Přejít na obsah

Přesnost PRIM SPORT I gen


Doporučené příspěvky

Prosím o radu začátečníkovi ohledně přesnosti hodinek. Tatínek míval PRIM Sport I a k narozeninám jsme mu je chtěli pořídit.

Jeden prodávající mě upozornil, že přesnost je cca +-40 sekund za 24 hodin, dle toho, jak moc často hodinky natahuje.

 

Pamatuji se z dtětství, že tatínek si hodinky moc pochvaloval a nemyslím, že by je denně seřizoval.

 

Jaká je běžná přesnost těchto hodinek ?

Jde mi o to, aby tento dárek neležel vetšinu času ve skříni a aby mu hodinky nepokazily "vzpomínku" na peftektní PRIMky.

 

Tatínek si také pochvaloval výbornou svítivost ciferníku i ručíček. Jsou náhradn PAREXO díly srovnatelné svítovostí (je jasné, že neoriginálním dílem klesá hodnota hodinek).

 

Nejsme sběratelé a nebudu bazírovat na tom, zda jsou všechny díly originál, ale nechci zbytečně přeplácet.

 

Je například tento inzerát cenově OK ?

https://www.sbazar.cz/i.szkandera/detail/46918862-prim-sport-i-gen-ocelove-pouzdro

 

 

Díky

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To puzdro mam aj ja. Akurát ze tu miestny clen mi osadil armovacie sklicko a su aj vodotesne. Mam ich na bezne nosenie s origo ciferníkom a strojcekom.

Co sa strojceka tyka. Ja som mal svoj vyladeny na +-15s. Presne to bolo +13s. Po prelozeni do nového puzdra sa mi rozladili.Takze zalezi od strojceka, aka presnos sa da docielit. Ale myslim si, ze v pohode sa da docielit +- 1min/tyzden. Pre porovnanie, eta strojcek automat co mam v zeppelinoch ma tiez okolo 10s rozdiel. Takze na prim fakt v poho.

Co sa toho puzdra tyka.

Je pekne a na kazdodenne nosenie super. Ak je tam spravne sklicko armovacie, tak nevidiet ani hole lemy po kraji cifernika a da sa docielit aj vodotesnost. To samozrejme treba este prejst korunku a tesnenie pod dynko.

Strojcek bude potrebovat aj novy kruzok. Povodne kruzky, co su na strojceku su o trocha uzsie a v tomto puzdre plantaju. Takze ak uz sa rozhodnes pre kupu takýchto, uisti sa, ci maju aj novy vymedzovaci kruzok strojceka. Osobne by som ale ten cifernik hladal so spravnym M. Cifernik nemam a nepoznam v akej je kvalite. Mne pripomina novovyrobu eltonu len s nespravnym M-kom. Inak podla mna vyzera v pohode a pre nezberatela je jedno, ci je to PL, ci PCR ci CZ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj! +-40s za den je Eltonem uváděná výrobní tolerance už z dob výroby Igenů. Možná trochu alibistická, ale u "obyčejných" mechanických strojků (a z tehdejší doby obzvlášť) vlastně běžná. Jak píše Honza, dá se to vychytat, záleží na tom, jak se hodinky nosí a natahují. Víc jak rok nosím nerezové Igeny z Eltonu jako každodenní hodinky a necelý měsíc v nich mám nové pero (původní prasklo.) Před výměnou hodinky dělaly cca 20s do mínusu denně, s novým perem se přesnost zlepšila na pár sekund kolem přesného času plus i minus - při režimu 15 hodin na ruce a 9 hodin na nočním stolku co přes den nestihnou, přes noc v poloze na zádech prakticky doženou, natahuju je ráno do plna a seřizování prakticky netřeba. A s ohledem na velmi krátkou lhůtu výměny pera si troufám tvrdit, že hodinář přesnost neseřizoval/nesledoval. U mě dobrý!  :smile_anim:

S novodobým neEltonským nerezovým pouzdrem osobní zkušenost nemám. Můj hodinář si jej ze zvědavosti pořídil a když mi jej ukazoval, nejmarkantnějším rozdílem oproti Eltonu byla absence ostrých hran a taková nějaká pocitová zaoblenost pouzdra. Pro člověka nepostiženého chronobundusem a běžné nošení to dle mého soudu nebude vadit, každopádně nerezové provedení pro každodenní nošení je velmi doporučeníhodné. Ciferník Parexo s nedotaženou střední částí písmene M bych na hodinkách vidět nechtěl, raději další level s dotaženým M - na stránce s inzerátem bílé provedení ciferníku v dalších nabídkách prodávajícího.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...