Přejít na obsah

3 x nový bájný Fifty Fathoms


Snow

Doporučené příspěvky

Každé jsou jiné, které jsou lepší, toť otázka, vše o preferencích či společenském postavení. Však jsou šlechtěné už od roku 1953, kdy byly poprvé představeny.

 

 

1. Blancpain Air Command

 

Vintage look jak se patří. Chronograph však Fifty Fathoms příliš nepřipomíná, spíš jakoby zabloudil k hodinkám vojenským.

 

 

Blancpain-Air-Command-mood-900.jpg

 

 

2. Blancpain Fifty Fathoms Barakuda

 

Barakudy jsou už jiné kafe. Firma dala vzpomenout na konec 60.let a vyrobila téměř přesnou kopii v limitované edici 500ks. Podle mě úžasné. Nejlepší ze všech tří o hodně, hodně koňských délek.

 

Blancpain-Fifty-Fathoms-Barakuda-mood-90

 

3. Blancpain Fifty Fathoms

 

Takhle si firma představuje "reinkarnaci" zcela původního modelu r roku 1953. Dle mého skromného mínění znamenámená někdy méě více a tyhle hodinky budiž toho názorným příkladem. To růžové zlato z nich udělalo snobskou záložitost a to jim strašně ublížilo. Na čistě tool nástroji nemá zlato co dělat, navíc růžové. Oč víc by jim slušela ocel, černý číselník a úlidba době, keramická luneta. Takhle je dokonale dokurvili. 

 

Blancpain-Fifty-Fathoms-mood-900-1.jpg

 

 

 

Ale co, zapráší se po nich přeukrutně a CEO Blancpainu si může mnout ruce. A my puristé  jsme mu silně u prdele, z nás by zisk stejně neměl.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Barakudy jsou vážně povedený, tyhle 40mm limitky se Blancpainu daří. Viz Automatique s WR indikátorem na cifru nebo skvělý Ocean Commitment III... Bohužel jsou to těžko dostupný limitky za ranec.

 

Oproti tomu řadová FF produkce ve velikosti 45 mm fakt není pro každýho (42mm Bathyscaphe mají úplně jinej design). O smyslu postupnýho obohacování FF řady modely s "potápěčskejma" komplikacema jako tourbillon, complete moonphase, annual calendar či chrono flyback by se taky dalo dlouho diskutovat :)

 

Edit: air command chronograph se mi ohromně líbí, ale WR 30m je pro mne řadí do kategorie "Navitimer" = krásný hodinky, o ktery bych se bál.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...