Přejít na obsah

hodinky pro přítelkyni T. Sabo


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

přítelkyně si vybrala hodinky Thomas Sabo:

 

https://www.thomassabo.com/EU/en_CZ/pd/women?s-watch/WA0248.html?cgid=women-categories-watches&dwvar_WA0248_config-color=201-201

 

Neznáte někdo tu značku? Jí se líbí, ona to tak neřeší, takže nemá smysl přemlouvat na něco jiné, na druhou stranu nechci koupit něco, co nevydrží ani chvíli. Podle fotek vypadají docela bytelně, pozitivum je i 5 ATM vodotěsnost, sklíčko sice minerální, ale celkově si říkám, že by to nemuselo být tak špatný?

 

V užším výběru ještě byly:

 

https://www.helveti.cz/bering-14134-004

 

případně bych možná věděl vybrat něco z hodinek Boccia, např. tady:

 

https://www.helveti.cz/boccia-titanium-3273-09

 

Dalším problémem je, že má docela malou ruku a zřejmě jí bude dlouhý řemen. Našel jsem tady vlákno o zkracování meshe, ale trochu se obávám že to nemusí dopadnout dobře. Takže přemýšlím, zda není lepší vybrat něco na kůži a pak dokoupit mesh (nemám s tím zkušenosti, nevím nakolik je problém najít barevně a rozměry vhodný).

 

Díky za rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebolo by lepšie radšej kúpiť napr. značku Certina či Tissot od šedivky?

 

Napr.:

https://www.ashford.com/us/watches/certina/ds-spel/C012-209-44-087-00.pid?nid=cpg_cat2950458&so=13

https://www.ashford.com/us/watches/certina/ds-prime/C028-310-11-116-00.pid?nid=cpg_cat2950458&so=20

https://www.jomashop.com/tissot-watch-t1092101103100.html

https://www.jomashop.com/tissot-watch-t0722101111800.html

 

Nevravím, že je to najlepšia voľba, ale aspoň kúpiš hodinky od hodinárskej značky s tradíciou s kvalitnejším quartz strojčekom.

 

Alebo by som ešte odporučil pozrieť niečo od Citizen. Ich eco-drive strojček je bezúdržbový a vydrží v pohode 10+ rokov.

Upraveno uživatelem Diablo1st
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tá značka je čínsky absolútny noname, na úrovni Skmei, Curren a podobných, tak že info na stránke by som bral s rezervou. Hlavne čo sa týka toho materiálu puzdra - často je u týchto hodiniek uvedená oceľ, aj keď oceľové je len dýnko a puzdro samotné je pochrómovaný/poniklený "base metal" (čo býva väčšinou mosadz). Hodinky sa bežným používaním zaćnú šúpať a mosadz vylezie na povrch, čo tvojej priateľke pokazí radosť z pekných hodiniek. Tiež môže byť krivé puzdro, nakrivo nasadené sklíčko a podobne, pri týchto noname to je risk. Veľmi by som neveril ani tej spone na tom meshi, môže byť v pohode ale môže sa po pár otvoreniach a zatvoreniach rozpadnúť, to nevieš.

 

Keby to boli hodinky za $10 ktoré jej kupuješ len tak pre radosť na pár mesiacov/týždňov, tak by som kvalitu ani značku neriešil, ale za ?189 už môžeš mať Swiss - Certiny, Tissoty ako ti tu dobre radia, kde sa o kvalitu nemusíš báť a nemusíš sa vôbec báť že by sa stalo to čo som popísal vyššie - to sa u značkových hodiniek proste nestáva. Tiež prestíž značiek je o niekoľko (desiatok?) levelov vyššie. Pokiaľ sa jej páči mesh, ten sa dá dodatočne dokúpiť.

 

Z tebou navrhovaných sú najlepšie tie Boccie, síce to nie je značka s históriou ani inováciami, ale je to zavedená nemecká značka ktorá sa špecializuje na titán (hodinky budú o niečo ľahšie čo je určite príjemné, aj keď ten mesh je oceľový) a ponúka konzistentnú kvalitu. V hodinárstvach je ich vidno často, tak že je tu možnosť "ohmatať" a vyskúšať. Nemaú ale sunburst ciferník ale možno sa bude páčiť aj biely.

 

Pozri ešte tieto Casiá https://hodinky.heureka.cz/casio-ltp-e157m-7a/ - veľkosť rovnaká ako tá čína, nerezové puzdro a mesh, sunburst ciferník. Pri Casiách nemôžeš urobiť chybu, vlastním ich viac  (vrátane tejto konkrétnej rady Casio Collection) a priateľka tiež a Casio je synonymom kvality - presné, vydržia všetko. Len pri tejto rade Collection si treba dať pozor aby boli oceľové, niektoré sú base metal. Tieto sú ale oceľové. Dokonca tieto sú s inhouse strojčekom (áno, Casio vyrába okrem digi. modulov aj strojčeky do niektorých svojich hodiniek), aj keď pri trojručičkovom quartz je to asi jedno.

Upraveno uživatelem Kenny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chodím na fórum už dlouho a ještě jsem nečetla nic jako "hodinky mají blbý ciferník, špatné indexy, nelíbí se mi tvar pouzdra a velikost se taky nehodí, ale koupím si je, protože jsou kvalitní" - všichni vybírají podle toho, co se jim líbí, takže myslím, že i holky můžou vybírat podle toho, co se jim líbí. 

 

Ten styl, který se líbí Tvojí přítelkyni, je mezi mladými docela hit a vůbec není špatný, je to módně vyvedený bauhaus a ten je osvědčený. Takže bych to respektovala, respektovala bych to při výběru a spíš zkusila najít ještě něco kvalitního. Zkus jí znovu doporučit ty hodinky Bering. Vysvětli jí, že mají safírové sklíčko - a to je úplně jiná liga než "minerální se safírovým potahem" - zůstane navždycky nepoškrábané (při normálním zacházení). Taky souhlasím s Kennym - Tebou doporučované Boccia jsou taky podle mě OK. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak ešte stále hľadáš, pozri ešte značky Pulsar a Lorus. Obe značky vlastní Seiko, čo znamená vysokú kvalitu spracovania a kvalitný presný quartz strojček Seiko. Všetky majú puzdro z nerezovej oceli, sú na nerezovom meshi, minimalistický sunburst ciferník striebornej farby ako chcela tvoja priateľka. Rozmer cca 30 - 35 mm.

https://hodinky.heureka.cz/pulsar-ph7461x1/

https://hodinky.heureka.cz/pulsar-ph8277x1/

https://hodinky.heureka.cz/pulsar-ph8385x1/

https://hodinky.heureka.cz/pulsar-pn4053x1/

https://hodinky.heureka.cz/pulsar-ph8445x1/

https://hodinky.heureka.cz/pulsar-ph8409x1/

https://hodinky.heureka.cz/pulsar-ph8401x2/

https://hodinky.heureka.cz/lorus-rg263nx9/

https://hodinky.heureka.cz/lorus-rg267jx9/

 

Ešte tak na okraj dávam také čo až tak úplne nesplňujú zadanie, ale sú v podobnom štýle:

Tieto sú ešte menšie:

https://hodinky.heureka.cz/lorus-rg219px9/

https://hodinky.heureka.cz/lorus-rrs53rx9/

Tieto majú iný tvar puzdra, ale možno sa budú páčiť:

https://hodinky.heureka.cz/pulsar-ph8229x1/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče zavedených značek jako Tissot, Certina, atd., s těmi jsem nepochodil. Popravdě ani já nejsem jejich nadšenec. Hledal jsem i Casia ale nedopracoval jsem se k takovým, které by se líbili, ale díky Kenny za tipy - ty Casia (https://hodinky.heur...o-ltp-e157m-7a/) jsem nenašel a vypadá to, že by šly. Značky jako Pulsar a Lorus jsem přehlédl a i tam by se možná něco našlo. Jinak asi jste mne odradili od těch T. Sabo, s ohledem na poměr cena/výkon. Takže to vypadá tak, že do finále jdou původní Beringy a Boccia a z návrhů od kolegů ty Casia nebo Pulsar/Lorus. Dnes už na to nemám sílu ale dám vědět, jak to dopadlo. Díky všem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...