Přejít na obsah

Seiko SLA033 "Willard"


Chumpus

Doporučené příspěvky

Je to tak.

Cena LE je v prvních letech kvůli nevím proč tak velkému množství kusů docela průser. Kdybych teď musel prodat 025 tak projedu gatě.

SLA017 spadly v minulém roce taky pěkně.

Já jsem psal o dostupnosti, ne o ceně.

 

Preco by to az tak neslo porovnavat? 017 su v predaji dva roky a bolo ich 2000ks, 025 su v predaji zhruba rok (?) a bolo ich 1500ks.

Protože porovnávat by se měla úspěšnost prodejů za stejnou dobu. A těch 017 viselo v prodeji z posledních 6 měsíců výrazně víc než 025. Ty se objevovaly spíš vyjímečně (vliv vyššího počtu kusu by mohl  být kompenzovaný nižší cenou - tudíž dostupností pro běžný lid)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já jsem psal o dostupnosti, ne o ceně.

No dyť jo, jsem ti přitakal a dodal koment k ceně.

Jen jsem na začátek svého postu opomenul nasat písmeno "A"

"A cena LE je v prvních letech kvůli nevím proč tak..... :)

 

Kluci, ty SLA025 maji shodny pouzdro (o rozdilu v dynku vim) s SBDX001, nebo je tam nazivo nejakej znatelnej rozdil?

Než jsem je měl na ruce tak mi připadaly hodně podobné ale ne. Jsou pocitově menší ,korunka na je na 4.Tubus je schovaný níž v dolní části boku, blbě se mi chytá závit (když je otočím vzhůru nohama,trubka jde vidět  a je to vžy napoprvé.)

Pouzdro působí jednodušeji, vlastně je. Horní část přímo navazuje na dolní část - žádné lemy přechody, zůžení.

Luneta/vložka je uplně jiná. Bok je kolmo, možná až moc vysoký, vložka je užší a utopená,u mm300 trčí ven

MM300 na ruce září, tyto jsou nenápadná šedá myš

Upraveno uživatelem kamilb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Limitka 2.500 kusů v týhle cenový kategorii? Okej... :D A hlavně křísit Willardy... Přesně jak píše Kamil, kdyby byly ve filmu Želvy, tak dneska koukáme v tomhle vlákně na ně.

 

Jak jsem při leak fotkách chvíli přemýšlel, že bych je pořídil, tak když to vidím, tak teda ani náhodou a naopak jsem se radši zbavil SLA017, i když toho jednou možná budu litovat. Na jednu stranu chápu, že chtějí v Seiku vydělat a asi to dělají dobře, jako fandu mě to ale štve. Kdyby od každý limitky udělali 500 kousků max, tak super, ale tyhle počty jsou pro mě směšný, nemluvě o tom, že originály jsou pořád mnohem levnější než tohle. V tomhle mi byly sympatický SLA025, ale ty už zas jednou oživovali jako SBDX003 (pravda, SLA je věrnější kopie), tak mě to točí taky :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Limitka 2.500 kusů v týhle cenový kategorii? Okej... :D

Když se podíváš na jiné masové značky tak toto množství je v této (i vyšší) cenové kategorii docela běžné (v posledních letech). Samozřejmě dělají se limitky do 500 ks ale ty jsou často v jiných řádech EUR.

Na časy kdy Seiko udělalo 300/500ks limitku a stála +-stejně jako řádová produkce můžeme asi už jenom vzpomínat. A buď se snovou strategii Seiko smířime (rozuměj "koupíme"), nebo ji můžeme ignorovat (nekoupíme).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tož to je odpověď jak noha - @oba dva

Seiko dá do prodeje "obyčejné" hodinky z běžné řady které mají virtuální auru,  za 100 000 Kč

Co kupující dostane?

Exkluzivitu? při 2500 kusech, hmm to asi ne.

Vyjímečné zpracování. ( no comment)

Kupující i přes to dál dotírá na seikomana  že chce koupit  protože cosi podobného měl šín na ruce a ptá se co dostane?

No strategický produkt přece. :D

Upraveno uživatelem kamilb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč odpověď jak noha? 

Já nevidím souvislost v tom proč by 2500ks limitovaná edice nemohla stát 100tis když nelimitované mm300 stojí 75-80 tis. Omega dělá taky limitky 2000 ks a stojí 150tis.

Ano, je to hodně peněz. Ano, mizerná QC u hodinek za 50-100 tis Kč je průser. Ale to je jiný příběh a nesouvisí s mojí reakcí nahoře na "příliš mnoho kusů v této cenové hladině".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože Seiko není Omega... a většina lidí dá radši 150 za Omegu než 100 za Seiko? Vezmi si, jaký zájem je o Mooní limitky a jaký o Seiko re-edice. Pamatuju si, že třeba půl roku po releasu SLA017 na WUS lidi psali, že je ještě viděli u AD tady a támhle... To se třeba u Moonů většinou neděje. Je mi jasný, že v Seiku asi chtějí vrátit stav, kdy 7016 stály skoro jako Moony a 6159 jako Suby, ale tam podle mě ten brand pořád není. Říkám to bez znalosti nějakých čísel, jen podle osobního pocitu, ale lidí, kteří by byli ochotní vysolit za "obyčejná" Seika přes 100 tisíc bude tak málo, že limitka 2 500 kusů vůbec nemá podle mě smysl. Kdo je chce koupit, tak se na něj dostane... A co je na tom exkluzivního? Kdyby to byl počin pro fanoušky, buď to bude za tyhle peníze buď fakt malá série a nebo 2.5k kusů, ale cenově někde jinde... Si myslím :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč odpověď jak noha?

Já nevidím souvislost v tom proč by 2500ks limitovaná edice nemohla stát 100tis když nelimitované mm300 stojí 75-80 tis..

To ja som sa minule riadne rozzil a pozival som burbon koktejlovym velkostylom. Potom som sedel na stolicke a objimal sa rukami pod kolenami v snahe sam seba odniest v naruci do postele. To by bola proste ultimatna romantika. Ale normalne som len yebol na hubu. Koniec jednej velkej lasky.

 

Tak nejako vyzera snaha Seika v kombinacii s tvojimi argumentami. Najprv zdrazim zakladny model do nepricetnosti a potom tomu nasadim korunu limitkou s argumentom, ze ked moze zakladny model stat x, tak limitka moze 1,4*x a este to je vyhodne lebo rolex omega atd. To snad nemyslis vazne.

 

Ona samozrejme moze stat kolko chce. Smerom hore to nema limit. Ale ma to aj druhu stranu mince a zda sa, ze na to japonci kaslu. Ja som vzdy bol fanusik Seika presne preto, ze nehrali mainstreamovu hru, aspon nie v serii Prospex. Ale fakt v tom nejdu uplne spravnym smerom a to na cenu sa moc nestazujem, to trh zrovna sam aj bez nasho picungu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...