Přejít na obsah

Barometer, HR pas, notifikacie


Doporučené příspěvky

Pozdravujem,

 

potreboval by som poradit hladam smart hodiny primarne na sport - behanie, bezkovanie, pripadne ine sporty. (na bicykel pouzivam tachometer Wahoo elemnt bolt)

Kvoli bezkam by som chcel aby mali barometer, kvoli meraniu nadmorskej vysky a prevyseni.

 

Taktiez pozadujem od nich aby sa k nim dal pripojit hrudny pas, opticky snimac HR na hodinach moze a nemusi byt.

Spanok ma moc nezaujima ani celodenne meranie tepu.

 

A taktiez od nich pozadujem vibracne upozornenie na volanie, mail, sms, plus oznamenia notifikacii z inych aplikacii.

Horsie pocujem - toto je nutna podmienka. Zatial som pouzival Mi band (1,2,3) a Amazfit Bip (pokazili sa pri pade).

 

Apple hodiny urcite nechcem kedze od danej znacky nepouzivam ziadne zariadenie (neviem ci sa to da pouzivat s androidom).

 

Urcite chcem aby sa udaje lahko exportovali na STRAVU, napriklad tak ako teraz s Wahoo, kym odlozim bike v garazi tachometer sa sam pripoji na Wifi a kym pridem k PC je vsetko synchronizovane bez toho aby som musel stlacit jediny gombik.

 

Hodiny v cenovej relacii 200 az 300 eur mozno aj trochu viac.

 

Mam zatial nejake vybrate ale nechcem ich zatial uvadzat aby sa to netocilo len okolo znaciek ktore napisem.

 

Vdaka za rady.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S dovolením bych zvážil, zda je nutný barograf v případě, že to budou hodinky s GPS, u kterých, když se spustí sportovní aktivita, např. zmíněné běžky, se zaznamenává trasa včetně výškového profilu, rychlostí a také fyziologické údaje, tedy srdeční tep, vydaná energie a spousta dalších hodnot. Pak není barometr potřeba a navíc je třeba si uvědomit, že barometr reaguje nejen podle nadmořské výšky ale i podle počasí, proto, je-li to důležité, je třeba ho kalibrovat třeba i každých pár hodin na místě se známou výškou. V horách, během běžkové tůry spojené s přechodem kopců a spouštěním do jiných údolí, kde se atmosférický tlak bude lišit i ve stejné nadmořské výšce, bych se na věrohodný výškový údaj odečtený barometrem, spolehl max. několik desítek minut. Proto považuji z hlediska potřeby měření např. celodenní tůry na běžkách přesnější i komfortnější měření výšky pomocí GPS a nikoliv barometrem, kromě toho získám i mapový záznam trasy, ze kterého je možné vytvořit i videoanimaci a další, výše popsané údaje. So se týká Stravy, Suunto to umí jistě, Garmin nevím, nepoužívám.

 

Co se týká konkrétního doporučení, v současnosti používám Garminy D2 Charlie a Suunto Spartan Sport Wrist HR, nemám tedy potřebu jednu nebo druhou značku upřednostňovat, každá má své výhody i nevýhody oproti té druhé. Na Suunta jsem psal pro jeden obchod podrobnou recenzi, resp. dlouhodobý test, na Garmin k ní teprve získávám zkušenosti a nejspíš bude i srovnávací test. Osobně bych na sport zvolil spíš Suunto. Oboje moje hodinky jsou výrazně dražší než cca 300 eur, nicméně v této cenové třídě bych zvolil třeba relativní novinku Suunto Trainer v barevné kombinaci, která se bude líbit, v sadě je už často i hrudní pás. Třeba tyto:

 

http://www.suuntocz.cz/view.php?Page=Detail&Menu=5905&gclid=EAIaIQobChMInK7C8MLR3QIV6LDtCh2gQgjgEAAYASAAEgIxzfD_BwE&Zbozi=34610&Produkt=Suunto-Spartan-Trainer-Wrist-HR-Black-Performance-SS022668000per-Spartan-Sport 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...