Přejít na obsah

GARMIN MARQ


Doporučené příspěvky

trochu luxusnější (titan, keramika, safir) a nabita rada (specializovana podle aktivit)..

 

https://www.svetandroida.cz/garmin-marq-luxusni-chytre-hodinky/

 

https://www.theverge.com/platform/amp/circuitbreaker/2019/3/14/18265444/garmin-marq-gps-smartwatches-luxury-expensive-watch

 

https://www.garmin.cz/marq

 

post-15480-1552835450,67.jpegpost-15480-1552835457,19.jpegpost-15480-1552835461,06.jpeg

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Garmin řadou MARQ určitě rozvíří vody chytrých hodinek a jak jsem psal jinde, oceňuji odvahu se do toho pustit. MARQ nebudou hodinky pro každého, ale své zájemce si najdou. Věřím, že Garmin má obchodní filosofii promyšlenou, přesto by mne na základě více než 10 let mého chronomagorství zajímala jedna věc. Jednotlivé modely oslovují především fandy dané oblasti (letectví, sport, outdoor, jachting, motorsport), ale tím pádem jsou fandové "odsouzeni" k jedinému modelu, co se týká designu. No, maximálně se dají měnit řemínky. Dokusan třeba píše, že se mu líbí Athlete, ALE luneta nemá keramiku a pouzdro má DLC úpravu. Někomu by se mohl líbit model Race, ale nemá vztah k motorismu. Já to mám ještě docela snadný, pro mne připadají v úvahu funkčně jen Aviatory a kdybych si k nim dal řemínek z Expedition, zdá se mi to bez chyby. Ale to jen podle fotky, co kdyby se mi to nelíbilo na ruce? Kdysi jsem si jel do Prahy pro jedny Fortisy, podle katalogu jasná jednička, ale když jsem si je dal na ruku, prostě to nešlo a naopak, na ruce byl dokonalý jiný model, který jsem nakonec koupil. To samé může nastat u řady MARQ. Přiznám, že osobně by se mi líbil trochu jiný přístup a to že by bylo více designů, do kterých by šel nahrát software pro konkrétní oblast, což ale zčásti vylučuje to, že třeba jachtařská verze má na lunetě nápis "Regatta timer", u ostatních by to snad celkem šlo. A taky nevím, jak bych si zvykal na řemínek široký 22 mm, když jsem teď spokojen s 26 mm u Garmin D2 Charlie, což je letecká mutace F5X, ale asi jo, 46 mm pouzdro s 22 mm řemínkem je tak trochu civilnější a hodinky by byly univerzálněji nositelné. Ale jinak se mi řada MARQ fakt líbí.    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahoj, mám podobný názor jako Ivan - proč si nevybrat vzhled a funkce? Mě se líbí Aviator (nebo Regata), ale nelítám, spíš chodim - takže vzhled Aviatoru a funkce Expeditionu. 

 

Navíc, co mi vadí asi nejvíc - cena. Ty hodiny neumí v podstatě nic navíc oproti Fenix 5 plus. :-( Kdyby tam byl alespoň nějak hodně vylepšený displej, slíbené speciální aktualizace atd :-(

 

M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj pánové, máte někdo tyto hodinky opravdu doma? Zajímalo by mne, jak je to u nich s čitelností displeje. Zahlédl jsem je naživo ve verzi Captain, ale jejich čitelnost = kontrast displeje byla dost smutná. Ano, jas (kontrast) se nastavuje automaticky podle okolního osvětlení, ale prý to už víc nastavit nešlo. Nevím, nehrabal jsem se v nich. To Tag Heuer Connected - to je jiná liga, co se týká čitelnosti (svítivosti). 

Takže jinak pokud je někdo vlastní, tak prosím o zkušenosti.

Jinak za mne by asi vyhrály Expedition. I když nechápu, proč si nemůžu do vybraného pouzdra nahrát SW jaký chci, případně i vlastním nastavením barev, designu... Že by obchodní politika?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomas8 - hodinky doma nemám, ale mám Garmin D2 Charlie, což je letecký klon Fenixů 5X. Předpokládám, že displeje jsou stejné. Předtím jsem měl Suunto Spartan Sport Wrist HR, s dotykovým displejem. Oboje ty hodinky, i Marq, jsou myslím sportovní chytré hodinky, přičemž Marq posouvá kategorii sportovních hodinek výš, mezi hodinky běžně nositelné, i pro formální příležitosti. Displej je v rámci téhle kategorie výborný, kontrastní, viditelný i na přímém slunci, dokonce na slunci líp než ve stínu a čas je na něm vidět neustále, nezhasíná kvůli úspoře energie. A to všechno při výdrži kolem 10 dnů, pokud se moc nepoužívá GPS.

No a pak jsou hodinky jako třeba Apple, Samsung Galaxy Watch nebo zmíněné Tag Heuer Connected. Dokonalý, kontrastní dotykový displej, motivy plné vystínovaných detailů, barvičky, skoro to vypadá jako displej mechanických hodinek, na pár metrů se to nepozná, prostě nádhera. De facto umí to samé co ty Garminy, trochu méně sportu, menší odolnost, ale o to víc dalších funkcí, včetně fotek, mailů či telefonování. No jo, ale výdrž Tag Heuerů je 1 den, možná 2,u Samsungu průměrně 2 dny a když se šetří, až 4. V úsporném režimu i víc, ale to je nouzovka. A displeje jsou přitom zhasnuté, tedy nejen podsvícení, ale i motiv ciferníku, prostě černý displej, protože když se u Samsungu nastaví permanentní zobrazení ciferníku, prý vydrží sotva den. Osobně tyhle hodinky nepovažuji za chytré sportovní, ale jen za "chytré", v mnohém i chytřejší než ty sportovní, elegantnější, s perfektním displejem, ale daní je výdrž. Osobně by mne ani nenapadlo to srovnávat, ale když už jsi zmínil "jinou ligu" Tag Heuer, tak v tomhle je mezi displeji, potažmo výdrží baterky, asi zásadní rozdíl. Garmin vsadil na chytré sportovní hodinky v obleku klasických hodinek, tak uvidíme, jak mu tahle sázka vyjde., 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomas 8 - přidávám se k Ivanovi - srovnáváš nesrovnatelné. Garmin když se zapne podsvícení, tak jsou čitelné taky dobře, ale z principu věci kontrast, barvy apod budou vždy lepší u TFT, AMOLED apod., které ovšem žerou násobně víc. 

 

Vycházím tedy z předpokladu, že displej je stejný/podobný jako Fenix 5 (dle použitých technologií by měl být).  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

McMac - no, ono je také nebezpečí, že tahle vlastnost displeje může ty hodinky také zabít. Pouzdro atd. vypadá luxusně, ale ten displej moc ne, i když je úsporný. Je otázka, kolik skutečných sportovců a dobrodruhů dá přednost několikanásobně dražší řadě Marq před řadou Fenix. Třeba takové TAG Heuer Connected jsou vnějším vzhledem a materiály trochu podobné. Ale Heuery necílí na dobrodruhy ale na lidi, co sice chtějí aktivně vyhlížející hodinky z kvalitních materiálů, ale nevadí jim je denně nabíjet, takže je vlastně na sport a expedice ani moc brát nebudou. Navíc za ty peníze.... To samé, byť o level níž, jsou Samsung Galaxy Watch - pěkně vyhlížející nerezové pouzdro, pestrý výběr řemínků, včetně luxusních kožených, někdo je má na sport ale spousta lidí prostě jako chytrý módní doplněk spárovaný s mobilem. Koneckonců, i já si je teď ke Garminům dokoupil na nošení do práce, neudělají ostudu při obchodním jednání, v divadle a zároveň budou sloužit jako chytrý kancelářský pomocník. Na sport je nechci, na to se Samsung na Garmina nechytá. Ale Samsung u TAG Heuer, mají krásný Amoled displej s dokonalými detaily, kde ze dvou metrů nepoznáš, že se nejedná o klasický mechanický ciferník a ručičky. Takže mi Marq přijdou trochu schizofrenně - sportovní vnitřek i odolnost, ale luxusně vyhlížející kovové pouzdro a přiznejme si, i cena, takže ke sportu třeba ani moc sloužit nebudou, na každodenní nošení a dělání parády jim ale může chybět třešnička na dortu, skvělý, jasný, kontrastní displej s velkým rozlišením a mnoha barvami, nejlépe dotykový. Doufám že se pletu, Garmin mám rád a přeji mu úspěch.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ivan - 100% souhlas. Já jsem při pohledu na řadu MARQ zajásal - konečně hezčí fenix 5 plus, ALE cena, je úplně mimo. Pro mě je relevantní příplatek oproti 5 plus 30-50%, ale ne 100-200% navíc, když ty hodinky reálně nemají nic navíc proti obyčejným 5 plus. Další mínus je to, že je bude mít málo lidí a bude na rozdíl od fenix 5 je jen tak člověk neprodá. 

 

Kdyby za ty prachy udělal Garmin v MARQ lepší displej s vyšším rozlišením + funkcem navíc, tak bych to třeba za 30-35k vzal.

 

Galaxy Watch jsem sledoval velmi, až do doby než jsem je vyzkoušel v obchodě a u kámoše. Místo upraveného wear os, je tam tizen, takže nemáme Google Maps, nemáme Mapy cz a dalsích a dalších aplikací, takže za mě cenově super, ale funkčně mě to nepřesvědčilo. 

 

Doufám, že co nejdříve vyjdou Fenix 6 :-)

 

EDIT: Tagy jsou super, ale cenově nejsem cílovka, resp za smart watch nejsem ochoten dát tolik peněz 

Upraveno uživatelem McMac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Trochu se stydím to sem vůbec psát, ale koupil jsem Marq Aviator (údajně vyzkoušenej dárek, za 31k) a musím říct, že se nosí dost příjemně. Funkce jsou parádní, hodinky lehký a nevypadají zle, výdrž super. Ovládání asi typický Garmin, na což si teprve (docela těžce) zvykám.. Jen počáteční nastavení a propojení s tlf docela pain (nějaká chyba aplikace pro iPhone). Letecký funkce dobrý, ale čekám, že abych mohl využívat všechny benefity, bude to po mně za chvíli chtít nějaký pravidelný drobný.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pjanek - mohu se zeptat na letecké funkce? Mám Garmin D2 Charlie, po nich už jsou na trhu D2 Delta. Mám v hodinkách letecké mapy, databáze letišť, Metar, letecké funkce jako třeba navigace k nejbližšímu letišti, automatickou detekci letu atd. Má to všechno i Marq Aviator, případně něco dalšího?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, tohle vse maji, myslim, ze to obsahove bude stejne. Maji jeste moznost ulozit si letovy plan a naviguji podle nej. Predpokladam, ze charlie i delty to maji taky. Takze karq maji navic asi jen pulsni oxymetr. Zatim se s nimi jen seznamuju a jelikoz litam teprv ppl vycvik, tak nemam moc cas si s nimi ve vzduchu hrat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...