Přejít na obsah

PPL - doručovací tragédie


FraK

Doporučené příspěvky

Jelikož před vánoci očekávám nákupní a hlavně doručovací Armagedon, tak objednávám dárky na vánoce už teď. Pro syna jsem objednal Nerfku - to je taková novodobá špuntovka.

 

Bohužel jsem si k doručení vybral společnost PPL. Připadalo mi fajn, že nabízí spoustu doručovacích míst. Tak jsem si z jejich nabídky vybral jedno blízko mého bydliště na Praze 10.

 

Jaké pak bylo mé překvapení, když mi poslali oznámení, že si mám pro balíček dojet do jejich skladu do Říčan z toho důvodu, že vybrané doručovací místo je plné. Chápu. To se může stát, ale nechápu, proč toto místo aktivně nabízejí. Taky nechápu, proč to prostě nedoručí až když se místo uvolní.

 

Jelikož se mi nechtělo jezdit do Říčan, tak jsem si z jejich nabídky doručovacích míst vybral pro náhradní doručení jiné místo - tentokrát na Praze 3. Hádejte, co mi PPL napsala? No samozřejmě: Výdejní místo je zaplněné, dojeďte si pro balíček do skladu do Říčan. Tak jsem si holt dnes zajel do skladu do Říčan a s předstihem přijal jedno novoroční předsevzetí: Už nikdy nebudu objednávat doručení zásilky přes PPL. Přeci jenom zlatá Česká pošta. Ta Vám sice napíše, že Vás nezastihli doma a máte si přijít na poštu, ale PPL Vás rovnou žene do Říčan a to jen doufám, že do Říčan žene jen lidi z Prahy a ne z Brna - přeci jen ten zážitek z jízdy po D1 není úplně nelepší. I když jet třeba z takové Prahy 6 do Říčan, může být taky hezký zážitek. O tom žádná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Franto, v Dejvicích je situace podobná, asi 4x mne doma nezastihli ani v době, kdy jsem balíček očekával s asi 10 telefonáty na jejich infolinku až jsem si pro něj musel dojet do Řeporyjí, kde mi řekli, že ho má ta ženská, co mne 4x nezastihla zase v autě, přestože jsem 2 dny požadoval, aby ho nechali na depu. PPL pro mne už také nikdy více :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U PPL už jim automaticky píši, aby to nechali v Brně ve Slatině na depu a radši si tam zajedu. Opakovaný výmluvy, jak mě řidič nesehnal, pak zase cosi zapomněl napsat do track&trace a další nesmysly, to je ztráta času řešit. U ČP pak jenom balík na poštu, to je rychle a zatím bez ztráty zásilky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PPL už nikdy více. Byl jsem v Praze jen na víkendy a dohodl si dodávku na sobotu. Celou sobotu doma a nic. V pondělí telefon, že doručují balíček. Vysvětlil jsem jim to s tou sobotou. Pán připustil, že v dokumentaci mé zásilky ta sobota uvedená je a nechápe, proč mi to kurýr nedoručil. Tak balík vrátili zpět odesilateli s vysvětlením, že jsem zásilku odmítl převzít. Zlatá ČP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě největším problém s PPL nastal v tom, že snížil váhu balíku z 50kg na 31kg. Hledáme náhradu....ze dne na den jsme museli začít posílat dvojnásobek balíků což není prdel :-( Jinak jsme tam spokojeni, dodání vcelku přesné za dobrej peníz. Občas zahabrovali, ale to je spíš o kvalitě lidí než o PPL. Když chytnete dementa řidiče, tak můžete dělat co chcete, a víme všichni jaké to je v dnešní době sehnat spolehlivé zaměstnance :-)

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě nedoporučuji zkoušet Geis, teda pokud nebydlíte blízko hlavního depa a balíček si nevyzvednete osobně což je nejrychlejší.  Když se nad tím zamyslím tak vlastně také není jelikož tam čeká fronta nasraných lidí, kteří řvou na chudáka v okénku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K velmi negativní zkušenosti s PPL se mohu jen připojit - čekal jsem zásilku, ta v daný den nebyla doručována. Volám na zákaznickou linku a paní mi s ledovým klidem sdělila, že to doručí až na to přijde řada a že žádné doručení negarantují. Vzhledem k tomu, že jsem od nich odešel poté, co týden nebyli schopni zajistit nasmlouvaný, objednaný a denně urgovaný svoz...

Ale je to hodně o lidech, třeba kurýr Geisu je tady super, kurýr PPL šílenost... Jinde je to zas opačně... Ale PPL mi přijde, že totálně přecenilo své síly a nestíhají. Třeba Dejvice chronicky poddimenzované, co se kapacity svozu i rozvozu týče...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...