Přejít na obsah

Nákup přes longislandwatch.com


Doporučené příspěvky

Tady je vlákno hodnotící nákup na tomto obchodu.

 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/94330-wwwlongislandwatchcom/

 

Sám jsem nakupoval a bez problémů. Je potřeba si uvědomit, že zboží jde z USA, takže se musí zde platí DPH (21% hodnoty zboží) + CLO (za hodinky 20kč)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano platíš. Zboží z ciziny dorazí na celnici, s největší pravděpodobností to bude celní pošta Praha 120, ale vlastní celnici má i DHL a možná i další dopravci. Dopravce tě vyzve, abys doplnil informace o povaze dováženého zboží a dodal kopie objednávky, nebo fakturu a potvrzení o platběn například z Paypalu, nebo výpis z banky (stačí printscreeny obrazovky). Na základě ceny ti dopočtou  clo a DPH. DPH je 21% a platí se z celé částky včetně poštovného. Clo je fixní a za hodinky je to cca 20 Kč. Navíc budeš muset zaplatit poplatek za celní řízení. To je v případě ČP 200,- u DHL tuším 500,-. Vše dohromady zaplatíš normálně při převzetí balíku jako dobírku. Takže v tvém příkladu zaplatíš za hodinky při kurzu 22,5 USD/CZK 

 

(200+16,5)x1,21*22,5+20+200=6114 Kč

 

Z toho ti strhne prodejce 4871,- (respektive 216,5 USD) a poště doplatíš 1243,- Částky se ještě můžou mírně lišit podle kurzu, platba u obchodníka se počítá kursem tvojí banky v době platby. Kurs pro výpočet cla se bere podle sazebníku ČNB v daný den.

 

Je to srozumitelné?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...