Přejít na obsah

Zdobení strojku cal.50 a 52


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 2 týdnech...

Traktory už jsou k mání https://aukro.cz/prim-traktor-6937891865. Je to pro mě trochu smutné překvapení, ale možná by ani být nemělo...   
P.S. Diplomaty taky... https://aukro.cz/prim-diplomat-68-1-6937890671

Upraveno uživatelem colommbo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky to tak vidím. Terezu znám už pár let. Vlastně to začalo tím, že jsem jí opravil stroj, co všichni házely do koše.

 

Na to, že není hodinářka, je hodně šikovná. V  některých věcech, (jako je leštění )   i lepší než já. 

 

  I když s  těmito Prim stroji, nemám nic společného a nevím, kdo je dával dohromady, jestli ona sama, nebo někdo jiný, muselo to dát hodně práce a náklady nejspíš také nebyly nejmenší.

  Tak chápu, že chce, aby se jí ty náklady na vývoj vrátily to je jasné. Také jem vyrobil pár budíků s tourbillonem a židovských .  A jsem rád, že materiál, co jsem musel nakoupit mám zaplacen.

Ten kdo nic nevyráběl neví, co to je. Těch pokusů, aby vše fungovalo a vypadalo jak má :wine: . A ten čas,  nikdo nezaplatí :hannibal: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky to tak vidím. Terezu znám už pár let. Vlastně to začalo tím, že jsem jí opravil stroj, co všichni házely do koše.

Krásná slova akorát je škoda že je málo lidí co vědí co obnáší takové šílenství. A je celkem jedno že opravuje veterána, hodinky nebo skládá vojáčky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně že na tom nic špatného není a právě proto, že si možná ani nedokážu představit, jaké úsilí stálo vytvořit, o čem je toto vlákno, mi prostě přijde líto se toho zbavit. Já bych si to určitě nechal a byl na to hrdej, ale asi jsem nastavenej trochu jinak, no...   :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já nevim, ale to pouzdro bylo jednou zničený, a myslím že jakákoliv snaha ho zhodnocovat je plýtvání časem, i když to asi sežralo toho času hodně. Je to vidět na jakýchkoli přechromovaných Primkách, které jsou v podstatě bezcenné, a nikdy nedosáhnou ceny původního stavu. Totéž ten strojek, jeden můstek jinej jak druhej, barvičky...no asi mám divnej vkus, ale potud klobouk dolú za snahu a píli, křísit vraky je hezké hobby.  Ale když to pak vidím na Aukru  za patnáct litrů, tak mi to vyvolá úsměv, a nic ve zlym, ale kdybych si měl vybrat pěknej originál za trojku, nebo za stejnou cenu tohle...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krásné hodinky, krásná práce - klobouk dolů, žasnu nad trpělivostí a vynalézavostí. Mohu se jen zeptat, jestli to metalurgické zpracování, modření šroubků atd. lze udělat na koleně, nebo je potřeba profi dílna? Stejně tak by mne zajímalo to chromování pouzdra - profi? Kde? Za kolik? Jinak pokud napíšeš, že to je tvé výrobní tajemství, tak ok. Určitě to bylo dost pokusů, než to vyšlo... :-)

 

jinak jestli můžu k ceně a prodeji - cena je relativně vysoká, ale ne nepřiměřená. Pokud by se mě podařilo něco takového vyrobit, jenom za desítku bych to do světa nepouštěl. Chtěl bych určitě víc  :-)

Nestálo by za to to dát do nějaké luxusnější galerie, na dražbu nebo tak něco? Podle fotek jsou to fakt krásné kousky.

A sorry jako, nechci se nikoho dotknout, ale Aukro je spíš taková žumpa, kde každý prodává cokoli, většinou s pochybným popisem a pochybnou kvalitou. Obávám se, že tam si zákazníka, který by ocenil kvalitu asi nenajdeš. A když neznáš prodávajícího, příběh vzniku hodinek atd., tak ho prostě neoceníš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodně je to kus krásné práce a klobouk dolů, ale za tyto peníze člověk sežene například krásné vintazni japonské hodinky, úplně jinde z pohledu zpracování pouzdra, strojku, atd...ano není to individuální práce, není to "vysperkovane" dílo našich předků, ale na druhou stranu jsou to pořád jen Primky. Už ceny některých sériových modelů mne přijdou nesmyslné vysoko v poměru k tomu jakou hodinarinu nabízejí (například Diplomaty) a tato individuálka to jen posouvá dal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...