Přejít na obsah

Amsterdam


Doporučené příspěvky

Ahoj všichni, dostal jsem od manželky k Vánocům víkend v Amsterdamu. V březnu. Napadlo mě, že bych manželce koupil prstýnek s diamantem nebo diamantíčkem. Četl jsem, že v Amsterdamu 400 let tradice v jejich broušení a kdesi cosi. Zajímalo by mě, jestli někdo z Vás nemá zkušenosti s nákupem takovýho šperku v tomhle městě. Nebo se na to mám radši vykašlat a nekupovat nic nebo někdy koupit něco podobnýho nebo jinýho a někde jinde? A pokud někde jinde, tak kde?

Díky za pomoc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já kupoval před pár lety investiční kameny v Antverpách zatavený v plastový kartě s kódem a certifikátem. Záleží na tom, jestli chceš udělat ženě radost šperkem nebo ti jde o investici. Ten rozdíl spočívá v tom, že u šperků platíš za zpracování do výrobku - šperku, kdežto u těch investičních kamenů jde vyloženě pouze o ně a platíš pouze za zpracovaný kámen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi bych to probral s Longem. Ten o tom asi bude něco vědět.  Jestli je tam kolem toho podobné šílenství jako u nás s vltavíny a granáty, naletíš tam asi stejně snadno jako ukrajinský turista na Václaváku, jen s tím rozdílem, že budeš nakupovat v cizím jazyce (pouze anglicky, k němčině jsou tam značně rezervovaní).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...