Přejít na obsah

Strnad Brno - zkráceni tahu


Joe75

Doporučené příspěvky

Ahoj, mam hodinky s ocelovým tahem chvilku. Nechal jsem si tah včera zkrátit u Strnada v Brně. Doma se na tah dívám a tah mi zkrátil tak, ze mi na jedné straně hodinek nechal 8 dílu tahu a na druhé straně 4. Je to normální? Ještě jsem paní co brala zakázku říkal, ať prosím pan hodinář ty dilky nechá rovnoměrně co to jde a ona na to, ze to mam nechat na panu hodinarovi. Tak si připadám jako koko.. když je mam teď na ruce. Joe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mas pravdu. Slušně jsem poděkoval i zaplatil s dyskem. Nesl jsem tam na zkráceni dva tahy a řek jsem o kolik dílku se to ma zkratit. Ještě jsem tam vybíral kozeny reminek, tak toho bylo na stole hodně, za mnou fronta dvou lidi. Stříbrný jsem si zkusil a prohlídl a ten cernej, je to od LE Zelvy Chronomag, tak jsem jen nasadil, zjistil jestli netáhne a schoval. Roli tam teda hrálo i to umělý osvětlení. Doma na denním světle jsem to viděl hned, a není mi jasný ze tam jsem si toho nevsim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Par desitek tahu jsem uz zkratil a par stovek sem videl zkracenych. Je jasne, ze kdyz to vychazi na lichy pocet dilku, nemuze to byt stejne a ten delsi se vetsinou nechava "od dvanactky". Obcas muze mit nekdo trochu zvlastni preferenci a muze chtit nechat nekterou cast delsi o dva dilky. Ale tohle? Bohapusty šlendriján a do očí bijící lenost hodinare, aby nemusel rozpojovat tah na obou stranach.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby to nebylo ve své podstatě smutné, tak bych to zařadil do vlákna "Humor". K Strnadovi občas chodím a doposud jsem byl spokojený. Tohle je ukázka toho, že si člověk musí všechno hlídat a kontrolovat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak sa nepletiem, tiež som bol u Strnada skrátiť náramok, ale mne šlo hlavne o uvoľnenie niektorých zatuhnutých/zalepených spojov, keďže bežne si to viem skrátiť sám. S niečím pohol, s niečím nie, takže mi ostal taký polotovar.

V pár ďalších zlatníctvach/hodinárstvach som predtým nepochodil vôbec, resp. ma slušne vysmiali že možno tak odvŕtať.

Nakoniec som to zobral do Rotaxu na Šilingráku, kde s tým posledným spojom Zdeněk bojoval nekecám asi štvrť hodiny, ale nakoniec vyhral. A navyše to upravoval predo mnou, takže vyššie popísané praktiky sa dajú prípadne podchytiť ešte v procese. Ale nebýva tam asi každý deň.

Upraveno uživatelem misso
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne tohle taky udelali u Bechyneho, proste kdyz chytis hodinare, co je linej na pracky... Ale ja mu to zase poslal od pultu zpatky i pres kecy mlady Bechynovy, ze to ma padat na dvanactku, ze to nejde presne vyladit apod. Nakonec je tah soumernej, akorat celej tenhle cirkus trval 30min. Kdyby nebyl hodinar linej na pracky, mohlo to pro oba byt za polovinu casu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, no stalo to 120 Kč, takže mě nezruinuje ani kdyby mi to neuznali a zaplatil bych si to znova. Je to spis o času - jet tam znova..

Já si toho nevsim a do teď mi není jasný, jak se mi to povedlo. Přičítám to spěchu s tím, ze jsem nechtel zdrzovat dva zákazníky za mnou, pak opravdu tomu umělýmu světlu a černými tahu. Co jsem si vědom, tak jsem také i vysloveně spoléhal na hodinare, ze to děla profik a nenapadlo mě to nějak zkoumat. Hodil jsem to na ruku, jestli to netáhne a bylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...