Přejít na obsah

Očištění upatlaného rotoru


Doporučené příspěvky

Zdar,

 

před nějakou dobou jsem si dal seřídit MPM Prim Sport automaty do jejich značkového BD Servisu. Nejen, že je seřídili tak, že se po seřízení denně předcházely od 30 sekund denně, ale zato mi upatlali rotor samonátahu (otisky prstů, které tam na 100% před tím nebyly, bylo to krásně vidět přes to okýnko).

 

V zoufalství jsem nakonec hodinky otevřel sám (na takto prováděnou záruku jim kašlu), podle YouTube seřídíl tak, že dělají méně než 5 sekund denně.

 

Teď ještě přemýšlím, jak očistit ten rotor od těch otisků prstů. Nějaký tip? Isopropyl alkohol na štětičky do uší? Takovou tu plastelínu na čištění klávenic?

 

Čím byste to vyčistili vy?

 

Díky moc

Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tou štětičkou by to asi šlo, jen pozor aby z ní nepadaly vlákna. A taky jen velice zlehka navlhčit aby to neukáplo do stroje, buď ten isopropyl nebo zkusit čistý benzin z lékárny. A opatrně, ono to uložení rotoru sice něco snese ale všeho s mírou. Pokud by to nešlo, pak jsi měl smůlu na někoho s agresivním potem a zažralo se to do kovu. To by se pak ten rotor musel demontovat a zakročit intenzivněji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MPM jsou asi na opravy zakleté.

Mě je zabil hodinář pan Špitálník z Havl.Brodu. Po servisu u něho byly plné vlhkosti až se rosilo sklíčko a to už cestou domů ze servisu na ruce. Při reklamaci opravy raději zničil strojek. Krom hádky jsem si na něm nic nevzal,tak mu zde alespoň udělám reklamu. :-)

Dej to raději někam, kde hodinky odservisují znovu a lépe. Kdo ví, co ti ve strojku ještě vyvedli a časem by to mohlo způsobit neplechu nebo korozi, třeba z té strany, kde to teď není vidět. Hamtat upocenejma prackama na strojek nesvědčí nic o odvedené profi práci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud budeš čistit doma, určitě bude lepší ten rotor vyndat a šůrovat mimo hodinky, ať si je omylem něčím  nezasviníš. Pokud ho nechceš vyndávat, tak uchošťoury nepoužívej, můžou pouštět vlákna. Sežeň si ty čistítka, kterými se čistí třeba harddisky. Vypadá to jako uchošťoura, ale není to uchošťoura. Když tak pošli fotky před a po. Držím palce, ať se dílo povede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hrabe_X : Nevím, ve kterém roce jsi u pana Špitálníka byl, ale v Havlíčkově Brodě působil postupně na dvou místech a teď nemá prodejnu žádnou, takže už mu ani tu reklamu neuděláš... Já osobně jsem byl s jeho prací vždy spokojen, ale je fakt, že žádné luxusní a drahé kousky jsem k němu nikdy nedával ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...