Přejít na obsah

Automaty na kolo?


martinHU

Doporučené příspěvky

Zdravíčko, mám hodinky SEIKO SKX 007 a rád je beru na nejrůznější aktivity. Bojím se ovšem nosit hodinky při jízdě na kole. Jako amatér nevím, zda celkem složitému stroji může vadit to lehké "drncání". Vím, že tady na fórech se vyskytuje dost hodinářů amatérů i profesionálů, tak bych chtěl poprosit o radu. Rád bych bral hodinky na kolo ale digitální hodinky nesnáším (rady typu kup G shock nepotřebuji). Moc děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

 

Nosím automaty na kole každej den, jezdím po silnici do práce. A úplně v pohodě. Nejhorší je smrt strachem.

Tak ve sve podstate uhel zapesti k riditkum je otresy a naslednym pohybem natahuje. Sam mam nekolik km na MTB s automaty seiko a v pohode Upraveno uživatelem Napoleon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

já jezdil do práce na MTB a i docela dost slušnej terén a automaty v pohodě zvládali - i po dvou letech maximálního využívání mi dělali odchylku cca 2-5s za týden takže žádné závady na strojku jsem neregistroval.

Jediný kam jsem je nebral byla finská sauna.

Používal jsem Seiko SNZG15K1 se strojkem 7S36 a rozhodně bych se toho s tvýma nebál ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

to natahuje, ale těch vlivů bude víc

Vlivu? Kdyz si vemes automaty a naklonis je v uhlu ruky k riditkum kola a budes s nima provadet simulaci otresu a pozorovat u toho rotor, bude se pootacet. Ty otresy asi nebudou delat dobre jedine rucickam . Ale pokud je to kvalitni znacka..obavu bych nemel. Btw. To co vydrzeli primky ( kolo, hokej, fotbal ) a vzdy jsme podle nich prisli vcas domu.....:-)

Upraveno uživatelem Napoleon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlivu? Kdyz si vemes automaty a naklonis je v uhlu ruky k riditkum kola a budes s nima provadet simulaci otresu a pozorovat u toho rotor, bude se pootacet.( mel by byt staven na podnety se pohnout). Ty otresy asi nebudou delat dobre jedine rucickam . Ale pokud je to kvalitni znacka..obavu bych nemel. Btw. To co vydrzeli primky ( kolo, hokej, fotbal ) a vzdy jsme podle nich prisli vcas domu.....:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nevím, hodinky za pět litrů bych asi nijak zvlášť neprožíval, ty jsou na "otloukání" určené a když doslouží, tak si prostě koupím jiné. Zrovna SKX007 jsou typická spotřebka - ale přesto, než by se nějaké drncání na kole mohlo na nich nějak projevit, tak je buď ztratíš, nebo tak otlučeš, že už ti to bude jedno :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Hmotnosť ručičiek je zanedbateľná, o tie by som sa nebál. Skôr o rotor a ložisko. Automaty sú náchylnejšie na otrasy kvôli ťažkému rotoru. Manuál by nemal byť problém.

Pak bys je tedy ale skoro nemohl dotahovat ,,trepanim,, kdyz nemaji rucni natah. Rotor musi neco vydrzet. U kinetic rotor padal obcas narazem. Ale u lety provereneho 7s26 - 36 strach nemam. To by seiko v navodu dalo upozorneni na nevhodnost jizdy na kole. Upraveno uživatelem Napoleon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja uz videl rotoru upadlych nekolik. Primky na to trpi hodne, v podstate konstrukcni chybka u cal.96. Taky u jednech Citizenu. Seika mi taky zacinaji chrastit. Zaver - na kolo bych automaty nebral....mozna tak leda na 10km po asfaltu do prace, ale na horaka ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele a co automaty na motorku? ty vibrace od motoru přes řídítka tomu asi taky úplně nepomuzou ne? Sent from my iPhone using Tapatalk

Lidi je tu na motorku normálně nosej, druhý to nedoporučujou. Nevyberes si.

Osobně na kolo ani na babetu (motorku nemám) automaty nenosím, takže jsem druhá skupina.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...