Přejít na obsah

Tudor Black Bay Fifty-Eight


prischera

Doporučené příspěvky

Díky moc všem za pozitivní reakce. Opravdu mě moc těší. Jsem rád, že se recenze líbila a ta práce stála za to. K dotazům. Rozteč nožiček je 20mm, lug to lug je 47mm. Je to skvělý rozměr, když máte jako já plný šuplík řemenů ve 20mm. Bohužel to taky znamená, že nepasují skvělé aftermarket gumy, například od Crafter Blue ad. Tah mě osobně sedí moc dobře. Je to de facto klasický oyster. Hodinky nosím převážně na něm. Ondro pokud chceš větší Tudory, vezmi model M79230N-0009. Od BB 58 se liší jen stříbrnou barvou číslic na lunetě, 41mm pouzdrem a kalibrem MT5602. Přidávám čistě dokumentační fotku spony s keramickými kuličkami.

 

post-18334-0-46582500-1553899654_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 48
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Super popsane a nafocene. Diky Huhuovi jsem mel moznost je tyden ponosit a musim rict, ze fakt parada.

Osobne jsem se trosku pral jen tim tahem. Potreboval bych tam puldilek. Kdyz jsem dilek nechal a stahl mikroregulaci ve spone, tak mi byly velke. Kdyz jsem dilek ubral a roztahl mikroregulaci, tak me hodinky tahly. Nosil jsem je proto na kuzi a to nemelo chybu.

Taky jsem na Baselu cekal s cim se vytasi. Evidentne s BB58 slavi uspech, tak by bylo fajn to trosku podojit. No, zatim nic. Skoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsíci...
  • po 3 týdnech...

Pekna recenze, bezva fotky, dekuji! Na remenech jim to bajecne slusi. Tudor je muj salek a tyhle bych opravdu mohl, mensi velikost za me super. Jedine co mi na novych BB stale trochu vadi je ten rivet tah, vim ze heritage vintage atd. a da se na to zvyknout, ale je to proste zbytecne. Kdyby si to tak odpustili a z usetreneho materialu misto nejtku udelali nejakou mikroregulaci ala Pelagos nebo Rolex. Pak by ovsem byly moc dokonaly a suby by mely vazny problem...;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po měsíci...
  • po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Také si chci nadělit hodinky ke svému jubileu. A vysněné Omega nebo Rolex jsou zatím pro mě cenově mimo, ale ty třetí do party jsou právě Black bay. A pokud jsem váhal a laboroval nad jinou alternativou, tak tato recenze a fotky mě utvrdily v tom, že tyto hodinky budou ty pravé :)

 

V prvním nástřelu byly červené M79230R, ale poslední dobou inklinuji k menším hodinkám. Uvidím jak to dopadne až je vyzkouším na ruce. 

 

Tak teď už jen posbírat střelivo :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pridavam sa k chvalospevom... Mal som cervene in-house BB41 ktore som zboznoval. Potom som mal moznost vyskusat BB58 a odvtedy som 41 uz nedokazal nosit s rovnakym pozitkom... zacal som viac vnimat ich vysku/vahu a zacalo mi to vadit. Vymenil som a nemozem byt spokojnejsi. Z toho co som mal doteraz moznost skusit hodnotim BB58 spolu s Exp 1 a Oris 65 ako najpohodlnejsie hodinky na kazdodenne nosenie. Po 5 mesiacoch co ich mam mozem IMHO povedat ze jedina vec co im chyba k dokonalosti je nieco na sposob RLX easy link. Mikronastavenie spony a la glide lock by som do toho nedaval... na tej spone je krasne prave to ze je mala a takmer splyva s konturou tahu. ak by ju zvacsili nejakym mechanizmom ubralo by im to na pohodlnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vymění, ano x krát levněji než keramiku. Kolikrát? Vždy když s ní někde drbnu, nebo to nechám bejt. To mi zas bude vadit. Plechovou jsem u hodinek, který nosim drbnul často, keramickou jsem nepoškodil ještě nikdy. Ale souhlasím s vámi, keramika by jim neslušela. Proto jsem psal, že se mi líběj, ale nejsou pro mne. Plech leda na Seikách do patnáctky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mikronastavenie spony a la glide lock by som do toho nedaval... na tej spone je krasne prave to ze je mala a takmer splyva s konturou tahu. ak by ju zvacsili nejakym mechanizmom ubralo by im to na pohodlnosti.

 

Nevím, jaké poměry jsou zrovna u Tudoru, ale spona by na hodinkách měla do určité míry vytvářet protiváhu, aby neměly tendenci lítat na ruce jak splašeny. Tak jsem jako vzorek vzal troje hodinky. Jedny s průměrem 43 a s rychloposuvným mechanismem, při jehož použití musíte hodinky sundat z ruky.  Druhé 45 s klasickou zacvakávací sponou. Třetí 43,5 s rychloposuvem, kterým změníte délku náramku, aniž byste museli hodinky z ruky sundat. Na všech jsem naměřil výšku spony 5 mm. Hodinky s průměrem 40, na kterých ten rychloposuv je nemám, jsou na mne moc malý. Zajímala by mne výška spony s posuvným mechanismem treba u Rolexu, nebo u Tudoru s menším průměrem.

Jak už jsem psal o keramice, tak teď i o sponě, nejsou to hodinky pro mne. Nikomu neberu, že tak jak jsou, jsou parádní a líbí se mi. Tady jsme ale ve vlákně recenze, nikoli chvalozpěvů v chlubírně, tak prostě jen přicházím se svými nároky na hodinky určité cenové kategorie. Jsem rád, že tu nemusím ještě rozebírat strojek, protože ten mé představy naplňuje. Ačkoli...kolik že stojej? :) :) :)

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...