Přejít na obsah

GARMIN Instinct


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

pozrel som sa do nastaveni garmin connect a vsetky aplikacie co mam nainstalovane v telefone mozu posielat upozornenia ,takze by mali ist aj whatsapp a messenger.

Ak hodinky nepouzivam tak vydrzia lezat tri tyzdne na policke,ak ich pouzivam a meraju kroky,tep..atd a raz za tyzden nejaka aktivita kde bezi hodinu GPS tak mi vydrzali dva tyzdne,cize si myslim,ze pri tvojom sposobe vyuzivania by tych 5 dni mali dat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • Odpovědi 211
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 3 týdnech...

Ahoj,

garmin instinct mám od letošního května a musím říct, že jsem z nich stále nadšený. Moje nadšení bohužel v posledním měsící kazí zhoršující se baterie. Od plného nabití mi s měřením tepu a bez aktivit mizí jedna čárka co každých 24 - 30 hodin. Mám nastavené úsporné nahrávání dat, podsvícení vypnuté přes den a po západu slunce pouze 10% na nejkratší interval. Jednoduše řečeno, 14 dní mi rozhodně nevydrží.

 

Pokud se jedná o aktivity, tak ani zde mi zmiňovaných 16 hodin nevydrží. Například neděle, pondělí a úterý jsem šel přechod Krkonoš, denně jsem sledoval chůzi max 6 hodin, zbytek, při přestávkách jsem byl v módu obnovit aktivitu později a stejně jsem po celém dni měl pouze 2 čárky. Nepoužívám UltraTrac, chchi používat GPS (nepotřebuji Galileo a Glonass - zkoušel jsem, ale baterie ještě více trpí). 

 

Máte někdo podobné zkušenosti? Uvítám jakékoliv zkušenosti, nápady na prodloužení životnosti. Pokud vyhodnotím, že nastavení hodinek je správné (shodné s některým z vás) a výdrž baterie je menší, tak pravděpodobně budu reklamovat.

 

Předem moc děkuji za vaše komenty

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V nastavení problém nebude. Baterie bude dead (pak reklamace) nebo se Ti hodinky aktualizovaly a aktualizace stojí za starou bačkoru. Měl jsem to stejné s Fenixama. Po aktualizaci vydržely sotva tři dny. Nahodil jsem pak nějakou betu (stabilní, dle recenzí) a už jsem zase s vydrží v normálu.

Upraveno uživatelem dlubix
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Zdravím,

pochopil jste někdo význam souboru GARMIN\REMOTESW\EPO.BIN ? Všude se píše, že umožňuje rychlé nalezení družic.

(Extended Prediction Orbit).

Ale ať mám EPO:Chybí / Missing, nebo EPO:Plat. vypr. / Expired nebo EPO:Aktuální / Current , hodinky se chovaji stále stejně, na volném prostranství se najdou během pár vteřin. Podle toho, co vím o GPS, by to ani nemělo být možné, zjistit pozici jen z družic takhle rychle, takže možná předpokládají, že jsem pořád ve stejné oblasti, nebo používají jiný trik, protože s mobilem je spojené nemám.

 Zkusil jsem dokonce podvrhnout EPO.BIN, který jsem vyplnil v binárním editoru náhodnými čísly, kromě GPS hour pro prvních 6 hodin. Hodinky ho kupodivu schválily a soubor zůstal "Current" déle jak měsíc, než mě ten test přestal bavit a podvržený soubor jsem smazal . :) (Podle toho co vím, soubor EPO.BIN obsahuje data na 7 dní, po šesti hodinách, pro všech 32 družic v systému GPS. Záznam pro jednu šestihodinovku a jednu družici má 72 bytes, takže soubor EPO.BIN má 7*(24/6)*32*72=64512 Bytes.)

 Kdo má jako já problém s Garmin Express, soubor se dá stáhnout tady:
http://www.javawa.nl/epo_en.html

 

Ilustrační obrázek:

post-40115-0-53710800-1569944804.jpg

Upraveno uživatelem bflmpsvz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vracím se k vám s updatem situace ohledně nízké výdrže baterie. Hodinky jsem reklamoval u obchodníka, tím je Alza, ta mi je po přesně po 30 dnech vrátila se zamítnutou reklamací a odůvodněním, že se závada během servisu neprojevila. Ihned jsem se jal hodinky otestovat... Výdrž cca 40 hodin s měřením tepu a dvěma aktivitami po 30 minutách. Dokážete si představit jak jsem naštvaný. Ale nehážu flintu do žita. Abych si pořídil dostatek argumentů pro jednání s Alzou, vrátil jsem hodinky do továrního nastavení a nechal je plně nabité bez připojení k jakémukoliv zařízení ležet na poličce ac hodin. Tak nějak si představuji, že by je mohl technik testovat. Spíš si tedy myslím, že je ani nevybalili, ale dokažte to.

 

Zkusil jsem kontaktovat přímo Garmin a zde je jejich vyjádření:

Dobrý den,

 

 pokud zařízení nebylo zakoupeno od naší společnosti, není na něj z naší strany držena záruka. Případnou záruku a tedy i reklamaci je tedy třeba řešit s Vaším prodejcem a to dle jeho záručních podmínek a jeho reklamačního řádu. Jelikož tyto dokumenty jiných společností neznáme, nejsme bohužel opravdu schopni se v tomto směru nijak vyjádřit a z výše uvedených důvodů tedy nejsme ani nijak schopni zjistit/sdělit informace o Vaší reklamaci u Vašeho prodejce.

 

Vracím se tedy zpět k Alze, zasílám jim stížnost a nesouhlas s výsledkem technika a řešením reklamace. Podpořil jsem to telefonním rozhovorem s jejich operátorkou, která stížnost zaevidovala a mimo jiné doporučila dvě věci... obrátit se na autorizovaný servis výrobce (začarovaný kruh, viz jejich vyjádření výše :-); nebo se mám prý obrátit na soudního znalce, aby potvrdil mé tvrzení a vyvrátil jejich, pokud ten bude na mé straně, tak pak prý mám vymáhat náklady na Alze.

 

Čekám jak budou reagovat na mé stížnosti a pak se rozhodnu jak daleko to poženu.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

u mě se ty pičo nedostavilo ..... možná to bylo tím, že jsem měl jenom ty vobyčejný instincty ..... hodinky fungovaly bezchybně ..... dyzajn a materiál je takovej rozporuplnej, ale budiž ....... prostě jak píšeš ..... pro civila nahovno a civil turista chodí podle šipek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja neviem..ja som bral tacticaly hlavne kvoli farbe.. Pacili sa mi cierne.. Mam ich ako EDC hodinky, v podstate non stop na ruke... Je pravda ze nemaju ani jeden skrabancek, takze ten material nieco znese... Ale co ma tesi najviac je baterka... Nabijal som 2 hodky pred 15 dnami a este stale mam 2 palicky.. Podla mna vyborne hodinky a to som pitomy civilista

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

recenze dobrá ..... je otázka jestli je nutné připlácet za tyhle čtyři rozdíly + je tam teda víc paměti

 

https://blog.ja-gps.com.au/2019/08/garmin-instinct-tactical-edition-whats-changed/

 

Ja neviem..ja som bral tacticaly hlavne kvoli farbe..

 

Tak konečně se můžu zeptat někoho, kdo tacticaly má. Kolik to má sakra paměti? Alza a ten výše uvedený web tvrdí, že 16GB. Všechny ostatní weby v čele s Garminem tvrdí že 16MB. Komu mám věřit?

https://buy.garmin.com/en-US/US/catalog/product/compareResult.ep?compareProduct=690051&compareProduct=621802

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po 4 týdnech...
V 9. 7. 2020 v 6:40, Paw napsal:

...no, ako si spokojny?

Podla recenzii by si mali Instinct Solar uplne vystacit len s nabijanim za pomoci solaru, kedze maju vacsi solarny modul oproti Fenix 6X Solar. 

...tiez nad nimi rozmyslam, ked mi za nejaky cas "zostarnu" moje 6X Safire

Upraveno uživatelem stando
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...