Přejít na obsah

Seiko s Etou?


Foundryman

Doporučené příspěvky

Podědil jsem po dědovi mezi jinými i Seiko 5, mírně vintážní televize s černým ciferníkem. Pochopitelně jsem je ze zvědavosti otevřel a zůstal jsem čumět - je v nich ETA 2789. A aby toho nebylo málo, korunka není na 3, ale mezi 4 a 5. Takže to asi nebude dodatečný bastl. Je možné, že Seiko někdy v 70. letech používalo i ETA kalibry?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jo, určitě tam patří 6309. Bastl bych nějak akceptoval, kdyby nebylo té korunky jinde a kdybych neznal dědu. Ten vždycky koupil hodinky, když ho přestaly bavit, koupil další a staré strčil do šuplete. Bohužel nekupoval žádné high-end, zbyly po něm tyhle Seika, pak jedny Seiko quartz, Orienty s fazetovým sklíčkem, Casia, staré GUB a quasi Diplomaty (bez datumky).

Rozhodně by se nezabýval přehazováním strojků a už vůbec ne jejich přestavbou kvůli jinak umístěné korunce. Je to naprostá záhada.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To netuším a dědy už se nezeptám. Je fakt, že ta korunka by nebyl až takový problém, strojek může být v pouzdře pootočenej. Schválně kouknu u Ranffta na rozměry té Ety a Seika 6309.

Zase, z druhé strany, ty Seika jsou ze 70. let. Že by tenkrát měli hodináři v šuplíkách ETA strojky? Každopádně po roce 1990 je nenosil, to už měl quartz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Korunka na fotce zezadu určitě není mezi 4 a 5. Podívej se pořádně. Je určitě na pozici mezi 3 a 4. Podívej se, kde na těch hodinkách je číslice 4. Kdyby byla mezi 4 a 5, tak by byla úplně dolů při nožce, což není...

Podle fotek na internetu je u modelu 6309-523a těsně před číslicí 4, což podle tvé fotky zezadu sedí...

Upraveno uživatelem JaRooN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

post-1272-0-47502300-1546097704_thumb.jpg

post-1272-0-53945900-1546097738_thumb.jpg

Měl jsem je kdysi rozdělaný, origo ručky, origo korunka v atypické poloze - pokud by to někdo udělal otočením strojku, potřeboval by speciální datové věnce, jinak by měl vycentrovaný datum někde na úrovni natahovací hřídele, a ne na 3, cifr s origo nožkama přesně na tento stroj, a nikde ani náznak nějakého bastlu, všechno sedí jak prdel na hrnec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...