Přejít na obsah

Dárek


Doporučené příspěvky

Ahoj,

Chtěla bych k narozeninám příteli koupit hodinky ( má sportovní suunto) tak bych mu chtěla pořídit nějaké, které by mohl nosit k obleku nebo na nějaké společenské akce a tak :) Jsme oba studenti takže mám omezené finance a chtěla bych max do 6000. Vybírám z těchto prosím o jakékoliv reakce a pokud vybírám špatně tak budu ráda za jakékoliv doporučení. Chtěla bych nějaké analogové s koženým páskem.

https://www.helveti.cz/boccia-titanium-3613-02

https://hodinky.heureka.cz/zeppelin-7642-1/#section

https://hodinky.heureka.cz/swiss-military-hanowa-06-4308_04_007/

https://hodinky.heureka.cz/swiss-military-sm34039_11/

https://hodinky.heureka.cz/wenger-01_1741_102/#section

https://hodinky.heureka.cz/fossil-me3041/#section

https://hodinky.heureka.cz/royal-london-41330-01/

https://hodinky.heureka.cz/royal-london-40145-02/

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky z předvýběru jsou poměrně rozdílné, z toho dedukuji, že tazatelka zatím vybírá buď jen podle ceny, nebo kombinace cena a co se líbí jí.

Poměrně často pak dárek v podobě hodinek končí v šuplíku nebo na bazoši, protože to s příjemcem nikdo předem nekonzultoval kvůli překvapení. A jemu se pak dárek prostě nelíbí.

Slečno, u hodinek je opravdu velmi podstatné, aby se nositeli prostě líbily.

 

Doporučoval bych vykašlat se na překvapení a dát mu na výběr, nebo alespoň předem zjistit jaký styl se mu líbí - obvykle podstatnou roli hraje grafika ciferníku (barva, indexy a čísla - arabská/římská/bez), ručičky, případně komplikace a velikost. Třeba můžete jít náhodou kolem nějakého rozumně zásobeného hodinářství a kouknout dovnitř.

 

A k věci:

 

Hanowa už tu padla - poměrně dobrá volba a mně se tento styl líbí, jinému se líbit nemusí

Seiko už tu taky padlo

Citizen - v téhle stáji by se také dalo vybrat, třeba AW1231-58L a můj favorit AT2141-52L

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne nepodstatna informace je to, zda ma pritel tlapu jako medved nebo naopak zapesti typu "paratko". Nektere ty uvedene modely jsou podle meho jednak prilis velke na to, aby byly skutecne pohodlne jako jedine hodiny, a za druhe rozhodne prilis velke na spolecenske hodinky. Spolecenske hodinky jsou u me <40mm (ale spis 36-39), kazdodenni hodinky dejme tomu 41mm, mozna 42mm. Jestli ma pritel obvod zapesti 21cm, tak samozrejme jako bych nic nerekl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No evidentně v tom hodně plavu. Hodinky myslím i na každodenní nošení, ale aby se daly vzít i k obleku... Ty sportovní suunto co má mi prostě přijdou strašně těžký a takový neomalený nebo jak to vyjádřit. Chtěla bych sehnat něco takového víc gentlemanského, protože rád nosí košile. Každopádně zápěstí moc velké nemá no :( 

Ještě se mi celkem zalíbili tyto tři modely od zeppelinu:

https://www.hodky.cz/panske-hodinky/zeppelin-100-jahre-8640-3.html

https://www.timestore.cz/Znacka/Zeppelin/Nordstern/Zeppelin-7540-1-Quarz

https://www.prohodinky.cz/zeppelin-7046-1

akorát třeba u prvního modelu nevím, jestli by mu nevadilo to zpracování ciferníku a asi bude opravdu nejlepší když někdy náhodou narazíme na nějaký obchod s hodinkama :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívej se na nějaký e-shop a nech si nabídku seřadit podle ceny. Tam se Ti pěkně ukáže sortiment.

Vyhni se "prudce elegantním" modelům. Většině chlapů se líbí chronografy.

Kdybys za mnou přišla třeba s tímhle: https://www.helveti.cz/seiko-ssb263p1

tak bych s Tebou asi začal kamarádit ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z Tveho vyberu se mi vylozene libi jen Swiss Military Hanowa 06-4308.04.007  :) A nebo ty Seiko od orola. To vypovida o tom, jak je tezke se nekomu trefit do vkusu.

Ja za sebe jeste doporucim https://www.helveti.cz/seiko-spc155p1 , ktere "jsem dostal" od rodicu - nastesti meli dost rozumu a dali mi rozpocet a at si neco vyberu  :D A kdyz se u nich vymeni reminek treba za modrou gumu nebo svetle hnedou hladkou kuzi, tak vypadaji jeste 100x lip nez s tim origo...

 

Jinak ty Fossil  :sick01:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako dárek bude chtít spíš funglovku hádám.

 

Jinak za mě taky rozhodně Seiko. Za málo peněz hodně muziky a nic za co by se musel jeden stydět. Za mě třeba takto https://www.chronoshop.cz/seiko-prospex-sea/seiko-skx007k2 . Společenské nejsou, i když tu košili už imho taky snesou. Řekněme, že při požadavku na jedny hodinky to je fajn universální kousek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně jsem pro Seiko. Seiko 5 je kultovní řada a najdeš tam všechny možné styly. K tomu navrch in-house strojek...no kdo z vás to má? Slušný výběr najdeš na helveti: https://www.helveti.cz/seiko-5 Za pár peněz to je zkrátka poctivý kus hodinařiny, což se o módních cetkách typu Festina, Fossil, Bering, CK, Hugo Boss...you name it, říct nedá.

 

Když si časem k hodinkám přítel čuchne víc, poraď mu ať si tady udělá registraci a je vymalováno. Jenom předtím doporučuji si to tady trošku přečíst, abys nás pak nevinila z toho, že třeba nemáte co jíst :-). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když teď nosí nějaký Suunto, tak že by skočil do automatů? Tomu bych moc nevěřil. Jestli je fanda do mechanických hodinek, tak si nějaký pořídil už dávno a jestli není, tak automaty nechá ležet akorát v šuplíku. Navíc byl požadavek na dress, což potápky asi nebudou splňovat ani omylem :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...