Přejít na obsah

jaké "letecké hodinky"


no-one

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny přívržence Breitlingu a létání.

 

Po prvotním rozkoukání a rozhoupání jsem se rozhodl koupit si hodinky od Braitlingu. Jako pilot a vůbec velký nadšenec pro létání mě samozřejmě nejvíce zajímají hodinky pro letce :)

Měl jsem předvybrané modely AirWolf, AeroSpace a B1. Byl jsem se včera podívat u Dušáka a musím říct že mě nejvíce ohromily BlackBird :)

Máte s nimi někdo nějakou zkušenost? Jsou tyhle hodinky vhodné na "běžné"nošení? (cca 12.hod denně na ruce), případně do vzduchu (kde můžou taky chytit nějaký náraz apod.) - mám namysli zda mechanický strojek není náchylnější a nevyžaduje "speciální péči" :) (omlouvám se možná za stupidní dotazy, ale budou to moje první "lepsí" hodinky).

 

A ještě bych se chtěl zeptat kde hodinky nejlépe koupit. Jsem připraven a ochoten za ně utratit nemalý peníz, ale zdá se mi velký cenový rozdíl např. na webu jsem je našel, že se dají koupit za cca $5000 přitom dušák je prodává za 145tisíc. Což mi přijde jako velký nepoměr :) Ale zase se bojím koupit je pře net.

Vyplatí se pro ně někam dojet? :)

 

Velice děkuji za jakoukoliv odpověď či názor.

Vítek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 176
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

S konkretnim modelem zkusenost nemam, i kdyd se mi velice libi. Nosim Avenger Skyland (myslim, ze to jsou nejtlustsi breitle 17,5mm) bezne 10-12 hodin na ruce, pri teto vysce hodinek, se sem tam do neceho prasti, ale hodinky stale vykazuji konstantni presnost. Mechanicky strojek bude vzdy nachylnejsi nez quartz, ale nemyslim, ze je to nejak dramaticke. Pokud nepracujes se zbijeckou, tak se toho neboj. Co se tyka nakupu, podivej se treba sem, je to overeny prodejce, neni to daleko a dava 1000 dnu zaruku. Cena je o tretinu nizsi.

Upraveno uživatelem Baker
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brajtle jsou ve své třídě svým provedením naprosto bezkonkurenční, jedná se o velmi bytelná a odolná pouzdra které jsou velmi vhodná pro běžné nošení a i běžné vykonávání práce, jsou to masivní a mrkací hodinky pro chlapy.

Mám Chrono Superocean na ocelovém tahu a přes prvotní nezvyk ohledně hmotnosti, mně vůbec jako těžké nepřijdou a nějaké hodinky -tintítka- bych už nesnesl.

Tvá volba je více než dobrá, kamarád je má a je velmi ,po cca 6 letech, spokojen. Jedná se o skvělé hodinky jak designem tak i hodnotou.

Už se nemůžu dočkat až si je pořídíš a hodíš sem pár fotek!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tipy. Tak už jsem to eliminoval pouze na BlackBird a SkyRacer :)

Oboje jsou nádherný, ale BlackBird asi vede :) Buď s gumovým nebo ocelovým tahem.

 

Co říkáte? :)

Protože jsem take ujel na Breitling dovolím si vstoupit do diskuse.Z techto modelů bych šel do Skyracer,prostě mi jako pilotní hodinky sedí více,už kvuli logaritmickemu pravítku..jinak na mě čekají v obchodě Colty,snad uz zitra budou doma...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tipy. Tak už jsem to eliminoval pouze na BlackBird a SkyRacer :)

Oboje jsou nádherný, ale BlackBird asi vede :) Buď s gumovým nebo ocelovým tahem :)

 

blackbird.jpegskyracer.jpeg

 

Co říkáte? :)

Osobně bych preferoval B1/Airwolf ( UTC, druhá časová zóna, doba letu, mezičasy, podsvícení, alarm, slide rules - převody knoty, míle, doba letu, atd.... ) za ním až SkyRacer ( menší a novější bratříček Herculesů sice se slide rules, ale bez UTC a dalších add.features ) a až na posledním místě BlackBird ( což jsou moc bezesporu zajímavé hodinky, ale na zápěstí pilotů je asi moc neuvidíš...je to spíš taková elegance/sport , něž profi tools pro piloty)

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli opravdu lítáš, tak si kup Airwolf (s tím novým ciferníkem vypadá stejně čitelně jako svýho času B-1, kterej má s AW společnou většinu funkcí), lidi od kniplu na B-1 pějou jen chválu... Jestli nepotřebuješ přepínat nádrže, měřit dýlku letu a podobný věci, jdi do BB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kurnik letec a nemá Navitimer. :D Jinak na lítání v Boingu je putna jaké jsou to hodinky. Pokud to bereme z praktické stránky. A Nejvíc praktické budou asi Airwolf nebo něco jiného z řady professional.

Jestli myslíš v "Boeingu", tak jsou kvalitní hodinky dobre i pro to, aby jsi včas dorazil na breefing, a nečekal na Tebe zbytek posádky. :-)

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...