Přejít na obsah

Samsung Galaxy Watch


Doporučené příspěvky

  • po měsících...

Byl jsem přes víkend na návštěvě u kamaráda, má fungl nové Samsung Galaxy Watch, 46 mm a musím říct, že mne ty hodinky dost nadchly. Vždy jsem k nim měl zásadní připomínku k výdrži, proto jsem měl Suunta a Garminy, ale kamarád říká, že mu vydrží skoro 4 dny a navíc je nabíjení v dokovací stanici komfortní. Ovládání lunetou v kombinaci se dvěma tlačítky a dotykovým displejem nemá chybu, ne že by byly hodinky designovým zázrakem, aspoň pro mne, ale jsou pěkné a určitě se k nim dají koupit např. různé řemínky. Leteckých Garminů, navíc s 10-tidenní výdrží se nevzdám, jsou pro mne nepostradatelné, ale na běžné denní nošení by se mi Samsungy líbily díky svým dokonalým notifikacím i dalším věcem. Zeptám se ale majitelů - jak je to s navigací, dá se do hodinek nahrát nějaká navigační aplikace i s mapami? Jakou máte zkušenost s výdrží? Používáte někdo permanentně zapnutý displej a o kolik se pak zkrátí výdrž? Umí hodinky zaznamenat v rámci aktivity i prošlou trasu s dalšími údaji (rychlosti, výšky, srdeční tep..), zobrazit ji v mobilu a PC na mapě? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to nikdo, kdo by se podělil o zkušenosti? Zrovna si říkám, co všechno má vliv na cenotvorbu. Měj jsem sportovní Suunta s GPS, stála 13.000,-. Teď mám letecké Garminy D2 Charlie, cena přes 20 tisíc, něco umí víc než tyhle Samsungy, ale spoustu věcí neumí, zdaleka ne tak kvalitní a navíc dotykový displej, nemají otočnou lunetu, což je další konstrukční komplikace atd. Samsungy mají mnohem víc a aspoň takhle z rychlíku dobře vyřešených funkcí, bezdrátové dobíjení atd. a přitom mi přijde jejich cena velmi příznivá. Na druhou stranu jsou Suunta i Garminy trochu víc vodotěsné, 50 m u Samsungů je ale myslím přiměřená odolnost. Zajímalo by mne, co vlastně za tu cenu Samsungy neumí..

 

Dneska jsem koukal na dostupné kožené řemínky a hned se mi ty hodinky líbí zase o trochu víc... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Po zhruba půl roce, co mám Samsung Galaxy Watch ve větší velikosti, tj. 46 mm, mohu konstatovat naprostou spokojenost. Hodinky fungují výborně, vydrží 3-4 dny na nabití a to mám neustále puštěný Bluetooth, snímání srdečního tepu, notifikace asi z 10 zdrojů, občas měním ciferníky, což je taková návyková libůstka (jsou jich tisíce, včetně napodobenin skutečných mechanických hodinek a spolu s dokonalým displejem a 3D efektem člověk na druhé straně stolu nepozná, že se nejedná o klasické mechanické hodinky), občas naviguji přes aplikaci HERE WeGo, napíšu SMS a také občas telefonuji. Tahle funkce mne překvapila svou funkčností, při telefonování není třeba mít hodinky u úst, mikrofon snímá dobře a hlas z repráčku je slyšet slyšet hlasitě a zřetelně. Když někomu volám já, raději z mobilu, ale když někdo volá mne, na displeji se zobrazí jméno i fotka a někdy je pohodlnější hovor přijmout a uskutečnit na hodinkách. Ovládání je intuitivní, dotykový displej funguje výborně a skvělá je otočná mechanická luneta, sloužící k pohybu po prostředí atd. U posledního modelu Galaxy Active 2 je tato mechanická luneta nahrazena virtuální lunetou, kdy stejně funguje posouvání prstu po obvodu ciferníku, resp. sklíčka. Co jsem si jako současný majitel hodinek Germin Fenix 5X, resp. jejich letecké mutace D2 Charlie ujasnil, Samsungy nejsou primárně sportovní hodinky a pokud je někdo kupuje na sport, tak možná v této blahé nevědomosti a také proto, že jsou výrazně levnější než Garminy. Sport není opravdu doménou Samsungů, ať funkcemi, výdrží či odolností, na druhou stranu jsou Samsungy oproti Garminu / Suunto lepší v nesportovních funkcích, třeba kancelářských. Mobil se mi synchronizuje s Microsoft Outlook na počítači v práci a dál to "posílá" do hodinek, takže mám přehled o událostech v kalendáři, úkolech, kontaktech, mailech atd. Skvělé je na hodinkách i počasí a spousta dalších funkcí, navíc jsou Samsungy svým designem univerzální a vhodné k dennímu nošení, do hospody, na koncert, svatbu i obchodní jednání. Zatím je mohu s klidným svědomím doporučit, podle mne patří k TOP chytrým hodinkám, spolu s Apple Watch a pár dalšími, jen opakuji, pokud by je chtěl někdo primárně na sport, doporučil bych třeba Garminy nebo Suunto.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Zatím je mohu s klidným svědomím doporučit, podle mne patří k TOP chytrým hodinkám, spolu s Apple Watch a pár dalšími, jen opakuji, pokud by je chtěl někdo primárně na sport, doporučil bych třeba Garminy nebo Suunto.

Ahoj, tohle mě zaujalo, recenze vyznívají dost podobně - lákají mě smart funkce, elegantní vzhled a displej Samsungu, ale rád bych příležitostně trackoval běh s GPS. Je to u Samsungu bída na samotných hodinkách (UI,přesnost?), nebo je to na houby hlavně kvůli aplikaci S Health? Co umí v trackování pro příležitostného sportovce třeba Fenixy výrazně líp kromě výdrže baterky?

 

Přemýšlím i o Garmin Venu, které snad jsou někde mezi (a opruzuju s tím i v jiném vlákně, pardon).

 

Díky za zkušenosti!

Upraveno uživatelem Khefeer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Khefeer - upřímně, nevím, Samsungy na sport nepoužívám, zčásti, že jsem jen příležitostný sportovec (koloběžka, lyže) a na věci, kde chci sledovat trasu a další parametry, používám Garmin D2 Charlie. K tomu, že Samsungy nejsou primárně sportovní hodinky jsem zatím došel pouze na základě designu, odolnosti, výdrže a trochu i prozkoumáním hodinkové verze aplikace Samsung Health, kde je jen pár sportů (včetně běhu), což mi připadá divné, protože mobilní aplikace S Health obsahuje spousty sportů, bohužel je z nějakého důvodu nelze nahrát do hodinek, aspoň jsem zatím nepřišel na to, jak. Co se týká přesnosti, teoreticky by nemusela být horší, i když zase - u Garminu lze zvolit samotný systém GPS, GPS + Glonass a nebo GPS + Galileo. Moje první Suunta dokonce uměla i nastavit 3 stupně přesnosti, přičemž třeba ten nejnižší na chůzi v pohodě stačil a výdrž hodinek byla snad až k 50 hodinám. To Samsung neumí a při celodenní aktivitě (třeba výlet na kolobrndě) už by byl z hlediska výdrže na hraně. Garminy také třeba umožňují editovat u přednahraných aktivit vlastně cokoliv, jednotlivá pole na datových obrazovkách, pořadí obrazovek atd., dokonce umí vytvářet zcela nové sportovní disciplíny, které v databázi nejsou a člověk si je prostě třeba vymyslí. Co se týká té odolnosti, mezi chytrými hodinkami jsou na tom Samsungy ještě docela dobře, dokonce se o tom zmiňuje i pár testů, trochu mne to překvapilo, ale ostatní jsou na tom asi ještě hůř. Prodávají se různé fólie a skla na displej, dokonce silikonový obal na pouzdro hodinek atd., ale pak ty hodinky přestávají být elegantní, aspoň podle mého názoru. A třeba Active 2, což jsou údajně chytré, ale i sportovní hodinky pro aktivní lidi, mají vystouplé a hodně zranitelné sklíčko, což u sportovních a outdoorových hodinek nebývá zvykem. Ale jinak jsou Samsungy fakt skvělé, za ty peníze nemají chybu, letos by už snad mohlo být možné s nimi platit, Active 2 mají dostat kromě tepu i EKG atd., ten vývoj jde rychle dopředu.

 

Ale když už ses zeptal, zkusím vyrazit s hodinkami ven, zaznamenat aktivitu, třeba běh a napíšu své dojmy. Koneckonců, na sportovní aktivity je používá spousta lidí, možná i proto, že sportují příležitostně a Samsungy umí vše co potřebují, současně jsou i elegantní a nositelné kamkoliv, i do divadla a v neposlední řadě jsou proti Garminu či Suuntu levné Tak uvidíme.:-)  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Khefeer - tak konečně proběhla zkouška "běhu", tedy chůze se záznamem aktivity "Běh". Trvalo mi, než jsem na to přišel, u Garminu je to celé jednodušší, u Samsungu je víc položek k nastavení a když už jsem si myslel, že mám nastaveno vše dobře, tak stále ještě něco chybělo, takže u prvních pokusů se do hry nezapojovala GPS, u dalších ano, ale nezaznamenala se mapa s prošlou trasou, pak už ano, ale stále tam mám ještě drobný renonc, protože mapu s prošlou trasou mám v hodinkách, ale v mobilní aplikaci ne. Ale to bude nějaká drobnost, která mi unikla. V každém případě mohu potvrdit, že přesnost GPS je dostačující a to jsem měl nastavenu jen základní, nastavit lze i vyšší přesnost. Chodil jsem i malé čtverce po louce (o délce strany cca 10 metrů) a na mapě je vše přesné a v místě, kde jsem byl. Takže přesnosti bych se nebál. Objevil jsem dokonce nastavení jednotlivých navigačních oken a datových polí, která obsahují, pro každou disciplínu to lze nastavit zvlášť, celkově mi přijde možnost nastavení parametrů pro jednotlivé disciplíny vyčerpávající. Do poslední velké aktualizace se musel GPS před startem disciplíny zapnout , resp. se dalo zvolit, zda má být použit GPS z hodinek nebo mobilu, což mohlo být pro někoho užitečné kvůli úspoře baterie v hodinkách. Nyní se se startem disciplíny zapíná automaticky GPS v hodinkách, stejně jako třeba u Garminu nebo Suunto. GPS u Samsungů lze ale zapnout nebo vypnout individuálně, možná kvůli využití dalšími aplikacemi. Příjemný je dotykový displej,  ten mi u aktivit vyhovoval už s mými prvními Suunty, pak mi chvíli trvalo, než jsem si zvyknul na Garminy s nedotykovým displejem a pěti tlačítky no a teď se mi výhody dotykového displeje opět připomněly, nicméně, nepovažuji to už za zásadní nedostatek Garminu, dá se na to dobře zvyknout. Jinak stejně jako Garmin, i Samsung umí automaticky detekovat cvičení, přerušit ho (automaticky nebo ručně) při zastávce atd. Množství údajů o prošlé disciplíně, zobrazované po synchronizaci v mobilní aplikaci Samsung Health, mi přijde vyčerpávající, já ke své rekreační kolobrndě ani tolik věcí nepotřebuju, Takže dobrý, nicméně stále si stojím za tím, že pokud chce někdo prioritně sportovní hodinky, ať sáhne po Garminu, Suuntu, Polaru atd. Pokud chce někdo univerzální hodinky na denní nošení, elegantní i na obchodní jednání, s výborně řešenými notifikacemi, možností telefonovat z hodinek atd. atd. a občasným záznamem rekreační aktivity, pak mohu Samsungy klidně doporučit, jsou to v současné době jedny z lídrů na trhu chytrých hodinek (nikoliv sporttesterů, tam vedou jiní).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj

Chtěl bych se zeptat,nějaké zkušenosti s měřením? Chrápu + - stejně a hodinky ukazují tyto hodnoty. Včera jsem dal měření tepu neustále a večer v klidu až 202 t/m a ráno 209 t/m?

Spánek

26. 1h 47min

25. 3h 38 min

24. 3h 52min

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vraby - přiznám, že na spaní Samsungy nepoužívám, protože mi hodinky na ruce v noci vadí a měl bych strach, že o něco urvu lunetu nebo si s ní budu o něco otáčet.  Iz toho důvodu jsem si před rokem pořídil náramek Garmin Vivosport, který je téměř nepoškoditelný a tenký, na ruce o něm ani nevím. Takže ani nevím, jak monitoring spánku u Samsungu funguje, kdy probíhá měření a jakým způsobem. Teď koukám v mobilu do Health a koukám, že ačkoliv jsem hodinky nikdy neměl přes noc na ruce, nějaký "spánek" někdy zaznamenaly a to dokonce ani ne v noci - třeba 14.12.2019 od 15:39 do 15:55 hod. atd., takže blbost. No, musím se mrknout, jestli nemám puštěnou nějakou automatickou detekci a třeba jsem byl v takovém klidu, že si hodinky myslely že spím a zaznamenaly to. Ale spánek mám zaznamenán i třeba 30.3.2020 v čase 23:10-7:20 hod., to jsem asi opravdu spal, ale neměl jsem rozhodně hodinky na ruce. Ale nejspíš došlo k omylu a omylem jsem klikl na "Spali jste?" a noční čas se mi uložil jako spánek s jednotvárným průběhem grafu a dobou spánku přes 8 hodin. To se mi totiž stalo omylem i dnes, takže je to blbost. Jasně že spánek 2-4 hodiny dlouhý je asi blbost, ale kouknul bych se, v který denní čas to bylo a pokud přes den, kdy jsi nespal, záznam bych vymazal a zahloubal se, jestli nemáš nastavenou automatickou detekci spánku. Taky nevím, jestli se noční záznam ráno ukládá automaticky, ale třeba dnes se mne aplikace Health v okénku o spánku zeptala "Spali jste?"  a nabídla mi čas od 4.5., 22:40 do 5.5., 7:50 hod. Když to potvrdím, uloží se to ať jsem měl hodinky na ruce nebo ne a když jsem je na ruce neměl, vyhodnotí to, že jsem celou tu dobu spal (asi protože jsem se nehýbal). Zkus to tedy vždy ráno potvrdit a uvidíš, co Ti to vyhodnotí. Ale to píšu jen co jsem vypozoroval a třeba to záleží i na nastavení hodinek, tak to neber jako dogma.

 A také je blbost srdeční tep co uvádíš, přes 200 je to skoro nesmysl. Koukal jsi na graf srdečního tepu? Máš sensory zespodu čisté, hodinky na zápěstí raději víc utažené? Nemáš v tom místě třeba tetování? Také mám nastaveno nepřetržité snímání a ukazuje mi to dobře, nebo zhruba dobře, protože to víceméně sedí i s hodinkami a náramkem od Garminu, které občas nosím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vraby - zkusil bych si dát hodinky na druhou ruku, pokud tam tetování nemáš, popř. ověřit tep i jinými hodinkami nebo jiným zařízením. Já třeba když testoval jak přesně tep ukazují, dal jsem si na jednu ruku Samsungy a na druhou Garminy a sledoval to "online". Nejsem lékař, ale myslel jsem, že tep přes 200 už je skoro nemožný, i mých 170 při koloběžce mnozí považují za extrém, ale mám nadváhu, nejsem sportovec a když se utrhnu ze řetězu, při námaze mi tep vyskočí. Ale i kdyby ty hodinky ukazovaly blbě a bylo to o něco méně, nějaký problém asi máš, když píšeš, že to trochu cítíš na komoře. V tom případě bych doporučil návštěvu lékaře, kamarád po mnoha vyšetřeních dostal měřák co měl pár dnů stále na sobě a ten teprve zjistil občasné arytmie atd., právě i v klidu doma večer. Navíc teď už bere prášky na tlak, takže není radno si s tím zahrávat.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tak tohle bude na dlouho. Za dobu co hodinky mám, jsem vystřídal asi 30 ciferníků a zhruba 20 jich mám uložených a podle nálady a příležitosti je střídám. K tomu měním i řemínky, takže se mění celé image hodinek, od "oblekovek" po sportovní. Mám rád analogové, 3D, které i na menší vzdálenost laik nerozezná od klasických mechanických. Takže pro začátek třeba tyto: 

67686919_1149128855271468_2779027793961287680_o.jpg

68456362_1168593649991655_2842342191794225152_n.jpg

68480329_1168593483325005_3287004279117709312_n.jpg

68627827_1168593609991659_7591633499187052544_n.jpg

69002793_1168593546658332_5994896350821482496_n.jpg

78556867_1271467419704277_7119082604367708160_n.jpg

79585604_1271467326370953_1672759151836528640_n.jpg

81564613_1295413300643022_9040185269294202880_n.jpg

83453830_1311801292337556_3693478798600175616_n.jpg

83827103_1311003292417356_8617049832936177664_o.jpg

94483950_1384955865022098_6895407360496369664_n.jpg

Screenshot_20191118_200359_com.samsung.android.geargplugin~01~01.jpg

Screenshot_20191118_200509_com.samsung.android.geargplugin~01.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vraby - upřímně, už si nevzpomenu na všechny, ale IWC a oboje Panerai mám z Faceru. Najdeš je tam pomocí lupy, podle názvu, třeba "Marbisho", což je napsané na jedné fotce, ciferníků se ukáže víc a jeden z nich bude tenhle. Ty druhý PAM658 podle názvu teď najít nemůžu, zkus hledat, já jako fanda letectví obvykle hledám podle klíčových slov, třeba "pilot", "flieger", "flieger chronograph", prohledávám až najdu.  IWC na Faceru najdeš podle názvu "Classic Chronograph". Facer je třeba nainstalovat, dělal jsem to z mobilu a pak se to nějak samo propojilo s hodinkami, už opravdu nevím, občas se potýkám s problémy, ale nakonec to vždycky klapne ani nevím jak. Spoustu dalších ciferníků mám z Galaxy Store, tam je odkaz přímo z mobilní aplikace Wereable. To je třeba příklad posledních tří a ten třetí tam zase, pomocí lupy, najdeš asi pod názvem "Agnes Gold Moon". I tam hledám podle klíčových slov, je to taková objevná hra, zadám třeba "classic analog" nebo "analog vintage", "tactical chronograph" nebo ty co jsem psal výš nebo i jiné, brouzdám nabídkou až najdu. Třeba některé elegantní se jmenují Messa, asi podle autora, jsou z Galaxy Store a když zadáš "Messa", vyskáče jich spousta.  

Screenshot_2019-08-16_123843~01.jpg

85016703_1320400424810976_91112414015127552_n.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...