Přejít na obsah

Greubel Forsey quad Tourbillon


Dreak

Doporučené příspěvky

Dneska na mě na YT vykouklo tohle video, kde leží vedle sebe 6 hodinek téhle exklzivní značky. Moc nevím o co v tom videu vlastně jde (invention pieces??) Každopádně to čtyřnásobné turbo s diferenciálem je už skutečný overkill. Má to vůbec nějakou reálnou přidanou hodnotu, jako že by ty hodinky byly přesné jako quartzky?

PS: Snažím se nacpat sem přímo to video, ale moc mi to nejde

Upraveno uživatelem Dreak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná se mýlím, ale turbo u náramkovejch hodinek je především demonstrace.

- demonstrace funkce tourbillonu pro potěchu oka

- demonstrace skutečnosti, že výrobce umí jeho výrobu i v této velikosti zvládnout na úrovni (můstky nebo klec tvořící stylizovaný logo, složitější typ tourbillonu apod.)

- s tim souvisejicí demonstrace důvodu, proč se výrobce ani u modelovejch řad bez turba nedrží s cenou moc u země :)

- demonstrace, že majitel má prachy na hodinky s turbem / anebo že je to hodinkovej fajnšmekr, se kterým se dá o hodinkách skvěle pokecat bez nutnosti zkoušet heslo s kozou :)

 

Myslím, že proto je u náramkovejch hodinek turbo téměř vždycky vidět. Jinak by totiž demonstrace nefungovala. Je ale fakt, že jsem už narazil na pár hodinek, který měly turbo skromně uvnitř, třeba Laurent Ferrier Galet "Secret" Tourbillon, Patek Phillipe 10 Day Tourbillon a další (konečně i Greubel Forsey dělá model Quadruple Tourbillon Secret či Double Tourbillon 30? Secret). V těchhle připadech se ale dá pokochat turbem alespoň pohledem zezadu, průhledem přes prosklený dýnko. Hodinky (míněno náramkový), který by měly tourbillon schovanej diskrétně uvnitř pod celistvým cifrem a pevným dýnkem jako nikoliv demonstrační, ale funkční prvek, jsou opravdu vzácný. Sám jsem slyšel jen o modelu od Ondřeje Berkuse. Asi budou existovat i u jinejch renomovanejch vyrobců, jen si zrovna žádný nevybavuju.

 

Edit: typo

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem taky viděl ten krásný datograph od Lange n Sohne, který má turbo vidět pouze zezadu, což mi přijde jako skvělá věc. Já chápu že na ukázku je jedno turbo fajn, případně dvě turba (dodneška vidím ty Corumy jednoho nejenovaného člena), ale 4 turba??? To už snad ani nic demonstrovat nemůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...