Přejít na obsah

Gub kal.64


markon

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny a předem se omlouvám za případné duplicitní téma, ale jediné téma, kde bych se mohl zeptat je uzamčené. Potřeboval bych poradit ohledně hodinek, které jsem po letech vyhrabal že šuplíku a málem vyhodil. Chtěl bych je zrenovovat. Podle dostupných informací to nejspíš nebude úplně snadné hlavně kvůli dílům. Měl jsem je u hodináře a ten vyměnil sklíčko, vyčistil a vyrobyl nějakou tyčku, která vrací stopky. Hodinky jsou plně funkční. Moje laická představa o renovaci je: renovace ciferníku, vyleštění pouzdra, pozlacení pouzdra, výměna tlačítek které jsou vyžrané od potu, nahrazení nepůvodních ručiček hodin,minut a korunky za originální. Zde bych požádal o radu zda je to vůbec reálné a jestli by jste mi doporučili někoho konkrétního. Případný odhad ceny bych taky uvítal. Předem děkuji za odpověďi.

post-67880-0-68682600-1559031481_thumb.jpg

Upraveno uživatelem markon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nové z nich udělat nejde, navíc každý zásah (úprava něčeho, jako pozlacení, přetisk a tak)) zničí originalitu a sníží hodnotu.

Jestli chceš potomkům udělat radost, tak na nic nešahej a hodinky někam uschovej, aby si je oni jednou mohli "nalézt". To je to nejlepší, co pro hodinky i potomky jde udělat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Karlos určitě si nechám poradit. Originál dily-tím mám na mysli jen ty dvě ručičky a tlačítka s korunkou. To předpokládám vymění hodinář bez větších problémů. A přiznám se,že tak trochu doufám, že je seženu od někoho ze zdejšího fora. Hodinář u kterého byly na opravě vyzkoušel všechny možnosi a zkoušel to i přes spolužáky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...