Přejít na obsah

Alternativa ke g-shockům :)


Doporučené příspěvky

Ahoj,

nejsem gentleman a představa že bych měl být označován za gentlemana (např. díky aktivitě na tomto "fóru gentlemanů") mě celkem děsí. 98% času nosím g-shocky (zatímco se hodinky, jenž mám celkem rád - i díky zdejšímu osazenstvu jelikož enthusiasm brings enthusiasm (díky!) - válí v hodinkovnici). Prostě je mi to jedno když s Casiama někde říznu o kov nebo zeď. A protože můj životní styl má spíše povahu dítěte co všude leze a všechno zkoumá, nežli "gentlemana" co rozvážně řídí firmu z kanclu, cokoliv hodnotou nad square g-shocky nosím jen ve výjimečných situacích, např. když jdu do města, což je tak jednou za dva měsíce. :D (Nákupy (i větší) řeším po cestě z práce nebo do práce v pracovním oděvu).

 

Jenže G-Shocky mě omrzely, tak hledám dál. Nějaký nápady? Cenově do 5k, preferuji kvalitu nad značkou a nemám problém s použitými.

 

Btw, SKX007 a SKX009 a Suma, atd. mi jen leží v hodinkovnici. Barvu preferuju černou, šedou nebo barvu kovu (bronz neni problém), nechci jako toolky oranžové, červené nebo žluté.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wengery se mi nelibi, skoncily by jako SKX007 (jenz se mi libi daleko vic). Trasery mam ve verzi P 6505 s black cifrem a na gume. Dalo by se rict idealni nahrada, navic s tritiem ktery sviti i v noci. Jenze tam je jinej problem, kdyz na ne koukam ve dne, musim se soustredit abych vedel kolik je hodin. Je tam tolik rozptylujicich prvku (byt maji urcite svuj vyznam) ze je diky tomu prakticky nenosim. Zatim se mi jevi monstera jako vhodny nastupce, ale tam je zase problem s presnosti, chci mit toolky bezudrzbovy a presny na sekundu (pri beznem serizovani), takze taky slepa ulicka.

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno tu proběhly Seiko tuna-digi, ty by mohly vyhovět. Já teda s velmi podobnými požadavky na používání skončil u MM300. Samo až na cenu mimo zadání. Ale tooly jsou to dokonalý, šrámy jsou jim ku prospěchu. Střelnice-motorová pila-vibrace z boxer mašiny a tisíc dalších lumpáren, stále drží -1sec. Fakt nechápu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Já je mám v černé, a řekl bych spíš "skoro"tooly...ruční nátah vydrží celkem dost, ale 5bar WR je přeci jen trochu limituje...ale do bazénu jsem v nich jednou vlezl

 

Jako tooly tahám taky hranaté g-shocky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno tu proběhly Seiko tuna-digi, ty by mohly vyhovět.

Vím o nich. Dokonce jsem psal i prodávajícímu nedávno, ale nakonec to skončilo na vyobrazení baterie na displeji, to prostě u hodinek asi nesnesu. MM300 jsou pěkné, ale cenově těžce mimo, jsem bohužel chudej. V hodinkovnici bych je asi snesl, ale že bych s nima třeba lezl pod auto nebo skládal náklad si moc představit nedokážu.

 

Ty Hamiltony jsou v hledáčku delší dobu (doporučoval mi je i kdysi kuncák), jenom bych volil automaty, což vyvolává problém přesnosti. A navíc se mi tak líbí, že bych je začal mít rád a nenosil bych je abych je nezničil. Jako SKX007 a Suma (který teda moc rád nemam a zřejmě půjdou brzy do inzerce, ale i tak je jich jako toolek škoda).

 

Hrabe_X: Zkusim projít pár reviews, zatim se mi jeví podobně jako skx007 a navíc jsem víc seikař a citizeny mi nic neříkaj (zatim).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MM300 jsou pěkné, ale že bych s nima třeba lezl pod auto nebo skládal náklad si moc představit nedokážu.

Tohle a dalších tisíc věcí s nimi dělám. Prostě hodinky nesundavám nikdy, ve dne ani v noci, na žádnou aktivitu. Ovšem s novými bych měl pravděpodobně zpočátku stejný trabl. Pořídil jsem je jeté natolik, že je radost pokračovat v rasení bez výčitek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslel jsem konkrétně tyto v odkazu. V Timestore je mají v akci. Jako "chudý" budeš ve svém cenovém limitu a máš 5 let záruku.  Víc muziky za ty prachy asi neseženeš. Pokud ti sednou designově a máš je na otloukání, značky bych se nebál - smrtící ránu můžou dostat i Rolexky.

Seiko i Citizen bych v elektrice viděl na stejné úrovni. :-)

 

https://www.timestore.cz/Znacka/Citizen-259/Citizen-Promaster/Citizen-Eco-Drive-35512

 

Já mám na otloukání staré Trasery. Po asi 4letech letech se mi začla viklat hodinová ručička (nyní je mám asi 6 let). Byly dražší jak tvůj limit a neměly tak dlouhou záruku. Mít jako Citizeny 5 let, tak jim to otluču o hlavu. Takhle jsem se při výměně baterky po záruce dozvěděl, že oprava by byla za cenu nových Traserů, tak jsem si musel zvyknout. Volit znovu, šel bych do těch Citizenů - designově se mi líbí víc a lákal by mě ten solár. Jinak zkušenost s Citizen nemám, spíš jsem po nich koukal trošku pro sebe, když by mi tyto současné chcíply a recenze je chválí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...