Přejít na obsah

Vintage seiko


Chumpus

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 3,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Na některých zahraničních fórech tvrdí členové, že mají kupovaný originál s černou lunetou, ale jak upozornil Kamil, černá by tam neměla být: ke žluté patří žlutá, stejně jako k modrému ciferníku modrá a k černému černá. Nicméně u těch světlých lunet to tak jednoduché není. První lunety byly bílé a byly použity jak pro žlutý, tak i modrý ciferník (černé se začaly dělat až později), proto i označení Pepsi, a to právě podle barvy lunety (bílá z vnitřní lunety, červená a modrá z vnější). Pro barevné sladění ale začaly být používány stejné barvy jako u ciferníku, nicméně barva na lunetě nebyla stálá a časem bledla, pozdější výroba pak prý byla kvalitnější. Uvádí se to právě na příkladu samotných hodinek W. Poguea, které se dražily v r. 2008 a jejichž luneta byla světlejší, i když výměnou neprošla.

Pokud by ale na nově kupovaných hodinkách vnitřní luneta vypadala nápadně nově, pak asi rozhodně sama nevybledla.

post-23487-0-50872400-1385244834_thumb.jpg

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už vím ,proč mi tak vylezla  na Aukru cena těch 6002 :frusty:  nicméně jsou na cestě domů a tlačítka jedou z USA...

 

Těch vnitřních lunet bylo několik variant . Viděl jsem jedny naprosto původní hodinky, téměř nenošené a odstín vnitřní lunety je téměř slonová kost, nebo možná zažloutlá bílá barva, ale i téměř čistě bílá neznamená neoriginální díl. Naopak bych byl ostražitý,kdyby ta vnitřní luneta byla sytě žlutá. např jako tady.

Seiko Chrono 1977 b.jpg

,ale tam je komplet cifr,ručičky i vnitří luneta nová.

 

Fakt je ten,že černá luneta se používala snad jen k černému ciftu /nevím jak u šedého/.

Upraveno uživatelem Tikal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Těch vnitřních lunet bylo několik variant.

 

Já se domnívám, že k zlatému číselníku patří jedině luneta stejné barvy. Ta světlá je aftermarket nebo dodatečné úpravy. O opaku mě přesvědčí jedině dobový prospekt. Černou měly jen modré.

 

I když bych kategoricky nevylučoval její zesvětlení nošením. Ale byla by to naprostá výjimka a muselo by to být dlouhodobé a intenzivní používání na slunci, na moři, atd.

 

EDIT: Já to na rozdíl od mnoha z vás pamatuju. :D Když jsem si je v `76 roce zálibně prohlížel v několika obchodech v Singapuru a následně je koupil u hodináře v Bejrutu, byly jen zlaté a modré. Šedá varianta přišla buď později nebo se prodávala jen v Japonsku. Fotky z let 77-78:

post-147-0-31926200-1385393953_thumb.jpg

post-147-0-82187100-1385393957_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

.... dederonka - ouje :)

 

To byla náhodou extra jemná čistá bavlna. A kupovaná rok předtím na stejném výletu jako hodinky, ale košile je z Indie. Téhož roku, ze kterého je foto, jsem se v ní na horách lehce opilý vyválel ve sněhu. Pak jsem do ní oblekl velká kamna, aby rychle uschla. A bylo po košili... :) Ilustrační foto z příjezdu naší party na hory:

post-147-0-95824700-1385404212_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezpochybňuji, že ke žluté patří žlutá. Nicméně u těch nejstarších jde skoro o bilou barvu. Právě aftermarket je sytě žlutý. Známý si hodiky kupoval nové v NSR někdy v roce 1975 a má je stále a nosí je každý den a má ji skoro bílou a ty zmínky o vyblednutí jsem také zaznamenal, když jsem pátral po prvních automatech ve vesmíru.

Nezapomeň, že plasty v té době neměly příliš dokonalou ochranu před UV....

Jinak si byl sekáč, škoda, že ty fotky nejsou v barvě.

Upraveno uživatelem Tikal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a já si říkal kdo mě to přehodil :frusty: , už to moje maximum zavánělo nesmyslem , počítal jsem s cenou okolo pěti tisíc, ale což, tak si je užij :notworthy:

 

Když jsem to psal, tak přišel pošťák a přinesl mi kompenzaci o kterou se postatnou měrou zasadil Bebe /po tisícé děkuji/

 

attachicon.gif20131113_083341.jpg attachicon.gif20131113_083003.jpg

 

Vypadá to na prosinec 1974 , ale ten můj ověřený datový klíč na určování věku už nefunguje /stránka/ a podle jinde nalezéno mi to nabílo, že prosinec ano ,ale tok 1974 nebo 1984 ...

 

 

To je ten fishbone ode mě?, hezký:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...