Přejít na obsah

Automaty kolem 5k


Doporučené příspěvky

Zdravim,

 

predne reknu, ze hodinkam vubec nerozumim. Hledam hodinky pro sebe, cena kolem 5000kc, mozno plus par tisic. Bude to darek od babicky, cili bych rad, aby hodinky nejake to desetileti vydrzeli. Celokovove, odolne.

 

Vyplati se v teto cenove hladine hledat automaty, nebo zustat radsi u quartzu? Dost sportuji, manualne pracuji, nevim jestli by to automaty vydrzeli.

 

Z automatu jsem se dival na 

Seiko SKA721P1 nebo SKA721P1 

 

Diky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím si, že jako dlouhodobé hodinky jsou vhodnější mechanické. V dané ceně značky Seiko nebo Orient.

 

Pokud je potřeba vysoká odolnost, tak z ručičkových quartz např. Traser.

 

Osobně z ručičkových nosím jen mechanické. Na vyšší zátěž (sportovní střelba,...) používám digitální Casio G-shock, pak i pro funkce ABC (kompas, výškoměr, teploměr) Casio Protrek a Suunto.   

Upraveno uživatelem ondra_v
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na automaty bych se vykašlal, jejich odolnost zase tak úchvatná není, navíc je nutnost je soustavně nosit kvůli dotažení a přesnost je taky podle plotu. To je spíš pro fandy hodinek. Vzal bych nějaký solární Seiko s WR100, 10 let vydrží a co bude pak, je teď zbytečný řešit https://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/seiko/panske/17685-hodinky-seiko-solar-sne471p1.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Píťo, měl bys počíst, jaké jsou rozdíly mezi automatem a elektrikou, zvážit jak moc se s nimi chceš zabývat ohledně seřizování, jakou přesnost očekáváš a jak je to s jejich údržbou. Z toho ti vypadne, jestli automat nebo quartz. Bez ohledu na to, že jsou od babičky. Běžným lidem, na běžné účely vyhovují spíš quartzky. Resp. z automatů by mohli být rozladěni, pokud neví, do čeho jdou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...