Přejít na obsah

kalibr Citizen 8200 vteřinovka


Dal

Doporučené příspěvky

Citizen/Miyota 8200 je známý zastavováním vteřinové ručky při nárazu nebo prudkém pohybu hodinek.

 

Chtěl bych se zeptat, jestli je to vada nebo vlastnost, a jestli to třeba není i záměrné opatření nějak chránící mechaniku před nárazy?

 

Má někdo tento kalibr který  se takto neprojevuje?

 

Na netu se mi k tomu nepodařilo dohledat žádné bližší informace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se tu už několikrát řešilo a je toho plnej internet. Jedná se o vlastnost pohonu vteřinovky. Ničemu to nevadí, ale vypadá to strašně a z mého pohledu to dovede znechutit jinak povedený hodinky. Kvůli tomu jsem prodal dvoje automaty od Citizenu, který se mi jinak líbily po všech stránkách, přesnost perfektní... Ale tohle jsem prostě nezkousl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dá se říct, že je to taková hodinářská raritka v dnešní době používat strojek, vzniklý úpravou strojku s mimostředkou. Takový kousek živoucí historie, takto je třeba k tomu přistupovat :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Já to mám taky, ale netuším, jestli se s tím smířím, i když jsou to jinak pěkné hodinky. Samozřejmě jsem to předem netušil a Seiko mi tohle nedělá. Už jsem i koketoval s myšlenkou amputace vteřinovky. Prostě se rád koukám o něco déle na automaty, pokud je mám na ruce a sledovat kulhající vteřinovku mě moc netěší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem se s tím nesmířil. Hodinky se mi moc líbily, přesnost výborná, ale pohled na tu poskakující vteřinovku mě neskutečně sral. K tomu jednosměrný nátah strojku, díky kterému se při šikovném pohybu ruky hodiny na ruce normálně rozvibrují... prostě šly pryč. Jak píšeš, Seiko to nedělá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...