Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 5,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 3 týdnech...

Myslel jsem, že to bude horší. Za dva dny jsme udělali všechny pokoje včetně koupelny. Zdržely nás otvory na rekuperaci, ale už taky hotovo. Takže můžu udělat rošt na chodbě a budou se tahat rozvody k rekuperaci. Naučil jsem se během stavby jednu věc: Nestahuj kalhoty, když brod je ještě daleko.

 

Ono to ně jak půjde, aneb když nejde o život...

post-21215-0-63219700-1577560797_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně dneska jsou asi už lepší tmely a šikovný vibrační sádrokartonářský brusky. Já to před patnácti lety dělal ručně. Tlačit na držák s brusnou mřížkou celý dny zespoda a šmrdlat s tím byl příšerně nepřirozenej pohyb. Nechtěl jsem strašit, máš to pěkný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Noo... kdybych to měl dneska dělat ručně (skromných 110 metrů obytný plochy je nejmíň 136 celkový plochy, ale spíš mnohem víc...), nebrousil bych nikdy v jednom zátahu. Rozvrhnul bych si práci tak, abych zbrousil jednu lajnu a pak mohl stejně dlouhou dobu dělat něco jinýho na zemi. Se hřbetem v jiný poloze. Ale já jsem zchátralá existence, mladej sportovec by to určitě dal najednou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jakýpak broušení, to už ne. Doporučuju "tmelení bez broušení", rychlejší, bordel nula, jeden krok se ušetří. Musí bejt na to dobrej tmel a široká špachtle

 

E: našel sem i odkaz

Upraveno uživatelem morepower
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak minimálně poslednímu broušení se ale nevyhneš, jinak to bude v šikmým světle vypadat hrozně. Navíc to rozfázování do několika kroků bylo především proto, že když tmel vyschnul, trochu ztratil na objemu a bylo třeba jej v druhým a třetím kroku doplnit a znovu přebrousit. Zejména v podélnejch kanálech s armovací mřížkou je tmelu tolik, že se mi nechce věřit, že si zachová komplet objem. Jestli se mýlím, tak samozřejmě super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně, stěny jsou vcelku pohoda, v souvislosti s shewczovou fotkou jsem psal hlavně o stropech.

 

Největší pakárna je, že (s výjimkou stěn protilehlých oknům) dopadá na přičky i strop denní světlo ve velmi šikmým úhlu a sebemenší nerovnost je vidět. V umělým světle to třeba vypadá dobře, pak přijde den a všechno vyleze. Když to člověk neudělá perfektně, bude na to celej život pak koukat a říkat si: doháje, neměl jsem to tehdy odfláknout...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po revoluci jsem dělal sadroš v reichu, no pamatuji si jak jsem po první šichtě odpadl na palandu v monterkách totálně ko :-) Když jsme vyložili první kamion sadroše a vypadali sedřeně tak nám šéfik řekl, že si nemáme tolik honit :-) ale 1.600 DM na výplatu za to stálo :-)

 

Jinak vše nej všem stavařům, ať vám to roste. My to konečně po pěti letech bydlení dotáhli skoro do konce. Plot hotovej, brána i branka taky. Díky Ježíšku :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...