Přejít na obsah

Baselworld 2019


Chumpus

Doporučené příspěvky

Letos Seiko pěkně navázalo na loňský rok a opět se urodilo dost zajímavých novinek. Tady je pár z nich s osobním pohledem a amatérskými rychlocvaky bez retuše.

 

Jinak letos se ukázalo jako příhodné naplánovat si schůzku na odpolední hodiny :) V Seiku jsou totiž podobně postižení jako v Casiu a skleničku něčeho zajímavějšího člověku nalijí striktně až po 16:30. Trochu rozdíl třeba oproti Zenithu, kde nutí bubliny i v devět ráno.

 

K indexům se snad vyjádřil už úplně každý, tak se můžeme posunout dál. Měl bych k tomu jen jednu poznámku, protože evidentně někteří vnímají Baselworld trochu jinak. Rozhodně neplatí, že všichni mají všechno vyrobené a připravené. Dřív bylo naprosto běžné, že až na veletrhu se podle počtu objednávek rozhodovalo, jestli se daný model bude vyrábět. Do určité míry to platí i dnes, a to i u velkých značek. Viděl jsem dost modelů jen na obrázku, neobvyklé nejsou ani prototypy v oceli místo třeba titanu nebo zlata, ve kterých se pak budou dané hodinky prodávat. A problémy s kvalitou a funkčností má leckdo.

 

 

 

Grand Seiko

 

O kolekci Elegance se už diskutovalo. Prázná spodní část číselníku mi nevadí, ale přiznám se, že oblekovky jdou většinou mimo mě, takže do toho nejsem tolik zapálený. 

 

 

 

 

Platinová lahůdka. Je to drahý, stojí to hodně přes mičudu, ale je to na pár kusů ročně. A fakt jsem přesvědčený, že to prodají.

 

 

 

 

 

Sport

 

Taky to nebude levný, ale Seiko u mě má velký respekt, že šlo do takhle stylově vyhraněnýho pouzdra. Jenže na ruce sedí fakt parádně a především je to pěkný odkaz na jejich extravagantní designy z minulosti. Jestli udělají trochu méně výstřední číselníky, tak mám velkou obavu, že to budu moc a moc potřebovat...

Mnohem, mnohem lepší než keramický nesmysly.

 

 

 

 

 

 

 

Prospex LX

 

Všechno moc pěkný kousky, mně osobně sedí SNR025 a 033. Třetí SNR029 naživo zas tolik ne. Na ruce nádhera, není co řešit. S velikostí problém není, pokud tedy člověk nebere v potaz Klub malých hodinek aneb "kéž by to udělali max v 38,5 mm" :)

O ceně už se diskutovalo. Já mám pocit, že chtěli mermomocí něco udělat s Kenem Okuyamou, tak mu dali u prvních hodinek volnou ruku, aby se vyřádil a byl spokojený, no a příští rok s ním vymyslí něco nákladově přijatelnějšího.

Bude se ale jednat o omezenou produkci. Tyhle modely budou dostupné jen v obchodech, které mají GS, a to ještě jen v některých. V Evropě by to mělo být kolem 25 prodejních míst.

 

SNR025

 

 

SNR029

 

 

SNR033

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 92
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nové Sumo

 

Vzhledově mírný facelift. Přibyl safír a především strojek 6R35 se 70hodinovou rezervou chodu. Cena kolem 800 eur, pořád skvělý poměr cena/výkon.

Jinak 6R35 bude nasazován jen do nových modelů. Nahrazování 6R15 v aktuálních modelech se konat nebude.

 


 

 

Save the Ocean

 

Nové StO jsem bral jen jako mlácení prázdné slámy, ale převkapily mě. Číselníky jsou skvělé. Ideální hodinky na léto.

Jinak na téma záchrany oceánů naskakuje víc a víc hodinářských firem.

 



 

 

Astron

 

Líbí se mi snad ještě víc než generace oznámená před Vánoci. Posouvají to neustále dopředu.

 



 

 

Zelené Presage

 

Kdyby mi někdo řekl, že budou zelené Cocktail, tak si budu myslet, že to nemůže fungovat. Ale opak je pravdou, jsou parádní a vzbudily velký zájem.

 



 

 

Presage porcelain

 

Presážky s porcelánovými číselníky mě nadchly. Model na fotce za necelé 2000 eur a tříručky za asi 1700, to jsou super ceny. Samozřejmě se to dělá v Japonsku, konkrétně v malém městečku Arita u firmy, která porcelán dělá od roku 1830.

 


 

 

Arnie

 

Není co řešit, na otloukání je nejspíš pořídím. Vždycky se mi líbily, jen jsem si na tenhle účel nechtěl kupovat staré hodinky.

 



 

 

SLA033 Willard

 

Taky budu pořizovat, abych to měl kompletní. Předminulý týden jsem měl v ruce starou verzi s černající luminiscencí a poškrábaným sklíčkem, ale s pouzdrem jen lehce ocucaným a očividně nebylo opětovně broušené. A už bych to prostě nedal, ten věk tam je znát. A pořídit si NOS stav za raketu, to nedává na nošení smysl. Naopak třetí nový potápky s odlišným designem, který je v tomto případě navíc fakt výrazný, to mi smysl dává. O ceně už se taky diskutovalo, ale nový MM stojí 85, takže těžko čekat, že by limitka byla levnější. 

 



Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Arnie
 
Není co řešit, na otloukání je nejspíš pořídím. Vždycky se mi líbily, jen jsem si na tenhle účel nechtěl kupovat staré hodinky.
 
 

 

Diky pane! Super novinky, Seiko jede. 

 

Ale nejvice me prekvapily Arnie - paradni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ještě dotaz k tem STO. Jake je prosim modelove číslo te ch Samuraiu - nemuzu nikde najit...  Vidim dobře ze cisla v lunete jsou nejaka plasticka ? Ze by zvolili odolnejsi materiál?

SRPD23, snad. Lunetu si už nevybavuji.

 

Měli tam i nějaké dámské novinky? 

Viděl jsem jen nové GS dámské modely s novým strojkem. Ocel je kolem 5 tisíc eur, zlaté za 30 tisíc :D

Nové dámské modely určitě budou během roku. V Baselworldu se neukazuje a nekomunikuje všechno, třeba novou generaci Seiko 5 taky ukáží až později.

 

tie prve dve GS su prenadherne. To by som si doma nechal pacit! A co tie Pressage? Davaju tam uz ten novy tenky kaliber?

Kalibr 6L se dává (naštěstí) jen do některých modelů a znamená to minimálně dvakrát vyšší cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...