Přejít na obsah

Nářadí


zceyee

Doporučené příspěvky

Nikde jsem nenašel blízké téma. Mám kolem sebe spoustu lidí, pro které je nářadí "pánská hračka" víc než cokoliv jiného, tak to snad nebude ani tak mimo.

 

A rovnou bych měl dotaz, docela by se mi hodil kompresor do bytu, tý elektroniky co je třeba jednou za čas vyčistit a pokaždý to řešit prachovkou je docela voser. Nemá někdo zkušenost s něčim? Měl jsem pujčenej takovej ten přenosnej, ale to dělá kravál na celej barák, navíc to nemá skoro kapacitu, takže se to musí furt nechávat dotlakovat. Použití 1x, 2x do měsíce, ideálně aby to mělo nějakou kapacitu a nebylo to moc hlučné. Samozřejmě předpokládám použití i jinde než v bytě. Cenově bych si to představoval kolem deseti, patnácti tisíci a nemusí bejt vůbec novej. Vim že kvalitní do pneuservisu se dá pořídit použitej za 25 až 30 tisíc, ale to je pro mý účely trochu overkill a asi tam bude i drahej servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

A nebyl by řešením kompresor ze staré ledničky?

Nebyl.

Ledničkové kompresory jsou přímo mazané a olej jde do stlačeného vzduchu. Musely by se zařadit alespoň dva odlučovače a pak ještě nějaké filtry, a olej z odlučovaců pak vypouštět do nějaké nádobka a stejný objem oleje (ne ten vypuštěný, protože v tom bude taky zkondenzovaná voda) doplňovat do kompresoru sacím potrubím, jinak se kompresor poměrně záhy zadře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ofukování zaprášené elektroniky rozhodně "sprej", protože je na to dělaný.

 

Menší příruční (i baterkové) kompresory se dělají třeba pro cyklisty (nedávno jsem na dofukování kol děckám kupoval tenhle), nicméně problém těchdle hraček je že produkují malý objem o vysokém tlaku a ty potřebuješ spíš dmychadlo. A i přes kompaktní rozměry to dělá naprosto stejnej kravál jako ostatní kompresory v téhle výkonnostní kategorii  :thumbsdown_anim:

383x-0.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kompresor s nizkou hladinou hluku (asi jako bezici mycka na nadobi) se sehnat da. Koukni po tichych šroubovych kompresorech. Ale cenou asi nadseny nebudes :-).

Jo, cena je prvni problem, dalsi problem je ze mam v byte asi jen jednu fazi, jelikoz mam jeden jistic. :D .. Nemusí to bejt tichý jak myčka, stačí jak pračka při ždímání. Fakt s tim chci jednou za čas projít celej byt a zbavit prachu těžko dostupný místa, stůl a občas tim něco vyčistit (myšleno udělat průvan na poličkách s knížkama, udělat průvan v počítačový bedně a tak). Sprej je sice dobrý řešení, ale musel bych to kupovat po paletách a ani tak to neudělá průvan. Navíc jak jsem psal, časem to chci přesunout do garážodílny, kde už mi ani hlučnej přenosnej nestačí. Hele když to zapnu jednou za 14 dní ve 3 odpoledne ve všední den, nafouká se to, tak to nikdo řešit nebude, beztak tu všichni něco vrtaj nebo sekaj zahrady. Možná víc jak hluk vadí vibrace. Je mi jasný že je to trochu humpolácký řešení, ale už na to mam připravený místo vedle brusky na nože. :D

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pak asi nejaky kompromis - pistovy odhlucneny, mivaji v popisu neco jako "Silent" apod. Tam byva hladina hluku kolem 80-90 dB. A vibrace do podlahy se daji resit nejakou rozumnou podlozkou. Byvaji antivibracni podlozky treba pod pracky apod. Jsou to desky z kousku gumy ruznych tloustek. To taky dost pomuze...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...