Přejít na obsah

Neumělé fotky hodinek


Kupa54

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 81
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ja myslim, ze to nedorozumeni vzniklo z nazvu vlakna "neumele"... Předpokládám, ze kolega kupa si chtel zalozit lehce nesmele vlakno na fotky svych vlastních hodinek... A mitak se toho chytil a zacal davat svoje neumele fotky (a komentare).. to se dela, takhle kecat nekomu do vlakna.. :-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panasonic DC-FZ82. To je celkom slušný foťák.

 

V prvom rade sa treba sústrediť na kompozíciu. Do tej patrí hlavne naaranžovanie hodiniek na vhodnom pozadí a k tomu stanoviť si, čo vlastne chcem odfotiť. V tomto smere sa dá poučiť z množstva fotiek, ktoré tu už sú, napríklad v kalendárovom vlákne. Len tak hodiť hodinky na nejakú zmotanú košeľu nestačí. Správna poloha, aj náramok musí byť uprataný. Napr. otvorená spona nevadí, ale musí byť otvorená správne.

 

Druhá vec, chytiť do hodiniek dobré svetlo. To sa dá experimentovaním, priloženie k oknu, alebo naopak pritienenie nejakým kartónom apod.

 

Fotiť, až keď to v hľadáčiku vyzerá dobre. Fotiť skôr na dlhšie ohnisko, v prepočte na fullframe povedzme 80-160.

 

Sumá sú veľmi fotogenické, tak s nimi sa bude učiť ľahko.

Upraveno uživatelem McStinger
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

McStinger, díky za radu, budu experimentovat. Myslíš, že je vhodné použít polarizační filtr? Největší problém mám nejen s kompozicí, ale právě se světlem. Teď jsou krátké dny a málo světla. Když dorazím s práce, už je tma. Tak budu zkoušet umělé osvětlení.

Shewca: jojo, Suma jsou fotogenická a krom toho jsou to bezva hodinky. Nemám je dlouho, někdy od jara, myslím, že u mě zůstanou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil jsem nafotit Steinharty O1, po kterých jsem sice toužil, ale nenosím je. Zjistil jsem, že mi vadí ta podobnost s Rlx, takže z toho nemám vůbec žádný příjemný pocit. Jsou krásný, dobře udělaný a technicky se jim nedá nic moc vytknout, ale tak nějak pro mě nemají duši, takže půjdou brzo z domu. Nicméně sem nějakou fotku přidám.

post-2585-0-66600900-1543577157_thumb.jpg

post-2585-0-27017200-1543577188_thumb.jpg

post-2585-0-49114600-1543577222_thumb.jpg

post-2585-0-62490000-1543577305_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Kupa54
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Polarizacni filtr je jedna z nejlepsich pomucek. Svetla se mi osobne naprosto nedostava a vyuzivam umele zdroje. V takovem pripade je nutnosti stativ a bud samospoust nebo pro vetsi pohodli spoust dalkova. Pri foceni pak pouzivat manualni rezim a zkouset.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...