Přejít na obsah

SNZG15 NEPŘESNOST -30S/12h


J.J.H.

Doporučené příspěvky

Informaci mám od Helveti, že je potřeba počkat 5-8 týdnů. Ale stejně.. :-( Jo, počkám. Díky za reakce.

Tak po par dnech nepretrziteho noseni se to lehce spravilo.Za poslesnich 24h jsou v plusu "jen" 25s.Takze se fakt asi usazuji do snesitene tolerance :-)

 

Velice nás mrzí, že se svými novými hodinkami nejste spokojen, bohužel jak Vám sdělili kolegové, doporučujeme opravdu alespoň měsíc počkat, na jaké odchylce se strojek ustálí, aby jej následně bylo možné seřídit na co nejlepší možnou hodnotu. Rozhodně to není tak, že bychom se Vaším problémem nechtěli zabývat, ale strojek u nových mechanických hodinek se v prvních týdnech nošení zabíhá a odchylka se může postupně měnit, právě proto doporučujeme zákazníkům všechny nově zakoupené mechanické hodinky alespoň měsíc nosit a případnou odchylku strojku, vymezující se odchylce udávané výrobcem, řešit až následně.

 

Pevně věříme, že nakonec s hodinkami budete spokojen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

To právě nemůžu, protože hodinky nikdy neodkládám.

Když neodkládáš, pak seřídíš vzhledem k odchylce při nošení, pokud jsou v nějakém nepřijatelném rozmezí.

 

Jinak věřím, že Seika na tom můžou být úplně jinak, než ETA.

Upraveno uživatelem sodekcz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Vážení, tohle vlákno je to úplně nejlepší ;o)

 

Mám šestitýdenní SNZG13K1 a dráždí mne +20 sec/den (a to se přes noc zpomalují, i kdaž je mám na ruce, zjevně mjí rády pohyb ;o)

Chtěl jsem si je poštelovat, mám zkušenosti ještě z Primek, ale ty měly dýnko vylupovací.

 

Zde je šroubovací, ale nejde mi povolit (2-osý otvírák) ani dost hovězí silou. A k hodináři se mi, spořínkovi, nechce, kór když nevím, 

jestli mi tam nenechá otisk prstu nebo něco tak hanebného.

 

Tak se ptám, jestli jste někdo uvnitř hodinek s těsněním na 100m byl. Dotažení na doraz bych věřil jen v případě, že těsnění je uložené v drážce, pak by to bylo možné.

Ale nevím. 

 

 

 

A ke zpožďování/předbíhání. Strojky 7S36 mají stabilní chod, ale ve výrobě jsou pouze smontovány a dlouhodobá stabilizace po záběhu a následné dopasování nechávají na uživateli. Díky tomu jsou dostupnější, kdyby každý strojek nechali běžet pár desítek hodin a pak dorovnávali, byly by přesnější už při prvním vytažení z krabičky. Ale holt dražší.

Mám SNKL43k1, které se zpožďují tak o 7 vteřin za den, a to se dá dohnat cca minutovým třepáním, takový večerní rituál a nemusím točit kolečkem, když není zrovna prvního, po krátkém měsíci. Ale zpomalit neumím...

A pokud jde o zabíhání, něco udělá redistribuce maziv po soukolí, ohlazení mikrometrových nerovností, a konkrétně u Seika i na ochočení strojku, japonské mentalita se musí sžít s tou českou a to není jednoduché ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se ptám, jestli jste někdo uvnitř hodinek s těsněním na 100m byl. Dotažení na doraz bych věřil jen v případě, že těsnění je uložené v drážce, pak by to bylo možné.

 

Otevíral jsem a šteloval Orient Mako XL (200m) a šlo to otevřít relativně normálně klasickým otevírákem z AliExpressu (https://www.aliexpress.com/item/Watch-Tools-Watch-Battery-Change-Opener-Back-Case-Spanner-Remover-Screw-Wrench-Watch-Repair-Tool-Kit/32842889424.html)

 

Nejhůř mi asi kdy šly jedny Festiny, ty jsem nedal tříbodovým otevírákem, ale tenhle dvoubodový mi zatím fungoval vždycky.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A světe div se - moje hodinky se mi právě zaběhly, počítám, že ze startovní pozice + 24 sec denně je najednou tak cca 3-6 sec zpoždějí za den.A to snadno dotřepu ;o)

Důvod neznám. Jedině že by v tom bylo něco šamanství, dýnko jsem zkoušel povolit a tím, že bych odinky pošteloval, ale držely ho jak vzteklé, tak se žádné štelování nekonalo.

Ale právě jsem si objednal SNX809 - další entry model,  designově menší naleštěný příbuzný SNZG13. Tak se holt starší brácha chce trochu ukázat ;o)

 

PS ciferník té SNX809 je to úplně nejlepší, hlavně svítící potmě. Ta naleštěnost pouzdra mě ovšem mrzí. Ostatní military modely jsou krásně pískované - ale zas nemají ten bezva cifr...

ne že bychom neměli ve fabrice tryskací mašiny, ale to je na výkovky o dva až tři řády masivnější a i dosahované hrubost povrchu tomu odpovídá...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry, ale koupil jsem tyto skvělé (cena,kvalita) strojky. Přijde mi dost, aby za 12h dělaly -30s tzn. minutu za 24h.V obchodě mi tvrdí, že si to"sedne" za 5-8 týdnů. (Helveti.cz) Mám čekat, nebo poslat na seřízení? Hodinky nesundávám,v práci žádné nárazy a ani magnet, pokud vím. Jsem trochu zklamaný... :-(

Zdar, koupil jsem si SNZG13K1, v podstatě identické, jen pískované místo kartáčování a leštění, a po vytažení z krabičky dělaly tak plus vteřinu za hodinu. To mě docela štvalo, pár vteřin zpoždění naženeš chvilkovým "třepáním" strojkem, když zjistíš jak na to. Ani jsem si nedovedl představit, že by se rozchozením zpomalily. A tu najednou - od včerejška zpomalily na rozumnou míru, a to po cca šesti týdnech. Nevím, co se samo spraví, zase se může samo pokazit - tak uvidíme, aspoň je s nimi nějaká zábava. Od kvarcek nemůžeš čekat nic, jenom jak dlouho vydrží baterka ;o) - proto n automat nedám dopustit (už půl roku. co jsem se nakazil seikofilií...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Takže novinky..

Dnes Seika dorazily ze servisu,kde vyměnili vadnou setrvačku,která prý byla důvodem nepřesnosti chodu strojku.Provedli i tlakovku a... :-( Čumím na to jako puk.Podle mne už s nimi do vody asi moc radši nechodit co?Viz foto..

post-65746-0-50011000-1548949686_thumb.jpg

post-65746-0-78998800-1548949703_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaráží mne,že toto udělá(bez upozornění)autorizovaný servis.

Leda bych byl jouda já a tlakovka na

3bar znamenala voděodolnost 10bar.. Tak nevím :-(

Upraveno uživatelem J.J.H.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slyšel jsi o tom, jak tlaková zkouška hodinky úplně zničila? Pár vláken je i tady na fóru.

 

Hodináři se proto snaží dělat ty zkoušky na nižší tlaky, aby se vyhnuli případným potížím.

 

Druhá věc je, že přístroje na 10 a víc ATM jsou ukrutně drahé takže je málokdo u nás má.

 

Odesláno z mého Pixel 2 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No stačí lehce nakřáplé sklíčko a je po něm.

 

Opravu pak hradí samozřejmě zákazník, což se mu málokdy chce (chtěl vyměnit baterku za 200 Kč a teď na ještě navíc platit nové sklíčko třeba za dva litry?) takže se tomu vyhýbají.

 

Jinak ale bude lepší do toho servisu zavolat a nechat si to vysvětlit.

 

Odesláno z mého Pixel 2 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kecy, standard je 10bar, vyssi tlaky jsou drahsi. Proste v hodinarstvi nechteli resit, co by kdyby... Jinak do vody s nima jdi jak chces. Vetsinou kdyz vydrzi 3bary, vydrzi i 10bar. Je to test spis, jestli ti nekde neskripli tesneni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A tož chlapi - víte přece, že když je tam nápis 30M, tak se nemáte k vodě přiblížit víc než na 30 metrů  ;o)

 

Nebo jinak: Toto je obecně známý a zasvěcenou veřejností známý folklór: 30M ani do sprchy, při dešti snad

50M sprcha 100M povrchové plavání a šnorchl, ale když nemáte šroubovací korunku, moc nedivočit,až od 200 M potápění s dýchacím přístrojem.

 

Tak když to vydrží 3 atmosféry na přístroji, tak s tím podle mne, můžete i na demonstraci, kde očekáváte nasazení vodního děla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Zdar všem!

Takže aktualita: Hodinky dorazily podruhé a tlakovka udělaná -0,7 / 5bar Tedy opět ne na "100m" :-(

Komunikace se servisem i prodejcem OK. A vysvětlili mi, že tlakovku dělali podle nějakých tabulek od výrobce , kde jsou doporučené hodnoty pro daný model. Je to standartní postup...

Do vody s nima prý můžu, ručí za to. Přijde mi to "divné" ale co už. Nechce se mi to dál řešit. Tak že to prostě risknu.

Nějaké rady či poučení?

:flex:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...