Přejít na obsah

+ a - nákupu v "grey-shopu"


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny kolegy na fóru a obracím se na vás možná trochu naivně,

 

...ale rád bych znal vaše názory a zkušenosti s nákupem hodinek v tzv. "grey-shopech". Nevím, jestli dobře chápu jejich smysl: mělo by se jednat o obchod s novými originál hodinkami, ale za podstatně nižší pořizovací cenu, protože nejsou v síti autorizovaných dealerů těchto výrobců?

 

- Čím si nejsem jistý, je záruka? To po nákupu u nich nemám vůbec žádnou záruku na novou věc (většinou je od 2 do 5-ti let)?

 

- Takže, to co ušetřím na nákupu, můžu a také nemusím, dát potom do servisu počínaje prvním dnem nabytí?

 

- Může mě odmítnout autorizovaný servis těch konkrétních hodinek, když nebudu mít záruční kartu nebo z důvodu, že jsem je nekoupil u

  nich, i když si to budu plně hradit?

 

Pro úplnost uvádím, že jsem narazil na Chrono24.com na německé odchody Watchdeal KG Stuttgart a Uhren-Miguel.de, kde jsou mnou vysněné hodinky Oris Aquis Date 43,5 mm na tahu nabízeny jako nové za cca 36k a u nás v ČR třeba v Koskomu za 52k. Nejsem žádný střelec, tak chci znát pro a proti tohoto "´výhodného" nákupu v zahraničí. Myslíte, že je Koskom schůdný k nějaké slevě...třeba 10%, kdybych platil v hotovosti?

 

Děkuju Vám moc. Víte, pro mě ty hodinky budou splněný sen, takový top šperk a šetřím si na ně docela složitě, tak bych nerad udělal přešlap - t.j. od počátku směřuji k částce 50k.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sphinxx a Frostie: To čtu moc rád a jak je to, prosím vás s tím servisem a zárukou, popř. nákupem u nich a servisem u nás v ČR?

Pokud budeš mít International Warranty, na což je nutno se cíleně zeptat, tak potom vše ok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...