Přejít na obsah

Jak s agresivními řidiči?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 166
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

dál mě zaráží jak si tu někdo stěžuje na pomalu jedoucí vozidla ... takže jestli jede někdo na okresce 60 mě muže maximálně jenom tak srát, ale on může jet klidně i čtyřicet, protože prostě může

 Teda nevím, jestli to bylo na mne, ale mně je u prdele, kolik jede, pokud se necejtí na ty vražedný rychlosti přes sedum pětek. Co mi u prdele není, že brání záměrně předjetí, asi aby bylo víc bezpečno. Prostě si jedu středem a všichni si trhněte. Myslel jsem, že sem se vyžvejkl vcelku srozumitelně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2sejkoram: Seš snad soudce nebo policajt, abys posuzoval jestli je pro někoho 30 minut důležitých a nebo ne?

Máš-li ostatním v provozu potřebu sdělovat cokoliv ohledně stylu jejich jízdy, slouží k tomu dle vyhlášky světla a klakson (případně signalizace rukou z okna při poruše elektroinstalace), ne vytrčený ukazováček a přes dva pruhy nastavený nárazník.

 

Pokud jde o překračování vyhláškové "maximální rychlosti" (zavedené svého času kvůli ropné krizi a ne bezpečnosti) na volné dálnici (i přes tragicky poddimenzovaný počet pruhů stále s návrhovou rychlostí 150+) a ne v hustém provozu na "rychlostce" bez připojovacích pruhů (Vyškov-Olomouc, Hranice-Těšín, Turnov-Liberec...), často cítím agresi spíš ze strany "moralistů", vynucujících si na ostatních "jediné správné" tempo, dle univerzálního hesla: 

Kdo jede pomaleji než já je KOKOT A DEBIL - a kdo se mě snaží předjet je KRETÉN A ŠÍLENEC!!!

 

PS: Šéfovi jeho stará svého času radila aspoň při transportu dětí používat náhradní termín "ŠNEČCI" - že prý už si na ten jeho "silniční slovník" dostávala stížnosti i ze školky...  :whistling:

 

PPS: U teleskopů a podobných věcí jde IMHO o stejný efekt jako u zbrojáku: S výjimkou skutečných psychopatů to bývá spíš "berlička", kterou poučený majitel vlastně ani použít netouží - a díky tomu na kličkujícího pitomce radši včas a pořádně zatroubí. Že to někdo považuje za agresi ze které mu rupne cévka je furt menší zlo, než se s ním pak prát u nabořeného auta, protože "von nevěděl" (viz "Dawe vs senil" výše)  :smoke:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ma vždy pobaví, keď niekto nazve vlákno žumpou a následne do neho vyklopí svoje názory :)

No, tak ses pobavil. Prakticky vsichni, ktere potkavam na cestach jsou kreteni a stvou me. Vsecko bych to postrilel. Jinak s agresivnima ridicema je to tezke, je jich vsude spousta, nechapu, kde se to v lidech bere.

 

Edit: Strasna zumpa todle vlakno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ramon: no pokud to tak bereš a seš schopnej jet za někým hodinu 60 na okresce, protože mu nechceš kazit jeho dobrý pocit,, nemám proti tomu nic, já tam ještě nedozrál.

Tak nehysterčím z něho a předjedu ho. Většinou do pár minut, že bych za  někým musel jet hodinu, a nešlo předjet, tak to jsem ještě nezažil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ramon: a kde si přišel na to, že hysterčím? :) Mě to teda akorát přijde dost divný jezdit po okresce 60 a celkem i sobecký, pokud k tomu nemá opravdu vážný důvod, ale že bych se kvůli tomu obrátil naruby, to ne. Jen bych pokládal za rozumné, aby takový člověk jel co nejvíce u pravého okraje vozovky, případně se pokusil i uhnout, když za sebou vidí kilometrovou kolonu a může.. That´s all.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl jsem jen říct, že mně někdo takový nechává klidným, a nemyslím, že by to dělal proto, aby někomu působil zle. Každej jede jak zvládne.  Často se stává i mně, že na okresce nejedu na limitu, záleží na charakteru silnice, nemyslím na rovině kde je vidět na kilometr, ale nepotřebuju to pálit na max a  být nabitej adrenalinem co mě čeká za každou zatáčkou do které nevidím a pod. Hlavně často pozoruju, že mnozí se s tím nepářou a je jim to jedno, jsou tam schopni i předjíždět.  Teď vůbec nemyslím tebe, ale spíš mi připadá, že těch nemyslících přibývá, a těch rizik na které si člověk musí dávat bacha je čím dál víc, a ty silnice jsou furt stejný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ramon: to co píšeš teď je rozumný. Ano, taky jedu na některé úzké trojce, kde musíš jet pravýma kolama příkopem, aby ses vyhnul protijedoucimu, třeba 70-80, protože víc nepovažuju za bezpečný. A pak jsou okresky, kde můžeš jet 120 a vůbec ničemu to nevadí a vůbec nejde o adrenalin, ten teda na okreskách fakt nevyhledávám. Každý máme svou komfortní zónu kousek jinde, ale jde o to nedělat si na silnici naschvaly. Spousta lidi si bere predjeti osobně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se taky občas plazím po okresce pomalu, abych neurval kolo. Ale když za sebou vidím rychlíka, tak mu zas rád někde (třeba na autobusové zastávce) uhnu a nechám ho jet. Většina dokonce i poděkuje a já mám klid, že mě nebude chtít někdo předjíždět na blbým místě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No on je jeden pomerne dobry dovod ist po okreske "pomalsie" ja sam to par krat do roka zazivam ked vyrazim na Moravu za rodicmi zeny. Proste tu cestu nepoznas a tak instinktvne ides o 10-15kmh pomalsie nez niekto, kto si ju dava dva krat denne poslednych 15-20 rokov. Iste to ponzate, stava sa mi to hlavne v zime, neides vyslovene pomaly, ale aj tak miestny borec za tebou citi ze jeho felicia na zimnych slikoch ma este rezervy a nervozne zpoza teba vykukuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem taky něco napíšu.

 

Jezdím tak jak mám chuť( po anabázi s policejním vozidlem a majáky za mnou před dvěma lety většinou v klidu na limitu co je na značce) a ostatní ať si jezdí jak chtějí.

Rychle, pomalu, je mi to jedno. neřeším to.

Spíše se na okreskách děsím lidí co předjíždějí v protijedoucím jízdním pruhu, ale jak jsem psal ať si každý jezdí jak chce.

Navíc jsem přesvědčen  i na silnici, že u těhle lidí funguje karma ( auto, práce, manželka, vše najednou se mu vrátí)

Nejsem policajt ani pomocní stráž a jediné na co si dávám pozor je moje zdraví a můj život a podle toho jezdím, nikoho neudávám a nikoho nevychovávám  a snažím se na ty lidi ani netroubit nebo neblikat, jelikož mně to moc nepomůže a je to neuklidni.

Tak asi tak :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

 

 

PS: Šéfovi jeho stará svého času radila aspoň při transportu dětí používat náhradní termín "ŠNEČCI" - že prý už si na ten jeho "silniční slovník" dostávala stížnosti i ze školky... :whistling:

 

 

Tyve ŠNEČCI.. To je vyborny! To zavedu :D Uz sam sebe v aute nemuzu poslouchat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...