Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 5,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ano moje. Sousedův barák je moderně pojatá stavba, nebo na mě tak působí, ale já se musel držet klasiky. Ve výsledku je mi to jedno, všechno lepší než panelák se sousedem, který má 4 děti a každé jedno z nich učí na kytaru, flétnu, klavír, zpěv, harmoniku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dotaz na zkusene.

Mam moznost vyplatit segru a koupit radovku na super miste, kde jsem vyrustal.

Jenze stav je temer haverijni. Jde o vetknutou stavbu z 20.let, hodne toho udelal sam deda, tak je to potreba vzit zgruntu, od elektriky, pres rozvody, odpady,fasadu, okna, dvere, vnitrni stuky az mozna i po podkopani a odizolovani objektu (ve sklepe je plisen a vlhke zdivo). Baracek je to malickej, vlastne takove vertikalni bydleni, na patre velka chodba a 1+1 s koupelnou a to 3x nad sebou. Nicmene pro me je ta lokalita top a i ta mini zahradka ve vnitrobloku je pro me jako pro lenocha akorat.

Da se nejak hodne zhruba odhadnout na kolik by me to prislo? Prodal bych aktualni byt, vyplatil segru a pustil se do toho. Ale mam nefalsovanej strach, ze me to sezere za ziva. Uvitam i doporuceni na architekta, ale obavam se, ze nenadela nic, pamatkar je svina a budeme to muse defakto komplet zachovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uffe, podle toho, co píšeš, že bys chtěl udělat a co barák potřebuje, asi půjde (může jít) o sedminístnou investici. Záleží i na úrovni použitých materiálů. Doporučuju pozvat si nějakou stavební firmu, která by uměla dodat vše, co chceš/potřebuješ, aby jsi se dozvěděl alespoň indikativní cenu - výši investice. Pak se rozhodneš pro výsledný rozsah a můžeš začít s projektem a nechat ho nacenit vždycky v nějakém uceleném stavu. A rekonstrukce většinou znamená nějaké překvapení = nečekanou skutečnost, která ovlivní výslednou výši investice (většinou ji ještě zvýší).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...