Přejít na obsah

? Moonwatch - malá rezerva?


Povidláček

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 72
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jen teda malá reakce na Sphinxxe: moony jsou jen s manuálním nátahem. Automaty nejsou podle mne moony, sorry. Automaty, ať už starší kousky třeba s Piguetem (broad arrow) nebo novější hi-tec 44 mm, jsou skvělý hodinky - ale i kdyby jim výrobce říkal "moony" do aleluja, s moonama mají společnej jen design a marketing :) To už mají k moonům blíž Speedmaster Skywalker X33 nebo Bulovy nebo Fortisky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry, odeslal jsem příspěvek dřív, než byl úplně sesmolen... tady je to celý:

 

Jen teda malá reakce na Sphinxxe: moony jsou jen s manuálním nátahem. Automaty nejsou podle mne moony, sorry. Automaty, ať už starší kousky třeba s Piguetem (broad arrow) nebo novější hi-tec 44 mm, jsou skvělý hodinky, v mnoha ohledech lepší než moony - ale i kdyby jim výrobce říkal "moony" do aleluja, s moonama mají společnej jen design a marketing :) To už mají k moonům blíž Speedmaster Skywalker X33 nebo Bulovy nebo Fortisky. U moonů jde totiž o praktičnost, čitelnost, odolnost, robustnost materiálů i strojku, a o prověřenost (ať už v testech pro certifikaci NASA nebo praxí v extremních podmínkách).

 

Jinak ať nejsem OT: ten pohyb skutečně hraje roli. Když jsem měřil rezervu svých moonů, zastavily něco málo po 49 hodinách (odložené). Když jsem je vzal do ruky, znovu se rozběhly, a pak ještě několikrát to samé po lehkém zatřesení, nakonec jsem se dostal taky téměř k rezervě 51 h. Prostě pohyb pomáhá překonat odpor soukolí a umožňuje vydolovat z hnací pružiny maximum energie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

poznáš podle ručiček, přeci

...a pokud chceš sledovat doběh, tak je nenatahuj do plna v noci. Rezerva 48h je 2 dny = konec ve stejný čas jako je natáhneš, maximálně jako bonus pár hodin počkáš a to přičteš dle ruček. Pokud teda nemáš digitální Speedy. :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já je natáhl včera dopo v 10:25 a uložil do krabice a odjel na chatu tak jsem zvědavý, jak na tom budou až se vrátím.

 

Tak se hlásím s dalším vývojem situace a tentokrát jsem spokojený. Hodinky se zastavily dnes přesně ve 13:25, takže to dělá akorát 51 hodin (bez nošení). 

 

Tak jsem rád, že nemusím (zatím) do servisu a že jsem je tam neodnes a nevypadal pak jak blázen, kdyby je tam takhle změřili :rolleyes:  Otázka je teď zda konec dobrý a všechno dobré a na ta předchozí měření prostě zapomenout a čím si to vysvětlit (kór když tu zaznělo, že "zaběhnutí" nemá vliv)... je fakt, že na Liqidovu radu jsem nechal pořádně protočit ten chronograf, který jsem skoro vůbec nepoužíval... tak jestli to nějak pomohlo distribuci maziva nebo jakýho čerta.... nebo zda pomohlo to, že jsem je prostě nechal párkrát plně natáhnout a úplně umřít...nevím. Každopádně pro teď jsem spokojen a za nějaký čas to schválně prubnu zas.

 

Ještě jednou díky všem zdejším astronautům za spřátelené měření.  :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...