Přejít na obsah

Potlesk pro Luďka Seryna


Bert

Doporučené příspěvky

Zase se ale nemusíme tvářit, že cenovka za hodinky je jen taková imaginární veličina. Kdybych chtěl podobný styl skeleton hodinek, tak bych srovnával např. s Molnar & Fábry. A od nich bych dostal za 14k třeba tohle...

Srovnání s M&F mě nejdřív taky napadlo, ale oni používají švýcarský strojky. Sice totálně (a nádherně) přepracovaný, ale parametry soukolí atd. prostě vymýšlet nemuseli. LS vyvinul (jestli to správně chápu) jednokusovej inhouse strojek nebo alespoň brutální přestavbu dvou třetin strojku. To je první věc. A pak pouzdra - ty si podle mne M&F nevyráběj sami. Stačí se podivat na jejich stránky, kde maj v nabídce kolekci pouzder v krabici. Ručně dělaj můstky, korunky, ručky a zlatnický a klenotnický úpravy pouzdra a strojku. Vysledek je nepochybně víc profesionální, o tom žadná. Ale už to míří směrem k maloseriovce. Zkrátka, srovnávat se to asi nedá.

 

Jsem hodně zvědavej na technický detaily, od natahování a seřizovaní až po přesnost, se kterou mnoho skeletonů často trochu bojuje.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 149
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Azeppelin: chápu, nicméně ja tehdy nic aktivně nehledal, byl jsem osloven sam, slovo dalo slovo, lidsky to sedlo, tak se to proste zrealizovalo, vzniklo co vzniklo, ja rozhodne nelituji a to je asi to hlavní.

 

Neber to jako rozporování čehokoli. Máš hodinky jaký jsi chtěl a máš z nich radost, takže super a nenech si ji kazit. Byl to jen podnět k normální diskusi.

 

Vy proste musite zamrdat kazdy vlakno.

Možná by bylo nejlepší omezení na sousloví typu... Pěkně pane a hromadu smajlíků

 

Srovnání s M&F mě nejdřív taky napadlo, ale oni používají švýcarský strojky...

Nějak mi to vytanulo spíš v souvislosti s postovanou fotkou hodinek MKR. Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MKR: Tvůj úvodní příspěvek jsem taky pochopil, jak teď píšeš, tedy tvé vysvětlení ohledně ceny a naprosto ti rozumím. Na druhou stranu pocit, o němž tu píše Hasňa,

...Člověk neví kam s očima a bojuje s pocitem studu za jiné. Jako když v televizi vidím někoho s hudebním hluchem se ztrapňovat v Superstar. To lezu za křeslo. U dítěte má člověk v obličeji takový výraz porozumění a pochopení pro absenci kontaktu s realitou u mláďat. U dospělého je to k nevydržení...

znám osobně moc dobře, v takových a podobných případech zažívám úplně fyzickou bolest... :death:  Co jsem kdy koukal na výrobky LS, nijak mě neoslovily, nejsem fanda skeletových hodinek a nikdy (vím, nemá se to tvrdit...) bych si takové nepořídil, ale tyhle poslední, o nichž je toto vlákno, považuju opravdu za majstrštyk. :notworthy: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On to byl dobrej nápad a konstrukce, ale HH se prostě na koleně v jednom dělat nedá. Teda jaksi dá, a podle toho vypadá to provedení. Je to hezký, ale ne v řádu statisíců až milionů. Tohleto je spíš o tom najít týpka, co je ochoten zaplatit za auru kolem toho, a ne za výrobek, kterej je sice raritní, ale k precizní hodinařině je na míle daleko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

×
×
  • Vytvořit...