Přejít na obsah

Doxa Il Duca - ohodnocení


KatkaB

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

padly mi do oka hodinky Doxa Il Duca Lady Automatic 130.15.052.07

 

post-40502-0-18685500-1543417511_thumb.jpgpost-40502-0-97848800-1543417530_thumb.jpg

 

 

Měly by mít velikost 35 mm, perleťový ciferník, safírové sklo, strojek Sellita SW200. 

 

Asi kladu otázku do prázdna, ale nemá s nimi někdo nějakou zkušenost? Popř. s tou značkou, resp. s její soudobou produkcí? Vím, že potápek DOXA je tady dost, ale měla jsem pocit, že to jsou spíš starší kusy, co DOXA dnes? Ty hodinky se tedy rozhodně nenabízejí masově, našla jsem je v pár eshopech v Čechách, v Polsku a někde v Maďarsku, to mi taky připadá divné. 

Ten řemen - když nebudu chtít kupovat originál, tak by mi mohli nějaký šikovný v hodinářství upravit, ne? 

A co náhradní díly? Trochu se obávám, že když se mi náhodou za 5 let rozbije sklíčko, tak už budou k nepotřebě, protože neseženu náhradní (protože to evidentně není masovka). 

 

Takže kdybyste k nim měl někdo nějaký postřeh nebo tip, byla bych ráda za reakci.

 

Díky předem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, uz z fotky vidim, ze bude hroznej pain tam dat jakejkoli jinej remen. Bud original (za nesmysl cenu) nebo ma miru..asi bych se na to kvuli tomudle vykvajzl a sel do tradicnich kusu.

 

Nevim jakej mas budget ale mother of pearl dial uz umi i tissot, samozrejme longines, sinn u 556, atd. V prodejnim vlakne tu dloooouho byly Meistersingerovky (to teda neni perletovka). Atd.

Upraveno uživatelem Kid_A
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naprosto souhlasím s Kidem ve věci řemenu. Kupoval jsem sestře k promoci tyto Uniony.

post-27283-0-34808500-1543435542_thumb.jpg

 

Pearl dial byl jeden z důvodů této volby, je na to ulítlá. Jak je vidět, koncept barev je docela podobný těm Doxám. Řemen je na motýlovce, sestra tvrdí, že je pohodlná a vůči řemenu asi vlídnější co do opotřebovávání, než klasická jazýčková spona. I tak ale po půl roce každodenního nošení byl řemen na vyhození a začal jsem řešit jeho výměnu. Originál Union řemen nebyl k sehnání, tak jsem poptal místní šikovné řemeslníky. Bílý řemen byl pro většinu z nich celkem oříšek. Nakonec celkem sedla starorůžová koza, ale celkově výběr náročný.

 

K těm dalším dotazům (díly, spolehlivost atd.) bohužel nevím, Doxu tolik neznám. Mám ji zafixovanou podobně jako ty - hlavně potápky.

 

Ještě poznámka - nevadí ti ty stěžejky na šroubek? Mě se to tedy vůbec nelíbí...tak nějak se mi zdá, že to dost kazí ten čistý design. Čistě subjektivní pocit.

 

Alternativy se dají najít kromě Sinn a Tissot, které zmiňujě Kid například i u Certiny, Longines, tuším i Oris...navíc zde Certina na tahu, což je za mě s ohledem na potíže s řemeny velké plus.

 

post-27283-0-53858500-1543435649_thumb.jpg

post-27283-0-65247300-1543435656_thumb.jpg

 

Edit: Teď mi došlo, že Kid zmiňoval tu možnou potíž s řemenem kvůli tomu specifickému vybrání a nikoliv kvůli barvě. Tak sorry :-). 

Upraveno uživatelem AdaMoss
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, díky za tipy.

 

Budget je do cca 15tis, chci automaty, chci velikost cca 35 mm a nejlépe lepené indexy - dohromady je to docela omezení. Tissoty a Certiny se dělají ve velikosti 32-33 mm, měla jsem Tissot Couturier Powermatic a bylo to málo. A blbý je, že i 34 mm mi připadá málo. Ty Certiny a Tissoty od Ady jsou moc pěkný, ale kdyby měly tu správnou velikost, já se přes to nějak nedokážu přenést. A z druhé strany - zvažovala jsem Tissot Le Locle s perleťovým ciferníkem, jenže ty už mají skoro 40, měla jsem je na zápěstí a to už je zase moc. 

 

Ta perleť se mi na tom líbí. Nepotřebuju na ruce nosit fabergeho vejce, ale nějaký ženský prvek bych uvítala.  

 

To vybrání u řemene - to vidím jako blbý už od začátku. 

Co se týká šroubků, tak ty mi vlastně ani nevadí. No, ona je otázka, jestli je to vůbec doopravdy šroubovací, někdo to tady někde řešil, snad u Primek, že šroubky jsou jenom "šroubky". Na internetu k tomu nenacházím žádné relevantní informace. Což je taky trochu znervózňující. 

Jinak víc než šroubky mi vadila ta ochrana korunky, ono to tak trochu vypadá, jako by ty hodinky dostaly do ucha a měly oteklý obličej:) ale tak trochu jsem si zvykla.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Díky za tipy a postřehy. 

Mě se ten řemen nechce moc řešit. Nejde jenom o to, abych ho nakoupila nebo nechala ušít, ale přeci jenom mi sedí víc klasické uchycení se stěžejkami. Plus kovový tah má taky svoje velké plus, toho bych se asi nechtěla vzdát. 

 

Hodinky Frederique Constant Woman's Delight dobrý, ale jednak to uchycení taky není standardní, jednak na tohle celo-růžovo-zlato nejsem připravená. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak já mám ještě nějaké modely v záloze (zvažuju dámské modely Seiko Coctail Time, např. Fuyugeshiki, nebo Hamilton Intra-matic), nejsem závislá jenom na té perleti, takže něco pořídím, šlo mi vysloveně o informace k těmto doxám. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...