Přejít na obsah

DJ 36/41/II


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

na výzvu několika místních vážených členů zakládám toto vlákno.

 

Předmětem mého zájmu je hodinka z Korunkové provenience. Volba padla na Datejusty. Prostě proto, že Suby jsou sice fajn, ale vzhledem k tomu, že nosím do práce košili/oblek, tak se prostě víc hodí něco univerzálnějšího. A decentnějšího. Jedná se samozřejmě o mé definitivní hodinky (tento rok již druhé) :) ...

 

S nákupem úplně nespěchám, chci si je nadělit k narozeninám, do kterých v tuto chvíli zbývá něco málo přes měsíc.

 

Pokud by někdo zahlédl něco zajímavého, co se nebezpečně blíží obsahu, který se nachází pod těmito řádky, odkaz samozřejmě s díky uvítám. ;)

 

Tak tedy:

 

Na jaře jsem měl tu čest seznámit se s DJ36 od Dr. Sphinxe (přesněji jeho ženy). Mám 18 cm zápěstí a byl jsem mile překvapen, jak je to hezky padnoucí hodinka i na mužskou ruku. Tenkrát ale moje srdce směřovalo  na měsíc, takže jsem tuto eventualitu neřešil. Nicméně po tom, co orel přistál, začalo zase to malé šimrání v zátylku. Jako, že by něco mohlo, co, konec roku, ale pěknej rok to byl, kluka čekáš, rodině se daří, svítí na nás sluníčko... Tak jo. Ony ty DJ zase nejsou tak strašně špatný... A už týden visím na chrono24. Nejdřív jsem šel po nějakém vintage kousku, kvůli budgetu. Jenže pak člověk dojede na konec seznamu, vidí tam safír a ty tahy... A už jsem prohrál na celé čáře. 

 

Měly to být současné DJ 36. Přesněji jsem skoro sáhnul po těhlech:

https://www.chrono24.cz/rolex/watch-datejust-116234--id9702215.htm

 

 

Jenže... Ona je běžně nosí paní pana Dr. Sphinxe a já jsem chlap. :( Takže jsem se začal zajímat o větší kousky. A říkám si, jo? Ne? Ale ty 36 jsou v pohodě, ale nebudou mi 41 sedět líp?

Takže koukám i na tyhle:

https://www.chrono24.cz/rolex/watch-datejust-41-126300--id9879323.htm

 

 

No jenže ony existují i DJII a mají oyster a bílé zlato:

https://www.chrono24.cz/rolex/watch-datejust-ii-116334--id9812776.htm

 

Na těch se mi zase líbí ty mohutné indexy...

 

Takže abych to shrnul, vůbec nevím. 

 

Primárně jsem v tuhle chvíli nalomen na DJ41 s whitegold bezelem a jubilee tahem, ale přísahám Vám na svoje daňové přiznání, když se mě třikrát zeptáte které, třikrát odpovím jinak.

 

 

 

PS: Již dva lidé mi říkali že DJ41 NENÍ 41 mm a internety tvrdí že JSOU a to je pro mě dost zásadní, protože jestli opravdu je pouzdro někde mezi 39 mm a 40 mm, pak asi u mě není co řešit rozměr, ale odkud je vzít. 

 

PS2: Rezervy chodu a kalibry jsem moc neřešil. Pokud je to nějak zásadní, rád se nechám poučit od fundovanějších vážených členů.

 

 

 

Děkuji za pozornost a hurá do mě! ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 133
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Řešil jsem némlich to samé rok až dva zpátky, ruku nám stejnou jako ty, 18 cm, v horku až 19 cm.

 

DJ 36 jsou super, pánské hodinky, největší model této řady po desítky roků, ve filmech je člověk vidí na spoustě drsných chlapech v oblecích, v kožených bundách, v kancelářích i při poprávách v zadních uličkách. Ale v dnešní době lehce se zvětšujících hodinek, když existuje i větší model, si tento model DJ 36 oblíbily i ženy. Každopádně ne všechny, moje žena 36ky označila za chlapské a vybrala si radši 31 mm.

 

DJ II, který se prodával v letech 2009-2017, jsou naopak překvapivě obrovské hodinky. Pokud člověk zapomene na kladiva typu Deep Sea, tak ze zmíněných let to byly největší běžně prodávané Rolexky. S průměrem 41 mm byly větší než současný Submariner (40 mm), ale díky tenčí lunetě a většímu ciferníku působily o dost větším dojmem než jen o 1 mm. Navíc se na rozdíl od DJ 36 prodávaly jen na oyster tahu, který hodinky dělal mohutnější, než kdyby byly na jubilee. Spousta lidí těmto hodinkám ale vyčítá různé chybné disproporce jako zbytečně tlusté indexy a moc malou korunku a tlustou lunetu a bůhví co ještě... Nic, co by člověku mělo rvát žíly.

 

Pokud bych se pro koupi rozhodoval v tento moment, tak by to bylo fifty-fifty: Na jednu stranu bych chtěl trochu větší hodinky, ale zároveň bych je chtěl s fluted lunetou a jubilee tahem, což je kombinace, kterou mám s DJ neotřesitelně spojenou. DJ jsem chtěl koupit jako primárně oblekové hodinky, které by byly ale zároveň nositelné i k jeanům podle moderních norem velikosti.

 

Naštěstí mě Rolex potěšil na Baselu na jaře 2016, kdy uvedl Datejust 41. Hodinky, které byly jinak proporcionálně udělané, než DJ II, takže působí mnohem jemnějším a elegantnějším dojmem. Tenčí luneta, indexy, nožky atd. Hodinky byly bohužel uvedeny jen v bicoloru. Přemýšlel jsem nad tím, ale nakonec jsem usoudil, že bude lepší rok počkat a že uvedení ocelové varianty je jen otázka času. Predikce byly správné, na Baselu 2017 byla představena ocelová varianta a DJ II byly vyřazeny z prodeje. Konečně byla k dispozici moje vysněná ocelová varianta s velikostí 41 mm, modrým cifrem, fluted bezelem a jubilee tahem s easylinkem. Okamžitě jsem je zařadil na nákupní seznam. V září 2017 jsem byl v Drážďanech, náhodně jsem vlezl do Wempeho a měli k dispozici přesně mou konfiguraci. Možná byly první na fóru.

 

Po pár měsících spokojeného nošení mě kdosi upozornil, že nejsou ve skutečnosti 41 mm, ale menší. Nejdřív jsem to bral jako dobrý fór, pohledově menší velikost jsem přisuzoval proporcem a jubilee tahu. No a pak jsem je zmeřil a zjistil jsem, že Rolex ve specifikacích lže minimálně o jeden milimetr :-) Dodnes tomu nerozumím proč.

 

Každopádně bych nikdy neměnil. V konfiguraci, jakou mám já, jsou přesně jen o potřebný chloupek větší než DJ 36, takže dokonalé. Pokud bych chtěl variantu s hladkou lunetou a oyster tahem, tak bych si klidně koupil i ještě větší opravdu chlapské DJ II z druhé ruky, na ruku 18 cm jsou úplně v pohodě.

 

Večer dorazím domů a vyfotím a pošlu pár srovnání s papírově podobně velkýma hodinkama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jedna drobná poznámka k tahům. DJ 36, na které odkazuješ ty, na jubilee tahu, nemají ještě sponu s easylinkem. Nové DJ 36 už mají easylink. Pokud je možnost koupit tah s extenzí, tak bych ani za boha nechtěl bez extenze. Vím, že toto spousta lidí neřeší, ale pro mě je to u výběru hodinek deal-breaker větší než například přítomnost datumovky, protože ruka mi v teple pracuje v obvodu fakt mezi 18 a 19 cm a ten cenťák navíc je v pohodlí u tahu s extenzí opravdu poznat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc hezky shrnutí, Mitaku, a naprostej souhlas. Nemohl bys přiležitostně přesnou šuplerou DJ41 změřit? Na netu jsou různý rozměry... tobě bych věřil.

 

A poznámka pro zakladatele vlákna: časem se mění vkus a preference. Při výběru je dobré dopředu počitat s faktem, že barva dialu je do budoucna řešitelná (AD ho umí vyměnit v rámci jedné reference), volba náramku je taky řesitelná (AD je ochoten později prodat jubilee/oyster samostatně), ale volbu lunety (smoth / fluted) musíš promyslet definitivně před nákupem, jedna se o dvojí různou referenci a u AD s nápadem na výměnu nepochodíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já psal do statusů 36. Tak to zopakuji i tady.

Moje cesta začínala na Oris small second 47mm. A dnes skončila mimo jinými na Rolex 6530 které mají 34mm. K tomu mám ještě 40mm milgy. Milgy nosim na plavání, k tričku prostě vsude. Do práce ke košili, na případné jednání 6530.

Ale uplne upřímně nemám to takhle striktně rozdělené. Občas se najde týden, kdy ty malé mršky z ruky nesundám.

Ruku mám 18 - 18,5 podle počasí. Proto hlasuji pro velikost 36mm. Když bych je chtěl jako jediné. Vypadají dobře, je to klasika, pohodlnost je příkladná. Že nejsou malé prokázaly skoro až generace chlapů, co je bez uzardění nosily.

A kdybych k nim měl jedny větší, tak bych tuplem bral 36mm...

 

Ale jak to řekne každý kdo mě zná, a na libereckych srazech se mi kvůli tomu už snad i smějí, já prostě tak nějak dorostl do menších velikostí. Necítím se kvůli tomu menší chlap.

Vyber dle sebe. Ty se musíš cítit dobře. A nedej na to, že dnes někteří nosí na rukou budíky.

post-13450-0-42398100-1545824906_thumb.jpg

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš mě?

Já jen u bechyneho na zkoušku. A jen na chvilku. Hned jsem je sundal jako příliš velke.

A když na tom tak přemýšlím. Možná to byly djII. To uz nedokážu takhle zpětně rozklicovat.

Edit : Očučoval jsem tam 36...

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem přesvědčenej, že neexistuje univerzální pravidlo pro velikost hodinek. Hraje tam roli celá postava, věk, styl oblékání... a především podceňovanej paramametr šířky zápěstí, kterej je podle mne mnohem důležitějši než obvod... sám mám lovečák s obvodem 18,5 až 19 cm a šířkou 68 mm - a hodinky s velikostí ciferníku pod 32 mm jsou mi prostě malý. Hlavní je, jestli nám hodinky velikostně sednou (pocitově) jak při přimém pohledu na zápěstí, tak v zrcadle ze vzdálenosti cca 1 metru. A univerzalky DJ zkoušet jak s manžetou košile, tak s rukávem vykasaným az pod loket.

 

Jo, a to zrcadlo by mělo být velký, aby byla vidět celá postava, ne jen zapěstí. Je to jak s botama nebo kalhotama.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě zatím vedou, opět, 36tky s flutted bezel a jubilee. Ale, má jubilee na 36 vůbec easylink? Nepotřebuju jí nutně, tohle provedení jubilee s neviditelnou sponou se mi stejně líbí asi nejvíc. 

Ale pořád, tohle rozhodnutí musí uzrát.

 

 

Edit: Ještě jsem koukal, že některé modely mají "ruletový" datový věnec. Má to nějaký skrytý význam, krom významu estetického?

Upraveno uživatelem John_Lenon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jubilee ma easylink? Nativní rolexák nejsem, ale to se mi teda nezdá.

 

Pokud jsou 41 opravdu pod 41, bude stát za to si je jít vyzkoušet.

 

Ruleta je určitě fajn věc navíc, třeba ty slavé modré DJ paní dr.sphinxové (totéž jako na odkazu výše edit: až na oster PCL tah) to fakt obohacuje, možná to ale není tak velký benefit u jiných barev cifrů.

 

Mně se (zatím) nejvíc líbí kombinace oyster+fluted, míň klasika, míň dědkovské.

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ruce jsem měl všechny velikosti této ?řady? od Precision 34, DJ 36, DJ 41 až po DJ II.

Precision vynechám, o těch tu není řeč a jsou opravdu jen pro menší zápěstí.

DJ 36 jsou ideální ke košili a obleku, ověřená klasika, která nepřestane bavit. DJ 41 stejně jako DJ 36 + jako bonus vypadají skvěle i k tričku, jsou proto univerzálnější, víc maskulinní. DJ II mě neoslovily kvůli své mohutnosti, viz co bylo uvedeno výše.

Proto bych se klonil k DJ 41. Co psal Mitak o jejich velikosti, je pravda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Johne, ty 36ky ti sedi dobre. DJ41 jsem zkousel jen letmo a mozna jako jedine hodinky by to byla nejlepsi varianta. Jelikoz mas ale moony k tricku a na dalsi prilezitosti, tak ke kosili a obleku bych volil mensi 36. Je to vetsi klasika ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...