Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vyhotovenie tých Citizen CB0010-88L nie je špatné, ale niekde sa trojnásobná cena Longines musí odraziť. Kde Citizen najviac šetril je ťah. 

 

Btw. keďže máš toľko automatov, neprekáža ti tá skákujúca ručička? Ja som najprv nadšený, ale po kúpe automatov mi tá quartz ručička vadila.

Upraveno uživatelem Diablo1st
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

for Diablo1St:

presne tie tvoje Citizeny CB0010-88L som ešte zvažoval ako nie su zlé funkciovoto to isté dokonca aj vizuálne maju indexi  12 a 6 spoločné plus naviac pre Citizen hraje ešte solár ,RC a svetové časy celkom sa mi páčili ale potom som ich porovnal s Longinesami a proste je tam citiť to spracovanie ocele že je lepšie aj aplikované indexi su krajšie aj Lumi je lepšia aj dátum je troška väčší proste ma dostali :D ale presne ako hovoríš je tam rozdiel v cene takže nemožno to porovnavať lebo je to v inej cenovej kategorii.

 

a či mi vadí ta skákajúca ručička? viež že ani nie? je to taká prijemna zmena :D ale to neznamená že zanevriem na mechaniky len chcel som mat aj nejaky lepší Quartz doma a to som si splnil.

Upraveno uživatelem digiMonster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Hodinky nosím druhý týždeň a sú parádne čo som si dodatočne ešte vsimol je napríklad preklapanie dátumu ktoré nastane presne v čase 24:00:01 čiže sekundu po polnoci sa prehodí dátum super presne takto by som to od takýchto hodín očakával :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky nosím druhý týždeň a sú parádne čo som si dodatočne ešte vsimol je napríklad preklapanie dátumu ktoré nastane presne v čase 24:00:01 čiže sekundu po polnoci sa prehodí dátum super presne takto by som to od takýchto hodín očakával :)

Tak to je ovšem preciznost par excellence, řekl bych.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Môže byť Astrony som zatiaľ nemal ,ale mám momentálne Grand Seika 9F zvedavosť ma donútila si ich zaobstarať . Hm pár zaujímavých zistení ,že nemajú preklápanie dátumu také to bleskove po polnoci ako majú Longines V.H.P. čakal som že by to práve tieto hodinky mohli mať keď sa jedná o ultimátny Quartz za také prachy :) tiež ma prekvapilo to dopadanie sekundovej ručičky na indexi nie je až také presne ako sa zvykne hovorievať respektíve podľa mňa je to rovnaká presnosť ako mali moje V.H.P. (možno že tým ako som mal pred GS práve V.H.P. tak som si zvykol na tu úroveň presnosti dopadu sekundovky preto ma to nenadchlo u GS) čakal som že to bude pri GS ešte lepšie ale je to rovnaké. Ďalej nastavovanie minutovej ručičky je klasické ako na bežnych hodinkách naopak na V.H.P sa mi páčilo tým že je korunka elektronicky sprevodovaná dá sa mikro posuvom presnejšie nastaviť ručička na minutový index atď... ale je mi jasné že porovnávať strojček ktorý vypustil výrobca v roku 2017 zo strojkom z roku 1993 asi nie je fér. GS  by mohlo spraviť nejaký dobový upgrade na ten caliber 9F zišiel by sa. Ale na druhú stranu sú zasa podstatne krajšie spracovane tie GSká to musím uznať to púzdro a ručičky nemajú chybu.

jediná škoda že ten caliber V.H.P. Longines nedáva do krajších a komfortnejších hodiniek to je jedine negatívum čo som po dvoch rokoch nosenia pociťoval inak bola veliká spokojnosť za tie prachy sú to podľa mňa parádne Quartz hodinky ktoré sa naozaj rozumne obsluhovali.

Ďaľšia moja zastávka asi bude Seiko Astron v titáne keď ma neoslovia, tak sa asi vrátim znova k V.H.P. :)

Upraveno uživatelem digiMonster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 o Oceanusoch viem blbo sa ale zháňajú z Japonska sa mi ich objednávať nechce takže mi ostáva len možnosť ak ich niekto bude púšťať tu v inzercii.

Prišli ti lepšie ako Astrony? vieš napísať v skratke v čom takom som zvedaví  díky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pár poznámek (nic nerozporuju).

GS9F se dá vnímat jako trochu fosilie - tenhle rok, jak píšeš, oslaví 28 let, termální kompenzaci má řešenou na dnešní poměry zastarale (ale funguje to, jak má, tried&true) a když byl uvedený, z hlediska funkcí to byl ve srovnání s 8J strojky downgrade (bez IAHH, bez věčného kalendáře).

Dostal ale do vínku několik (skoro by se chtělo říct "klasických hodinářských", ale to si s quartzem málokdo spojí) vlastností: kromě slušného zdobení (byť ty pruhy na strojku začali dávat později) i super-sealed cabin, dvojí pulz vteřinovky, možnost intuitivní regulace (experimentální horopankáč zvládne sám), určitě něco, na co teď zapomínám a pak ty dvě věci, co zmiňuješ.

Skoková změna data. U 9F je impelmentovaná čistě mechanicky. Aby to bylo opravdu v 0:00, je nutné, aby hodinky měly na posuv data vlastní motorek. To je celkem běžná věc (The Citizen, Astrony, 8F Seika ... ...), ale filozofie za 9F byla v době vzniku zdá se jiná - udělat to jednoduše, ale maximálně dobře, takže to ten extra motorek nemá. V důsledku to funguje stejně (dobře) jako třeba u mechanických Rolexek.

Chození přesně na indexy.  Ano, ani u GS to není nutně stopro. Quartz to má obecně těžší - když to mají mechaniky nakřivo, tak si toho nevšimneš. Nebo to může být nepřesnými indexy (to je ale i celkem stereotyp, často se předpokládá, že quartz jsou prostě mr*ky a je to celé šejdrem).

Anti-backlash mechanism u GS dělá přesně to, co podle názvu má: po přeskočení na další index se vteřinovka zakinklá jen minimálně (pokud má člověk pro srovnání jiné quartzy, ideálně s delší vteřinovkou, je to vidět neozbrojeným okem, čestný skautský). To má samozřejmě efekt i na chození na indexy, ale není to primární smysl celé vyfikundace.

Moje vlastní zkušesnost: u jedněch Q GS je chození na indexy 100%, u dvou dalších, co jsem měl/mám tak na 95%.

Charakteristicky pregnantně to tady kdysi někde vystihnul padre  @instant. Na 9F nic moc není, ale navrhnul to někdo, kdo přesně ví, co dělá (klasické Class A zesilovače, něco s nějakými auty se zadním náhonem - hodně volná parafráze, ale je jasný, o co jde).

VHP a podobně jsou naopak cutiing-edge mašiny z hlediska funkcí, ale nemají potenciál servisní dlouhověkosti a mohou působit trochu moc jako kalkulačka (jako ten kalibr co se řídí blikáním mobilu, pokud to teda v tichosti už neskrečli :) ).

Hlavně si ty GS užij (a pokud to nebude ono, čekni  top Citizeny, z hlediska kompromisu mezi modernitou a klasikou by to mohlo být ono).

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

ďakujem za doplnenie

ja som z tými GS spokojný nosia sa veľmi dobre ,super sú spracované len technologicky je to už troška zastaralejšie, ale zase ako si spomínal možno že je to nakoniec aj dobre lebo to ma zaručenú tú dlhovekosť a bezporuchovosť. Nakoniec práve jednoduché a funkčné mechanizmy sú tie najspoľahlivejšie. :)

tie Citizeny Chronomaster mi prídu ako kopírka GS a také prachy za Citizen nie som už stotožnení dať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...