Přejít na obsah

kvalita PRIM quartz


Doporučené příspěvky

Zdravím,

rád bych se zeptal jaké máte zkušenosti s kvalitou hodinek PRIM, jak se zpracováním tak s quartzovými strojky které používají.

Po dlouhém vybíraní hodinek pro ženu jsem skončil u modelu PRIM Beata https://www.prim.cz/cz/produkt/prim-beata-36-q-87598/, jež se mi zdají nápadité designem krejčovského stylu, který žena určitě ocení. Jen bych se rád ujistil, že za tu cenu nekoupím nekvalitní výrobek. Některé hodnocení Primek (Elton) tady na fóru totiž není dvakrát lichotivé.

 

PS: O automatech jsem ani neuvažoval, protože hodinky budou požívány párkrát do měsíce, takže by se museli dávat po každém použití na natahovák. 

 

Předem díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kvalitni nekvalitni - je to obycejny strojek Ronda v obycejnem pouzdre s chabym pokusem o design ála Beata. Cele je to zabalene do radobystylu a stoji to 20 litru.

Ja bejt tebou, tak za ty penize koupim zene teda mnohem lepsi hodinky primo ze svycarske produkce a urcite mnohem kvalitnejsi.

 

P.S. Ale je evidentni, ze muj prispevej je celkem zaujatý :-)

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O produkci Eltonu jsme se zrovna před týdnem bavili s mým známým hodinářem, jenž se kdysi v N.M.n.M. vyučil. Shodli jsme se na tom, že jejich cenová politika je ve vztahu k zákazníkovi slušně řečeno obdivuhodná...  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ondra

P.S. Ale je evidentni, ze muj prispevej je celkem zaujatý :-)

 

Taky aby ne, myslím, že tvou story s bílým/černým cifrem na Diplomatech jen tak něco nepřekoná :) Ale můžeme věřit, že dnes by se to už nestalo... ;)

 

K otázce:

 

Kvality bych se nebál... sice trochu zamrzí, že používají tu Rondu, ale je to ta lepší varianta se zlacenou základnou. Měl jsem od nich tenhle strojek v Linea 40Q a bez problémů. Kolegyně v práci má shodou okolností model od Beaty Rajské a je s nimi spokojená.

 

Otázka samozřejmě je, jestli za stejné peníze nekoupit něco swiss, možná i v mechanice... Pro chlapa určitě, ženy mechaniku asi až tak neocení (až na výjimky). Popravdě, mě osobně to logo Prim a vědomí českých hodinek u nové produkce Eltonu na ruce vždy potěšilo (když jsem dané hodinky měl), ale pravda také je, že jsem nikdy nekupoval za "full price"... to pak ke koupi a k dobrému pocitu motivuje právě i výhodná cena :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakce.

Vím, že to asi nebude nejlepší kup co se týče cena/výkon a že zaplatím především za brand a desing o kterém si každý může myslet své.

Na hodinky jsem se už byl kouknout naživo a vypadají dobře. I když musím uznat, že je škoda toho tištěného ciferníku, s tím si mohli pohrát víc. Na druhou stranu zas to vyváží korunka s českým granátem.

Ještě mě oslovily se svým stylem některé modely od Tissot např. https://www.tovys.cz/eshop/produkt/161257/t099-207-11-113-00.html , ale s největší pravděpodobností se rozhodnu pro českého výrobce.

 

S pozdravem

 

Kavka, chceteli hejl či makovec :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty tissoty, které jsi zadal v odkazu, jsou automaty - na začátku píšeš, že o  automaty moc zájem nemáš, protože manželka bude ty hodinky nosit spíš jen párkrát do měsíce - tak jen jestli jsi to zaregistroval. 

Ale jestli jde jenom o to, abys nám přiblížil styl, tak jasně. 

 

Pak ještě velikost. Primky, které jsi vybral, mají v průměru 36 mm (bez korunky), zatímco ty Tissoty 32 mm, a to už je na ruce docela rozdíl. Někomu je to jedno, někdo to vidí. 

 

Osobně se mi na těch primkách moc líbí tvar pouzdra, taková klasika, a taky právě ta velikost, pro ženu mi připadá akorát. 

Ale ten ciferník by mi fakt vadil. Co se týká kalibru, tak už ti kolegové napsali. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Měl jsem kdysi hodinky MPM Quality (což je asi stejná kaše jako PRIM). Byly s 200m w.r., quartzky. Asi 12 let se mnou chodily každý týden do sauny a bazénu se slanou vodou, řezaly dřevo, brousily flexou, cestovaly na motorce, plavaly ve všech vodách a mořích Evropy, sportovaly a válely se po škarpách cestou z hospody.

Kdysi nové stály 2500korun (to byla tehdy polovina platu). A za ty peníze byly naprosto nezničitelné, jen se co 2 roky měnila baterka a dělala tlakovka.

Zabil je až hodinář pan Špitálník v Havlíčkově Brodě svou manuální levostí.

 

Takže bych se PRIMEK na baterku nebál, tam se nemá co rozbít. Ale bál bych se je dát nějakýmu neprověřenýmu vemenu na opravu (moje začátečnická chyba).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl zas jednou digi Casio a ty se rozbily. Doufám, že jsem ti pomohl minimálně stejně, jako Hrabe.. :)

 

Nepomohl  jsi vůbec.  Ode mě zaznělo, že MPM a PRIM používají stejné strojky a je to i prakticky stejná firma. A výsledkem mého zprávy bylo, že jejich hodinky bezproblémů fungujou a pokud ti je někdo nezabije, není důvod se obávat nějaké nekvality více, než u jiných značek v podobné cenové hladině.

 

Tvé sdělení bylo - rozflákal jsem si digitálky. 

Výsledek: já se držím tématu a ty jsi mimo mísu. Měl bys ses tedy nad sebou zamyslet anebo se raději hned zabít.  :giljotiini: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ondra

Chapu tvou snahu pomoci, ale asi by bylo lepsi si k problematice nedrive neco nastudovat.

 

Ode mě zaznělo, že MPM a PRIM používají stejné strojky a je to i prakticky stejná firma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se, zmátlo mě označení Prim Quartz v hlavičce dotazu a neotevíral jsem odkaz na hodinky. Proto jsem nevěděl,  že jde o hodinky od Eltonu a regoval na jiný PRIM quartz....  pak je moje tvrzení o stejné firmě i strojcích nic nevypovídající.

Zabít se tedy půjdu sám. :hang:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proboha to snad ani není možný .....

 

Možné to je: https://www.mpm-quality.cz/hodinky-a-sperky/

 

Bohužel v ČR není PRIM jako PRIM. A to je zase možné jenom v ČR.  

 

Ještě jednou se omlouvám - má chyba, že jsem si spletl "pravý Prim" s "levým Primem".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...