Přejít na obsah


Odskok na ��l�¡nek

Jak ušetřit peníze za elektřinu? Analyzujte spotřebu energomonitorem

Chcete mít přehled o své spotřebě elektřiny? Rádi byste přímo v prohlížeči viděli, kolik a kde spotřebováváte, abyste mohli snížit účet za elektřinu? Vyzkoušejte energomonitor, pro firmy i domácnosti.
Podrobnosti čtěte zde...

Fotka
- - - - -

WEP klíč


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
18 odpovědí na toto téma

#1 Pedroso

Pedroso

    Pokročilejší začátečník

  • Member_50
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 4.červen.2008 - 23:27

Zdravím....nevítě někdo náhodou jak zjistit u modemu bezpečnostní WEP klíč?....Jestli se v tom někdo pohybujete a dokázal mi nějak polopatě to vysvětlit či poradit, tak budu fakt vděčnýsmile.gif Hledal jsem kde se dalo, ale všude vysvětleno tak nějak podivně a bez výsledku....Díky

#2 utrejch

utrejch

    sick, tired and sleepless

  • Member_50
  • 2 583 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž

Publikováno 5.červen.2008 - 05:10

QUOTE(Pedroso @ 5.6.2008 - 0:27) Zobrazit příspěvek
Zdravím....nevítě někdo náhodou jak zjistit u modemu bezpečnostní WEP klíč?....Jestli se v tom někdo pohybujete a dokázal mi nějak polopatě to vysvětlit či poradit, tak budu fakt vděčnýsmile.gif Hledal jsem kde se dalo, ale všude vysvětleno tak nějak podivně a bez výsledku....Díky


A je ten modem tvuj ci nekoho jineho?

#3 boo-beek

boo-beek

    M- freak

  • Member_50
  • 2 953 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Lovosice

Publikováno 5.červen.2008 - 07:44

Hm, ja to tak uplne nechapu... Predpokladam, ze nejde o modem jako takovey, ale router, resp. router v modemu.
V tom pripade, pokud je to Tvuj modem/router, tak nejjednodussi je ten klic proste nastavit znovu - predpokladam, ze se muzes pripojit i pres kabel a heslo na admina znas. Pokud ne, tak to jde vzdycky zresetovat natvrdo cudlikem.
Tohle je 100% jednodussi, nez jakakoliv snaha hacknout WEP klic smile.gif A priste si radsi zabezpec WiFi jinak - ja nedam dopustit na selekci podle MAC adresy smile.gif

Pokud to neni Tvuj modem/router, tak se na to vykasli smile.gif

Vložený obrázek Vložený obrázek


#4 Pedroso

Pedroso

    Pokročilejší začátečník

  • Member_50
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 5.červen.2008 - 08:12

Je to můj modem...já se normálně na internet připojím, ale mám bezdrátové spojení ještě na druhý počítač v jiné místnosti kde ten WEP klíč potřebuju zadat, aby ta síť byla chráněná...a právě se z nějakého divného důvodu nemůžu dostat do setupu od výrobce, tak ho potřebuju zjistit jinak....žádný hacking v tom nehledejte wink.gif jsem připojen klasicky přes ADSL od Telefonica 02, modem Zyxel P 660 v2.

#5 Toams

Toams

    Závislák

  • Member_50
  • 627 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:všudemožně

Publikováno 5.červen.2008 - 08:12

QUOTE(boo-beek @ 5.6.2008 - 8:44) Zobrazit příspěvek
Hm, ja to tak uplne nechapu... Predpokladam, ze nejde o modem jako takovey, ale router, resp. router v modemu.
V tom pripade, pokud je to Tvuj modem/router, tak nejjednodussi je ten klic proste nastavit znovu - predpokladam, ze se muzes pripojit i pres kabel a heslo na admina znas. Pokud ne, tak to jde vzdycky zresetovat natvrdo cudlikem.
Tohle je 100% jednodussi, nez jakakoliv snaha hacknout WEP klic smile.gif A priste si radsi zabezpec WiFi jinak - ja nedam dopustit na selekci podle MAC adresy smile.gif

Pokud to neni Tvuj modem/router, tak se na to vykasli smile.gif

jj, suhlas ... len aj ta MAC adresa sa da osulit, takze ja pouzivam kombinaciu WPA2 (myslim) a selekciu MACu ... na takove to domaci wifi routovani vcelku dostatocne, dufam :-)

... but dreamwatch is IWC INGENIEUR AUTOMATIC 3239 (3227-01) and AP RO 15300ST.OO.1220ST.03

 

atelier primus


#6 boo-beek

boo-beek

    M- freak

  • Member_50
  • 2 953 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Lovosice

Publikováno 5.červen.2008 - 08:51

QUOTE(TomasP @ 5.6.2008 - 9:12) Zobrazit příspěvek
jj, suhlas ... len aj ta MAC adresa sa da osulit, takze ja pouzivam kombinaciu WPA2 (myslim) a selekciu MACu ... na takove to domaci wifi routovani vcelku dostatocne, dufam :-)


Nejak mi to blbne...

OK, tak znovu smile.gif
Ze se da filtrovani podle MAc adresy obejit, to vim, ale zaas tak mi to nevadi - prinejhorsim si nekdo obcas zasurfuje na me smile.gif Mam 4Mb a no FUP, takze at si surfujou biggrin.gif

A k problemu - pokud z jednoho PC na ten router muzes, tak se pripoj, nastav novej WEP a jedem dal smile.gif

Tento příspěvek byl upraven od boo-beek: 5.červen.2008 - 08:53

Vložený obrázek Vložený obrázek


#7 Guest_YPO_*

Guest_YPO_*
  • Guests

Publikováno 5.červen.2008 - 08:52

QUOTE(Pedroso @ 5.6.2008 - 9:12) Zobrazit příspěvek
Je to můj modem...já se normálně na internet připojím, ale mám bezdrátové spojení ještě na druhý počítač v jiné místnosti kde ten WEP klíč potřebuju zadat, aby ta síť byla chráněná...a právě se z nějakého divného důvodu nemůžu dostat do setupu od výrobce, tak ho potřebuju zjistit jinak....žádný hacking v tom nehledejte wink.gif jsem připojen klasicky přes ADSL od Telefonica 02, modem Zyxel P 660 v2.

ten modem(router) si musel nějak nastavovat a zadávat heslo - mělo by to vypadat nějak takhle

#8 boo-beek

boo-beek

    M- freak

  • Member_50
  • 2 953 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Lovosice

Publikováno 5.červen.2008 - 09:01

QUOTE(YPO @ 5.6.2008 - 9:52) Zobrazit příspěvek
ten modem(router) si musel nějak nastavovat a zadávat heslo - mělo by to vypadat nějak takhle



To mi pripomnelo...

Telefonat na IT podporu:
"Dobry den, mam takovy problem - nedari se mi prihlasit do jedne bankovni aplikace, pise mi to neco o spatnem heslu..."
"Hmmm... nejake dalsi informace? Vase uzivatelske jmeno? A davate spravne heslo?"
"Vite, ja jen zaskakuju za jednoho kolegu, takze pouzivam jeho jmeno - jnovak. A heslo davam taky stejne jako on - sedm hvezdicek..."

Vložený obrázek Vložený obrázek


#9 rorda

rorda

    Megazávislák

  • Member_50
  • 2 047 příspěvků(y)
  • Bydlí:Praha

Publikováno 5.červen.2008 - 09:13

QUOTE(boo-beek @ 5.6.2008 - 10:01) Zobrazit příspěvek
To mi pripomnelo...

Telefonat na IT podporu:
"Dobry den, mam takovy problem - nedari se mi prihlasit do jedne bankovni aplikace, pise mi to neco o spatnem heslu..."
"Hmmm... nejake dalsi informace? Vase uzivatelske jmeno? A davate spravne heslo?"
"Vite, ja jen zaskakuju za jednoho kolegu, takze pouzivam jeho jmeno - jnovak. A heslo davam taky stejne jako on - sedm hvezdicek..."
biggrin.gif

... Chronomag není obyčejné fórum, být jeho členem zavazuje ... nechovat se jako vůl, i když tím volem jsem ...
 

Stowa Antea / Rolex Datejust II 116334 / Oris Classic Date 73375944064MB / TAGHeuer Link WJ201B.BA0591


#10 Pedroso

Pedroso

    Pokročilejší začátečník

  • Member_50
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 5.červen.2008 - 09:26

tak už jsem to vyřešil...ale i tak dík

#11 Pedroso

Pedroso

    Pokročilejší začátečník

  • Member_50
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 5.červen.2008 - 09:28

ale každopádně to nebylo tím, že bych nevěděl heslo nebo něco takového....nejsem zase takovej niemand pánové mellow.gif

#12 boo-beek

boo-beek

    M- freak

  • Member_50
  • 2 953 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Lovosice

Publikováno 5.červen.2008 - 09:30

QUOTE(Pedroso @ 5.6.2008 - 10:26) Zobrazit příspěvek
tak už jsem to vyřešil...ale i tak dík


Tak se pochlub, jak se Ti to podarilo wink.gif

Vložený obrázek Vložený obrázek


#13 Guest_YPO_*

Guest_YPO_*
  • Guests

Publikováno 5.červen.2008 - 09:34

QUOTE(boo-beek @ 5.6.2008 - 10:30) Zobrazit příspěvek
Tak se pochlub, jak se Ti to podarilo wink.gif

opsal heslo z mého obrázku wink.gif

#14 Pedroso

Pedroso

    Pokročilejší začátečník

  • Member_50
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 5.červen.2008 - 09:38

výrobce v manuálu uvádí, že číslo MAC adresy je na spodní straně modemu a já se pořád divil proč to na tom druhém počítači nejde a jiné tam neuváděli....imho má mít 13 znaků...jenomže na modemu jich bylo jen 12....chyběla poslední nula, kterou jsem si tam teda měl asi domalovat no....to jsem zjistil až v tom setupu po resetu... 2guns.gif ted už šlape net i na druhém pc

Tento příspěvek byl upraven od Pedroso: 5.červen.2008 - 09:40


#15 Patrik

Patrik

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 848 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha
  • Zájmy:počítače, Internet

Publikováno 21.červen.2008 - 20:07

QUOTE(TomasP @ 5.6.2008 - 9:12) Zobrazit příspěvek
jj, suhlas ... len aj ta MAC adresa sa da osulit, takze ja pouzivam kombinaciu WPA2 (myslim) a selekciu MACu ... na takove to domaci wifi routovani vcelku dostatocne, dufam :-)

Tak to máme stejně :-) Taky WPA2 + MAC. Ještě je možné "skrytí sítě", ale do toho se mi moc nechce, musel bych asi na notebooku vždy znovu dávat manuální připojení, takhle se mi připojí automaticky.

Jinak odchytit WEP nebo WPA klíč je prý možné dlouhodobým sledováním provozu, bohužel to neumím, to už je vyšší dívčí, ale hodilo by se mi to třeba na dovolené, teď jsem byl v Dom. rep., za 30 minut Internetu tam chtěli 5 USD a přitom "ve vzduchu" bylo několik (zašifrovaných) Wi-Fi :-(, takže kdyby se někdo chtěl pustit do on-line "kurzu" nebo zorganizovat nějakou "tématickou Lan-párty", vůbec bych se nezlobil :-)

#16 sy242

sy242

    Kandidát závislosti

  • Member_50
  • 204 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha 9

Publikováno 23.červen.2008 - 23:27

Byl jednou kdysi dávno článek zde průnik do wifi Mám skoro pocit, že krást někomu zabezpečenou konektivitu je trestný čin.
CERTINA DS Podium 536.7129.42.66, Seiko Ventura SNA757P1, Traser P6508 Code Blue, DW5600CS-1ER, Mír Incabloc, ORVIN 17J
Leatherman WAVE (New), Nikon P4, Amulet Fanatic 2010, Kostka City Cross
Kapely momentálně nejoblíbenější: Patenbrigade Wolff, Jan Burian, Kapitán Demo, UMAKART...

#17 Toams

Toams

    Závislák

  • Member_50
  • 627 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:všudemožně

Publikováno 23.červen.2008 - 23:43

QUOTE(Patrik @ 21.6.2008 - 21:07) Zobrazit příspěvek
Tak to máme stejně :-) Taky WPA2 + MAC. Ještě je možné "skrytí sítě", ale do toho se mi moc nechce, musel bych asi na notebooku vždy znovu dávat manuální připojení, takhle se mi připojí automaticky.

Jinak odchytit WEP nebo WPA klíč je prý možné dlouhodobým sledováním provozu, bohužel to neumím, to už je vyšší dívčí, ale hodilo by se mi to třeba na dovolené, teď jsem byl v Dom. rep., za 30 minut Internetu tam chtěli 5 USD a přitom "ve vzduchu" bylo několik (zašifrovaných) Wi-Fi :-(, takže kdyby se někdo chtěl pustit do on-line "kurzu" nebo zorganizovat nějakou "tématickou Lan-párty", vůbec bych se nezlobil :-)

mam aj skryte meno siete ... a logoval som sa normalne, zblblo mi to vzdy tak raz za 20 pripojeni, a to mi stacilo restartovat notas a chytil sa, naklepavat kluc sa mi fakt nechcelo ...
aj ked teda po tom, co sa frajerka (teraz uz ex) zbalila aj s notakom, router som odpojil a konektujem sa rovno do modemu, na jeden notak siet nie je treba, som zistil :-D

... but dreamwatch is IWC INGENIEUR AUTOMATIC 3239 (3227-01) and AP RO 15300ST.OO.1220ST.03

 

atelier primus


#18 Patrik

Patrik

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 848 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha
  • Zájmy:počítače, Internet

Publikováno 24.červen.2008 - 09:58

QUOTE(sy242 @ 24.6.2008 - 0:27) Zobrazit příspěvek
Byl jednou kdysi dávno článek zde průnik do wifi Mám skoro pocit, že krást někomu zabezpečenou konektivitu je trestný čin.

Hm, starší, ale zajímavý, něco novějšího by nebylo :-) ?. I když teď je mi to už na nic, no ale na přiští rok na dovolenou by se hodit mohlo :-)

#19 Patrik

Patrik

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 848 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha
  • Zájmy:počítače, Internet

Publikováno 24.červen.2008 - 10:00

QUOTE(TomasP @ 24.6.2008 - 0:43) Zobrazit příspěvek
mam aj skryte meno siete ... a logoval som sa normalne, zblblo mi to vzdy tak raz za 20 pripojeni, a to mi stacilo restartovat notas a chytil sa, naklepavat kluc sa mi fakt nechcelo ...
aj ked teda po tom, co sa frajerka (teraz uz ex) zbalila aj s notakom, router som odpojil a konektujem sa rovno do modemu, na jeden notak siet nie je treba, som zistil :-D


Wi-Fi je dobré i při jednom notebooku. Rád si ho beru do postele a už jsem ho měl i na záchodě :-). Navíc jsem takhle nemusel pracně rozvádět po bytě kabelovku (jsem připojen přes UPC). Zásuvku mám hned nade dveřmi, do ní píchnutý modem UPC a router a je to.