Přejít na obsah

Submariner vs Seamaster 2018


xoslic

Doporučené příspěvky

Asi pichnem do osieho hniezda, ked to vyvesim do Rolex skupiny , ale som zvedavy, jako by ste vy ako Rolex AD presvedcili svojich zakaznikov, aby si radsej pockali na Submariner, ked naproti cez ulicu v Omega Butiku maju novy Seamaster Diver 300m v oceli ihned k odberu. Som zvedavy na vase argumenty , pretoze vo svete a hlavne v Sev.Amerike  Omega pretiahla obrovske mnozstvo zakaznikov, ktory cakali na Sub, samozrejme vdaka novemu SMP300D. Osobne (aj ako majitel Sub) fakt tazko hladam argumenty pre Submariner po uvedeni  SMP 2018.  /viz recenzie na youtube/

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 127
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já do toho asi nemám moc co mluvit, nikdy jsem nevlastnil ani jedno (a vlastně to ani není úplně k věci), ale řekl bych, že dost lidí si Submarinery kupuje hlavně kvůli designu, jsou to prostě po čertech pěkný hodinky. Nejsou to chronomagoři, v hodinkách se tolik nevyznají, zkrátka chtějí Rolex :-) A to, že pak mají něco, na co se musí tak dlouho čekat, ten výslednej efekt ještě znásobí :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem obě předchozí generace SMP i subyC nodate, a včera jsem zkoušel nové Seamastery. Jsou na mě už moc velké a ten design už je oproti posledním SMP nebo subům takový lehce více sportovní a křiklavý, což jim dle mého názoru ubírá na univerzálnosti proti subům. Takže jako univerzální hodinky, který mohu vzít i ke "každodennímu obleku" bych určitě volil suby popř. předchozí generaci SMP. Vím, že je rozdíl hlavně v manufakturním kalibru, ale ten sám o sobě z nich univerzální hodinky neudělá.    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle téma už tu myslím jednou je. Jinak racionální důvod není žádný, ale od kdy je koupě takových hodinek racionální záležitost? Rolex má prostě nějakou auru, která lidi láká. Plus je tam lepší likvidita. A to říkám jako spokojenej majitel dvou Omeg.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas s klucíma nademnou, ja tomu verim, ze v usa se tohle deje, ze lidi nakupuji smpc ve velkym u omegy, protoze nemaj suby, ale taky verim tomu, ze ve chvili, kdy jim ad callne ze maj pro ne suby pripraveny, sup a leti pro ne raz dva a vysledek? Krasnej kseft u obou vyrobcu no neni to super;-) dalsi vec je ze na klasicky suby se neceka tak dlouho jak na batmany nebo suby hulky atd, takze tam bych to take nevidel jako zasadni problem, nicmene z myho pohledu jsou suby tedy vic klasicky a univerzalni, maji stalej design, coz se bohuzel o novych smpc rici neda... kazdopadne je videt, ze omega jde posledni roky dost nahoru a sam sem zvedavej, jakej to bude mit dalsi vyvoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne každýmu se nový SMPc musí líbit, jsou hodně velký. Suby mají tak nadčasový design, že budou vždycky in, a je to Rolex, což je prostě víc, než Omega a asi vždy bude. A navíc Omega nebude nikdy tak dobře držet hodnotu, to Omega neumí.

 

Pozn.: Mám dvoje Omegy jedny předchozí SMPC a Expy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I když nevlastním a nikdy jsem neměl Rolex, myslím si že co se týká kvality zpracování, bude to na stejné úrovni, ovšem konstrukce bude fakt jiná, hold každá značka má něco a někomu to může vyhovovat , někomu ne..Rolex je dle mého názoru hrozně konzervativní a to spoustu lidem vyhovuje a právě třeba mě ne...ty hodinky vypadají 50let víceméně stejně..Omega jsou více sportovní hodinky , konkrétně ty nové SMP..Cena Rolexek mě dodnes nepřesvědčila o tom proč bych je měl kupovat a možná o tom to taky je... :) Trh je pestrý a každý si vybere co mu vyhovuje, takže asi tak.. :)

Upraveno uživatelem rekib1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože nechci 42mm a nechci vnější AR a buzna tah :)

Rozměr 42 mi přijde ideální, protože proto. Ale s buznatahem musím souhlasit, ten jim ubližuje IMO nejvíc, taky novejma vlnkama si nejsem úplně jistej. Ale jasně, že estetický cítění má každej svý. R Suby jsou zkrátka ikona, příběh, aura, historie... jasnej král. A svrhnout krále je prostě nemyslitelné. To říkám jako člověk, kterej Rolby fakt nechce žádný (vyjma pár zacukání kolem nových Polárek). Aktuálně procházím konečnou fází GS puzení, kterou doufám rozštípnu do vánoc. Přesto si nemyslím, že jsou GS "lepší" než R, jen jsou lepší volbou pro mne, což bude platit pro jinou skupinu o těch Omegách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenze rozdil mezi Subama a bondovkama neni v kvalite provedeni, safiru, antireflexu, keramicky lunete ani presnosti chodu. Kdyby na krame nabizeli predchozi generaci Subu s plechovou lunetou a sponou naramku, vypadalo by to uplne stejne. Hlavni rozdil mezi tema hodinkama je, ze jedno je Rolex a druhy Omega.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tudory jsou třeba cenově s Omegama srovnatelnější a lunetu maj oproti nim taky nebe a dudy... takže jen o tom to asi nebude. Spíš jak píše Skalis no, jedno je prostě Omega a druhý Rolex (a to bych měl taky spíš fandit Omegám když mám Moony a na R zatím nedosáhnu). Ale možná jsem jen zaujatej páč se mi ty nový SMPc s vlnkama nelíbí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stačí jednu vec vyskúšať otocnu lunetu na omegach a potom na suboch a hneď budeš mať odpoveď prečo stoja rolexi 2x toľko.

Tak, lépe než na SMPc jde luneta i na většině Seiko, co jsem měl :) Když jsem měl SMPc, byl jsem z toho dost zklamaný. Tohle ale není argument. Já vím, že lunetu každý vychvaluje u Rolexu, ale asi to není důvod aby stály 2x tolik :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém s otáčením lunety na SMPc je tvarem a designem, který je pěkný ale hrozně nepraktický na uchopení a použití pro praktické účely , ale ruku na srdce, kdo to ve finále použije..:), ale pokud vezmu PO první generace s kalibrem 2500 to je fakt jiná liga, jak říkám každé hodinky mají něco, nicméně kolik lidí tu psalo jak nelícuje luneta na Subech,tak ze zkušeností  musím říct , že u Omegy to bylo vždy jisté a přesné i v otáčení..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...