdálenosti. A co GPS - jaká byla nastavená přesnost, jak byly hodinky umístěny, i nošení pod silným rukávem může teoreticky zhoršit citlivost. Má obdarovaný z měření záznam trasy? Měl by mít, hodinky trasu zaznamenávají při venkovní aktivitě automaticky a když to stáhne do PC nebo mobilu, vše bude jasné... 

Co se týká té záplavy sportů, je jich tam hodně, ale ten používaný se zobrazuje v seznamu nejvýš, tak to neotravuje. Nejsem si jistý, ale možná jdou ty ostatní skrýt, ale i u Suunto 9 nejspíš jen přes PC, kde jdou upravovat i jednotlivá datová pole, aby se zobrazovalo jen to co člověk potřebuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Mám více než rok Suunto Spartan Sport Wrist HR a na minerálním skle není ani mikroškrábanec. Máme v rodině troje tyto hodinky a ani jedny nenesou žádné stopy poškození. Za mne klidně minerální sklo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám více než rok Suunto Spartan Sport Wrist HR a na minerálním skle není ani mikroškrábanec. Máme v rodině troje tyto hodinky a ani jedny nenesou žádné stopy poškození. Za mne klidně minerální sklo...

Díky za Info. Koupil jsem dnes Suunta 9 Baro, jelikož jsem využil slevu 23% z kuponu Ona dnes. Takže je mám za 11880 Kč i s dopravou. Myslím, že to je dobrý kup.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Zdravím, mám je cca od září verzi 9 baro jsem spokojen až na GPS, která je tragická, používám aktuálně na běh kolo, oproti starým polarům V800 úplně mimo. Řeším již několikátý týden přímo s podporou Suunto. Používám nejpřesnější záznam GPS tzn po 1s, nicméně hodinky takto údaje nezaznamenají, v GPX souboru jsou intgervaly mezi jednotlivými datapointy v rozmezí 1 až klidně 15 sekund, Polar V800 má datapoint každou vteřinu. Psali mi cosi o tom, že data filtrují, ale netuším jak protože i rychlejšího pohybu, kdy by měl kvůli přesnosti interval být kratší (větší vzdálenost za kratší čas) jsou intervaly mezi jednotlivými body také klidně 3 a více sekund.

 

zde jak to zvládá Suunto 9: http://www.movescount.com/moves/move255109015

zde jak to zvládá Polar V800: https://flow.polar.com/training/analysis/2622739275#   - je na cestě prakticky celou trasu a to byl příjem signálu stížen listím na stromech (záznam je z léta)

 

Všude se píše, že mají vysokou přesnost GPS, ale v porovnání s V800 je to teda dost mizerné, navíc nechápu když je záznam po 1s proč hodinky takto nezaznamenávají.

Můžete někdo kdo je máte jen tak pro zajímavost dát k dispozici GPX soubor nějaké běžecké aktivity nebo podobné, v jakém intervalu vám hodinky zaznamenávají.

Upraveno uživatelem PetrMisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Mám sice rok staré Suunto Spartan Sport Wrist HR, v té době ještě Suunto 9 nebyly, ale nedomnívám se, že by to bylo jinak. Dotykový displej myslím vypnout nejde, aspoň jsem o tom v menu nic neviděl, ale ne vše lze ovládat dotykově, většinu - odhaduji 80-90% - ale ano, resp. člověk si může vybrat, jestli zvolí dotyk nebo tlačítko.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale ne vše lze ovládat dotykově, většinu - odhaduji 80-90% - ale ano, resp. člověk si může vybrat, jestli zvolí dotyk nebo tlačítko.  

Aha, díky. Možná je to ono, každopádně to budeme hlídat, aby jsme nepřišli reklamovat den po záruce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

alky - Suunto teď nosím jen občas, ale v pátek jsem je po delší době nabíjel a tak jsem si to ověřoval. Pokud se nepletu, vše lze ovládat tlačítky, ale NE vše lze ovládat dotykovým displejem. Nicméně nevylučuji ani závadu či jiný důvod, protože pokud má dotyčný hodinky od srpna 2018, myslím, že už by na tuto vlastnost jistě přišel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Trochu to tady oživím, konečně už mám devítky taky  :smile_anim:  Přešel jsem z Ambit2 a rozdíl je obrovský, funkčně jsou samozřejmě podobné (to je dobře), ale ergonomie je úplně jiná. Kterou službu používáte, stále Movescount a nebo Suunto App? Nebo něco úplně jiného?

post-36771-0-18571600-1570703661_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...