Přejít na obsah

Pilotky s ručním nátahem


Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

 

díky procházení tohoto fóra jsem si před pěti lety koupil hodinky Steinhart Nav B-Uhr 44 s unitasem, které mi vyhovovaly jak cenou tak i vzhledem no a protože se mi před pár měsíci narodil syn a za pár měsíců se budu ženit tak tento nebo nejpozději příští rok je asi ta nejlepší a na dlouhou dobu jediná šance udělat si znovu radost novými hodinkami. Rád bych opět nějaké pilotky s cenou kolem 20 tisíc, maximálně jsem ochoten utratit 30 tisíc korun.

 

Hodinky by měly splňovat následující požadavky:

  • mechanický strojek s ručním nátahem (automat ne, za těch 5 let jsem si zvykl hodinky každé ráno natahovat a jednou za čas seřídit a odvykat tomuto rituálu se mi prostě nechce)
  • průměr pouzdra ideálně 40-44 mm
  • tloušťka pouzdra ideálně do 10 mm
  • černý ciferník s ideálně bílými nebo alespoň světlými indexy a čísly
  • lumi ručiček, indexů a čísel (ideálně všech indexů a čísel jak mají moje současný Štajny)
  • datumovka - ideálně bílá čísla na černém podkladu (datumovka je nezbytnost, ani za těch pět let co mám Štajny jsem si neodvykl při každé otázce "kolikátého dneska je?" podívat se na hodinky a hledat datum)
  • vodotěsnost ideálně 5 ATM
  • průhledné dýnko může být, pokud je na co se dívat (zdobený strojek) jinak pevné
  • preferuji nákup nových hodinek z nějakého obchodu v ČR nebo v zahraničí

Jediné hodinky, které jsem našel, a které víceméně vyhovují mým požadavkům:

  • Stowa Flieger Klassik 40 (ETA 2804-2) - u těch se mi moc nelíbí nazelenalý odstín hodinových indexů a čísel a chybějící lumi u minutových indexů

post-36855-0-32835800-1547941284_thumb.jpg

  • Stowa Flieger Verus 40 (ETA 2804-2) - u těch se mi zase moc nezdá tvar čísel (zdají se mi příliš velké a moc zaoblené, celkově to na mě působí možná až dojmem hračky, ale je možné, že naživo vypadají lépe)

post-36855-0-92563000-1547941375_thumb.jpg

 

Nevíte ještě o nějakých jiných hodinkách, které by zhruba splňovaly moje požadavky a vešly se do cenového limitu nebo jsou Stowy opravdu jediné? Za každé poznámky a rady děkuji.

Upraveno uživatelem Arcturus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusit pohledat u rusáků, je to kalibr 3105. Manuál, datumovka, mimostředka. Nebo vezmi automaty Seiko za pár šupů a klidně je každý ráno natáhni taky. Pár let vydrží určitě, já ty svoje takhle dotahoval několik let a bez problémů (resp. i kdyby klekly, tak cenově žádná tragédie).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusit pohledat u rusáků, je to kalibr 3105. Manuál, datumovka, mimostředka. Nebo vezmi automaty Seiko za pár šupů a klidně je každý ráno natáhni taky. Pár let vydrží určitě, já ty svoje takhle dotahoval několik let a bez problémů (resp. i kdyby klekly, tak cenově žádná tragédie).

 

Jj, ruské hodinky jsou vždy největší, nejtěžší a nejrychlejší na světě :smile_anim: Ale teď vážně - současná produkce ruských hodinek je z mého pohledu doslova děsivá (vůbec nechápu, jak si ty jejich současné hodinkové mistrovské kousky můžou vůbec najít svého kupce), jediné co mě zaujalo byly kopie nebo velká inspirace z fortisů ve formě Poljot Aviator (https://www.poljot24.de/poljot-aviator-kleine-sekunde-matt.html), u kterých mám problém s velikostí, uložením strojku v plastu, čísla 3, 7 a 8 jsou nějaká podivná (vypadá to, jakoby Ivanovi při kreslení ujela ruka) a pouze minerální sklíčko (byť to se dá vyměnit). O automaty zájem opravdu nemám - pokud bych chtěl automaty, tak bych rovnou koupil Mühle-Glashütte Terrasport II kvůli, pro mě, ideálně vyřešené datumovce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Hamiltonu si nepozeral? Neviem, či majú aj také pilotky aké chceš, ale viem, že majú kombináciu manuálny náťah a dátum.

 

Aho, u Hamiltonu jsem hledal, ale našel jsem pouze Khaki Field Mechanical, které jsou spíš military styl, kdy na ciferníku je na mě už moc čísel, navíc za tu ustřelenou 15 bych asi vraždil

hamilton-khaki-field-mechanical-h6941993

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Hodinky už mám, sice jsem psal, že preferuju nákup nových, ale poštěstilo se a jeden můj kamarád mi je nechal za opravdu hoooodně dobrou cenu (trochu jsem ho musel ale ukecat). Sice trošku poškrábané (nožičky na spodní straně od měnění pásků, ale to mě nijak nevadí, důležitější přední strana je 100 % bez škrábanců) a na hodinové ručičce je uprostřed po nasvícení takový tmavší flíček (během dne není poznat, při bližším zkoumání jsem zjistil, že je to způsobeno nerovnoměrně nanesenou lumi - budu řešit až současně se servisem za 2-3 roky výměnou ručky), ale co bych ještě nechtěl za 11k že jo  :smile_anim: . Jinak luminiscence pouze hodinových indexů a čísel se mi sice moc nelíbí, ale musím uznat, že je mnohem praktičtější než lumi všech indexů. Protože jsou osvíceny pouze hodinové indexy, tak je orientace na číselníku mnohem jednodušší a obzvlášť po delší době od nasvícení to platí dvojnásob.

post-36855-0-40410400-1550045726_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Arcturus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...