Přejít na obsah

Panerai PAM00237 Ghost


palom

Doporučené příspěvky

Pokusal som sa dohladat informacie o tomto modeli na fore a nic som nenasiel, i ked sa jedna o starsi kus Panerai Luminor GMT 237 Ghost

model, ktory sa neobjavil v ziadnej oficialnej reklame ani katalogu Panerai, dokonca sa povrava, ze bol navrhnuty specialne pre B.Pitta.

Limitovana seria 400 ks

 

 

post-25395-0-34273800-1545205048_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jich jako Brad Pitt nosí 400 kusů? A co se ti na nich vlastně líbí? To, že je nosí Brad Pitt? Jinak bych je považoval za pam z kategorie ?naprosto marné?. Bordel na ciferníku, který není podložený žádnou pořádnou komplikací, jako když dělají třeba regatty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Absolutne do.ebana Panerai DNA, ale kdyz se to nekomu libi a Pitt rekne chcu Pam a ma hned svou kolekci, kterou nikdo nezna, mozna proto ghost;-))) ale zase jako vzdy, kdyz se to nekomu libi, necht si je koupi, hlavne at nevznikaj dementni debaty o Egu, penezich a vetsim peru jak je ted zvykem ve vetsine temat na foru o hodinkach.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, samozřejmě jde jen o můj zcela konzervativní názor, který je ale zcela nepodstatný. Takže pojďme nejdřív vylučovací metodou: PAM 237 Ghost :-)) a obecně většina podobných modelů, které mají něco víc než pětiminutové indexy. To je to, co nazývám tím bordelem. Ani minutové indexy nejsou potřeba, ani 24hodinové indexy nejsou potřeba. Moje PAMy nemají ani vteřinovku, ale to už je jen detail. Dokonce tam nemusí být ani žádný nápis nebo logo :-) ale chápu, že někdo to potřebuje ke zvednutí hodnoty hodinek. Datumovku taky nemám rád, protože to ničí design. Ale co úplně nesnáším je ten vnitřní kyklop. Nejen, že je to v rozporu s vintage modely, ale hlavně to blbě vypadá. Na druhou stranu je skutečnost, že existuje známý model Daylight, který ve stejnojmenném filmu proslavil Stalone a ten má všechny jmenované neduhy a je po něm značná poptávka, takže cílovka existuje. Já mám zatím jenom jedny PAMy, ale mým cílem je následující trojice: 372, 424, 507. Rozdílné designy pouzdra, nožek, ciferníků, přesto všechny maximálně jednoduché a hlavně bez zbytečnosti. Tyto Ghosty mi počtem prvků na cifru připomínají spíš Navitimer. Ale jsou i složité PAMy jako regatta modely nebo skeletony a tourbillony a ty se mi líbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám že ten "Ghost" kyklop fakt býval nečitelnej už na produktovkách? Tímhle údržbáři trumfli i Rolexky, které mají datum nečitelné "jen" z jakéhokoliv fyziologicky běžného úhlu na ruce. Paradox je že 237 měly stejných 44mm jako (blahé paměti) moderní 320 - ve kterých byl ovšem inhouse se skoro 2x větším datovým věncem, který tím pádem žádná optická kurvítka k dosažení čitelnosti nepotřeboval. Schizofrenní indexové smetí na ciferníku radši nekomentuju, v tomhle jsem zajedno s kolegou Mitakem - a než takovéhle GMT, to fakt radši žádné.

 

Jinak co se týče zmínek na fóru, jedny tady kdysi proběhly formou dotazu na pravost jistého "toaletního nálezu" - a focené "z neoficiálních úhlů" byly tak škaredé, že by jim nepomohla ani hodně velká porce sebevědomí...  :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...