Přejít na obsah

Omega Seamaster: Diver vs. PO?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Oboje jsou trochu tuctový a podle mne ani jedny nějak nemaj na to být definitivní, takže to není osudová volba, ale šel bych do těch černooranžových,  prostě mi přijdou elegantnější a šmrncovější..

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak jsem při tomhle vybírání zakotvil u Omegy. Nevím proč. Asi, že jsem je zatím nikdy min. na dlouhodobější nošení neměl. Béčka mi přijdou obecně dost velký, i když mají taky 42mm modely, ale v těchdle vodách jsem ani nelovil. Krátce jsem dřív uvažoval nad Coltama, avšak sešlo z toho. Něco se ale peče. Včera jsem se ještě hluboce zamyslel, tak když to vyjde... :frusty:  Večer se uvidí :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě byly naživo ok PO 42, 43,5 i nový Bondovky 42, takže průměr nebude limit a určující faktor. Co by naopak mohlo rozhodnut je výška. Vzhledově se mi asi nejvíc líbily PO 42, ty nový už jsou moc nablejskaný. Bondovky ale překvapily a obzvlášť na gumě ty modrý vypadaly dobře. Jsem zvědavej jak to nakonec dopadne, určitě dej vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Radik,

 

Ja som pred kupov SMPc krúžil dlho a poctivo som si iba modeli vyskúšal viac krat (nový 42mm s vlnkamy a starší 41mm bez vlniek).

 

Musím povedať že nový 42mm nemal chybu a pri porovnaný oboch vedľa seba ani nebolo o čom rozmýšľať - samé výhody: kaliber 8500 s keramickým vlaskom takze lepšia odolnosť pred magnetom a naviac manufaktura, 42mm mi prišiel lepší na priemer ruku 17,5, na gume boli bozie, na ťahu to už nebolo ono a rozdiel medzi nimi sa zmensil. A kopec iného - hlavne boli krajšie. Cenový rozdiel minimálny.

 

No keď som sa opýtal na servis bol tam neskutočný rozdiel: tlakovka a servis (nie komplet rozobratie) cca 600?, starší model cca 300?

 

Keď sú iba modeli pri sebe novšie 42mm majú naviac, ale keď ich oddelia zistíš že rozdiel nie je moc velky.

 

Nakoniec kúpené od miestneho člena SMPc staršie bez vlniek 41mm.

 

 

 

 

Vlado

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mi teda hlava nebere to tve rozhodnuti. 42mm lip sedely, vic se ti libily, cenovy rozdil minimalni, ale nevzal jsi je jen kvuli o 300Eur drazsimu potencialnimu servisu nekdy v budoucnosti? Ty hodinky velice pravdepodobne zadny servis nebudou potrebovat aspin 5 let. Do te doby uz je vubec nemusis mit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to Vladinovo rozhodnutí celkem i chápu. V okamžiku, když si je člověk kupuje není v hlavě nastavenej na to, že už je za 5 let, kdy by možná dělal potenciální servis, třeba už ani nebude mít. Ale ta informace o ceně servisu v ten okamžik zapůsobí negativně a už tam vidí další ranec za servis (nehledě na to, že mnohonásobně větší ranec zrovna chystá dát v tu chvíli za ty hodinky). Navíc mám dojem, že v Omega butiku paní říkala, že ty nový modely už otevře jen autorizovanej servis. Nevím, co je na tom pravdy.

Každopádně já kdybych se měl rozhodovat mezi SMP staršími a novějšími, beru jednoznačně modrý novější, ale to hlavně kvůli tomu, že se mi oproti starším líbí mnohem, mnohem víc. A o tom to tady hlavně je. Jenže novější se tu ještě nenaskytly a pokud se naskytly starší, nedivím se.

Že budou modely lepší a dokonalejší je jasný a za 10 let budeme asi říkat totéž při porovnávání současný a příští generace. Bohužel levnější celkově asi určitě nebudou, spíš naopak a to platí i o ceně servisu.

 

No ale už není žádný co by kdyby, každej jsme si vybrali vlastní cestu. Já tady ten další krok na tý svojí ukážu večer :)

Upraveno uživatelem Radik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neda mi to. Sem mel mnohokrat SMPc cerny 41mm. Nedavno na ruce tydlec novy sedej cifr/modra guma i cerny/cerna guma. na miste sem porovnaval s dosavadnima SMPc. Subjektivne proste jsou vetsi, na ruce pocitove taky, jsou vyssi a safir se lepi, mysleno lip se toci na pazoure. To jsem nikdy nezkousnul na POckach s 8500 cal. Ten cernej cifr good, vlnky na zivo good, ale celkove takovy prerorstly oproti tem starym SMPc....no a to nemluvim o tom, kdyz jsem je zkusil na tahu, tak efekt wow zmizel uplne.....jako hlasky typu mam kremik ci 8500 vs 2500 mi prijde usmevny, mysleno abych si rikal to co je zrovna novinka tak je great a to dosavadni shit :-) pac vyvoj jede dal. Nohama na zem mne vraci par hodinaru co znam, a povazujou tyhle zavody v 3-5 letech modelu za usmevny podsouvacny marketing.....

Takze si zase koupim to co se mi zrovna libi/sedi na ruce, parametry strojku od stejne znacky beru s nadhledem a schovavat se za lepsi inhouse nez dosavadni inhouse atd mne nechava chladnym :-)

Ale jsem jenom stara lama, konzerva co se furt vraci dokola k tomu samymu abych se utvrdil ze mi to chybi kdyz uz to nemam :-)

 

 

 

Nové modré potápky se světlým ciferníkem jsou nárderné, a to na gumě. se-diver300m-21032422006001-vuec-large.j

Upraveno uživatelem Rybiz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Týjo, nestačím se divit, já myslel, že to tady bude každýmu u zadele - prostě si nějakej chronomagor koupil další hodinky, a co? Tak komu jsem rozpumpoval chronobundus nedočkavostí, tak tady to je i s příběhem.

 

To pravý hodinkový šílenství začlo o vánoční dovolený, kdy jsem měl jasno, že chci POčka. Dokonce jsem měl i jasno s modelem - předchozí generaci 42mm, černý cifr, oranž číslíčka, ideálně na tahu. Došlo to tak daleko, že jsem si tu dal poptávkovej inzerát. Nabídky mně přišly dvě. Jedna na celočerný, který jsem ale nakonec zavrhnul a druhá na zmiňovanou verzi. Myslel jsem, že mám jasno a půjdu do toho, jenže mě trochu odradil původ od zdejšího několikrát propíranýho prodejce, říkejme mu pan K., kvůli kterýmu se to tady jednu dobu málem všechno zpoplatnilo. Tak jsem kolegovi po dlouhym rozmejšlení v úterý napsal, že děkuju, a že jsem se vysoce pravděpodobně rozhodl pro jinej model. V tu dobu jsem si říkal, že si dopřeju v tomhle levelu poprvé funglovky a od CZ AD. Ve čtvrtek se mi to sešlo a naskytla se příležitost pustit svoje předchozí takzvaně "definitivní" (nakonec z toho byla výměna za jiný Omegy, o který pro změnu projevil zájem brácha) a při tý příležitosti jsme vyrazili na obhlídku naživo. To už jsem tu psal. Z toho ve stručnosti vyplynulo:

 

- 43,5mm ne, moc velký

- 42mm mají na řemenu, jsou vyšší, ale asi bych je nevylučoval, i když spíš taky ne

- poslední 42mm SMP v modrý s vlnkama vysoce pravděpodobně JO

 

Jenže tak akční, abych to tentýž den vyřešil jsem nebyl (naštěstí) a přes pátek jsem zase moc přemejšlel. Jakože ok, koupím poslední modrý vlnky, ale ty původně vybraný POčka mě pořád vrtaly hlavou. Objednat už prý nejdou, takže jedině vybrat zbytky od AD. Dušák na gumě nebo Hanák podle webu na tahu. Ale ta cena. A zase jsem si říkal, co když by mi pak velikostně (hlavně vejškou) časem začnou vadit - to pak při prodeji prodělám kalhoty, na smlouvání jsem levej, to je bezvýchodná situace.

A v tom jsem si vzpomněl opět na nabídku místního kolegy a říkám si, vždyť je to full set, stav se zdá super, původ je jen můj blok v hlavě, tikat budou úplně stejně jako nový. A když by mně nesedly, prodám je určitě s mnohem menší ztrátou než funglovky. A pak teda konečně koupím ty SMP, který jsou teď novinka, zatímco tyhle POčka už později budu shánět hůř. A tak, jak jsem v úterý kolegovi psal, že je nechci, tak jsem mu v pátek večer jak debil psal znova, že je vlastně chci. Dneska ráno čtu odpověď, bleskově se domlouváme, ve 13h se scházíme na půli cesty v Jaroměři a o půl hodiny později už frčím domů s původníma vysněnejma POčkama předchozí generace 42mm na tahu s černým cifrem a oranžovými číslíčky. Doma jen zkracuju tah na svoji kostnatou ruku a tetelím se nadšením. Tak má dušička zase pokoj. Otázka je, jak dlouho to vydrží. V tuhle chvíli si opět (už podruhý) říkám, že to jsou ty pravý definitivní :D

 

Foto:

Rychlocvaky ještě po cestě domů

post-14317-0-48269000-1547931244_thumb.jpg

post-14317-0-14955600-1547931252_thumb.jpg

 

Lumi bez úprav

post-14317-0-07839100-1547931261_thumb.jpg

 

Stabilizovaný na ruce

post-14317-0-97690300-1547931269_thumb.jpg

 

A srovnání s bráchovejma taky čerstvejma SMP předchozí generace, za který jsem vyměnil ty moje předchozí takzvaně definitivní

post-14317-0-12335600-1547931279_thumb.jpg

 

Tak díky za pozornost a podporu v těžkym rozhodování :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...