Přejít na obsah

Hodinky s citovou hodnotou


RadimBRU

Doporučené příspěvky

Vážení členové fóra,

 

uvědomil jsem si, že pro mě nemá cenu vlastnit hodinky, ke kterým jsem nenabyl ten správný citový vztah. Každé hodinky, které jsem pořídil, sice mají nějaký příběh, ale jsou zde tři, ke kterým mám velkou citovou vazbu. Řekl jsem si, že citová hodnota by mohla být zajímavé vlákno, kde by členové mohli sdílet své největší srdcovky a třeba napsat, kolik dali do renovace a oprav třeba nějakých starých křápů. 

Snažil jsem se podobné vlákno přes vyhledavač najít, ale neviděl jsem. Ale jsme zde nováček, tak až nastane veřejné kamenování, že podobných témat je zde tisíc, prosím jen menší šutráky, a pak mě prosím nasměrujte správně. 

 

Zde moje skutečná perla PRIM, Sport, kalibr 64, toho času na renovaci v PRIM (renovace za necelých 6 000 Kč). Nazývat jej perlou je pro mnohé možná příliš ambiciózní, ale tyto hodinky jsou moje skrz na skrz. Koupil jsem je z prvních výplat ještě v nějakých Klenotech, myslím, že to bylo v Praze na Národní, rok 1998?? Ale Klenoty už tam dávno nejsou, tak už si ani nevzpomenu, jestli to bylo tam. Nepamatuje někdo Klenoty na Národní?

Našel jsem je před půl rokem, po letech zapomenutí, při úklidu starých věcí v garáži. Byly naštěstí v suchu, ale nešlo otočit korunkou. Zprovoznil je hodinář v Ostravě-Hrabůvce, místní musí znát, poliklinika. Říkal jsem si, že je budu nosit do dílny, na nějakou práci, ale pak mi to nedalo. Pečoval jsem o ně, pravidelně natahoval, leštil sklíčko hadříkem ... až se odchlíplo těsnění sklíčka ... no prostě bl.ec. Tak se hodinky dostaly do Primu na renovaci. Těším se, až budou zpět, dostanou super čestné místo.

post-67690-0-44482100-1557200486_thumb.jpg

post-67690-0-06735800-1557200487_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velká pravda a mnohokrát děkuji za první odpověď obdrženou na fóru. 

 
Dodalo mi to odvahy a proto si na Vás dovolím vybalit další kus, nad kterým budete nevěřícně kroutit hlavou. Další srdcovka, moje staré Dugena Chronografy, 520549, které jsem našel polorezavé u svého táty, koupil pro ně na ebay oranžovou sekundovou ručičku (se clem i DPH mě přišla jen na 1 200 Kč :), která tam patří, a poslal panu Uhrovi do Prostějova, jestli by s nimi něco neudělal. Napsal mi hroznou diagnózu, hodinky v šíleném stavu, ale pokusí se něco udělat. Tak čekám a přeji mu pevnou ruku: zalomený šroub a nejde to odvrtat (ocel v mosazi).
 
Jsou to ale hodinky, které se mnou přežily před 30 lety pád na kole, kdy mi nějaké dobračisko povolilo "motýlky" na předním kole a já skončil na 3 týdny v nemocnici. Hodinky jsem tehdy řádně zrychtoval a známky pádu jsou stále vidět: pokroucené ručky, sekundovka původní úplně odletěla a byla nahrazena tím, co tenkrát bylo. Byl na nich tehdy kovový tah, takový náramek s olympijskými kruhy, ale ten jsem už nenašel.
 
Posílám fotky svých a jednu fotku z internetu (ty mají tu oranžovou ručičku). Držím palce panu hodináři a tím i sobě.
 
post-67690-0-89816300-1557253427_thumb.jpg
post-67690-0-59397900-1557253392_thumb.jpg
post-67690-0-43575600-1557253411_thumb.jpg  
Upraveno uživatelem RadimBRU
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sliboval jsem tři srdcovky, tak tady ještě ta poslední. Jedná se o quartz Maurice Lacroix z roku 2005. Dostal jsem je jako dárek ke 30. narozeninám. Je to model LC1017, průměr pouzdra 38 mm, safírové sklíčko, pásek původně krokodýl, s "emkem", již samozřejmě nahrazen. 

 

Hodně jsem je tenkrát nosil, pak se ozvala výměna baterie, u dealera dali novou a za měsíc přestaly fungovat. Oprava u dealera neproběhla, neboť chtěli vyměnit rovnou celý strojek, samozřejmě za nekřesťanskou cenu. Ležely x let doma, až mi jednou otec doporučil hodináře v Ostravě Hrabůvce, který mu za 250 Kč opravil jeho certiny, kde dealer rovněž navrhoval výměnu strojku. Hodinář zjistil závadu, objednal díly a za 400 kč jsem měl hodinky opet funkční.

 

Dále jsem šel cestou sportovních potápek, pak elegantních casual automatů, pak jsem hledal univerální hodniky a skončil jsem u OMEGA De Ville - viz můj příspěvek. První z dražších hodinek. Ale nevím nevím, mám pocit, že to všechno stejně pošlu dál, a nechám si jen srdcovky.

 post-67690-0-76791000-1557315630_thumb.jpg

Upraveno uživatelem RadimBRU
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Srdcovka jsou u me leda ty zlaty hodinky z Pulp fiction...

 

Ja mel v mladi samy smejdy, snad az na jedny stary ana-digi casia z r.2000, ty si asi z piety necham. Otec ma jeste po dedovi stary naramkovy Doxy, tak ty jednou budou moje, ale doufam, ze za dlouho. Jinak tech par rodinnych cibuli jsem zrasoval uz jako dite.

 

Spis si rikam, co JA odkazu dal... my jsme takovy hodinkovi fluktuanti, mame toho spoustu, ale k nicemu vztah...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to už ani nejde. Blahobytná rychlospotřební společnost nás přetvořila tak, že nás vše velmi brzy omrzí a znudí a zůstane nutkavá potřeba neustále kupovat další a další, takže na nějaké příběhy typu "tyhle hodinky se mnou zestárnou a pak je uložím" už nemáme ten potřebný vnitřní klid.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Srdcovku mám ve svém avataru a ač jsem hodně hodinove nestalej, tyhle nikdy nepůjdou pryč. Jen se poslední dobou bojím, že jejich předchozí majitel a dárce tu už dlouho nebude. To sem ale nepatří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Mezi mé srdcovky patří

Seiko SNX111, které jsem měl na ZŠ, před nedávnem jsem jim dopřál servis a výměnu za safírové sklíčko

Invicta Grand Diver 7147, ty jsem nosil na střední škole. Vytáhl jsem je ze skříně a zjistil jsem, že je něco s mechanismem, tak jsem je nechal opravit.

A hodinky Laco, které jsem dostal za promoce. 

Upraveno uživatelem ondra_v
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten hodinář v Hrabůvce na poliklinice je ještě opravdu v provozu? Sent from my iPhone using Tapatalk

Ano, byl jsem u něj cca před měsícem, opravoval mi jedny Tissotky, nikdo nevěděl co s tím, nakonec zjistil, že byla uvolněná ručička. Mám tam velice dobre zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...