Přejít na obsah

První a poslední levné hodinky


Doporučené příspěvky

Ahoj, první příspěvek, ale fórum čtu doslova v kuse několik dní, otec na rodičovské no :-) Předem se omlouvám za hromadu textu, neumím to jinak.

 

Vybírám si dárek ke třicítce, žena mi ho koupí, a nebudu si nic namlouvat, ona je člověk šetřivý. Rozpočet je maximálně 12 000 Kč.

 

Vzhledem ke stylu oblékání a celkově mého bytí a žití by se mě rozhodně líbily potápky v automatu s datem

 

Dnes jsem se zastavil v Chronoshopu (úžasný personál a moc příjemný obchod, i roční dceru mě pohlídali, děkuji ;) ) a vyzkoušel jsem si předem vyhlídnuté kousky, První byl Steinhart Ocean One 42, které se mě líbí použitým strojkem ETA, safírovým sklíčkem, okopírovaným designem, keramickou lunetou, ale nelíbí se mě na nich kyklop (vyloženě mě vadí) a taky to - cituji mou ženu -  jsou pro mou osobu až možná příliš usedlé, potkat mě v něčem jiném než v tričku a kraťasech/riflích je totiž zázrak - no něco málo na tom možná bude, ale stejně se mě líbí a ve výsledku je to na mě.

 

Poté jsem zkusil Seiko Prospex SRPB55K1 - což jsou vlastně samuraje v gunmetal až černé úpravě se zlato-žluto barevnými doplňky v cifru a na lunetě. Musím říct, že jejich design mě seděl absolutně nejvíce, hodily by se mě ke všemu, na ruce seděly skvěle, byl to pocitově jasný favorit. Mám rád černé/tmavé hodinky. Ale pořád se mě tam vnucuje srovnání se Steiny, tedy to, že u Seika jsou z trojice nejdražší,strojek je možná o chlup horší, nemají safír, jsou na gumě (i když s tím bych stejně laboroval) a taky nemám dlouhodobou zkušenost s pouzdrem v podobné barevné úpravě, jestli se do roka a do dne neotlučou a bude po parádě - předpokládám že kov není "probarvený"?

 

Poslední vyhlídnuté byli Spinnaker Bradner, ze kterých jsem co se týká designu nadšený, hlavně modrá varianta, také safír, strojek nějaký 3rd party seiko, ale luneta ovládaná druhou korunkou měla vůli, šla až moc lehce a celkově na mě nepůsobily takovým fortelným dojmem jako Steiny, vlastně ani netuším, co to je za firmu a co způsobuje tak atraktivní cenu - kde se ještě dále ustupovalo. Dalším problémem je to, že by měla kdovíkdy přijít druhá generace bradneru, která má mít druhou korunku a chod lunety tužší a místo 150M bude 180M. Na internetech je spousta recenzí, ovšem koupit ještě nejdou a termín nemají, a já jsem asi nedočkavý.

 

No a před pár dny jsem měl ještě možnost vyzkoušet modré želvy od Seika, přišly mě na ruce až příliš masivní, pohodlné to jo, ale velké. Tři výše uvedené hodinky byly ovšem rozměrem ideální.

 

No a i když je to dárek, tak si, jako skoro u všeho co kdy kupuji, říkám, že mezi lidmi je obecně věcí strašně moc a proto by mě nevadily ani hodinky z druhé ruky, pokud nebudou vyloženě poškozené, ale nějaký ten šrám bych tam stejně dříve nebo později udělal. Navíc bych měl teoreticky možnost dostat se k něčemu "lepšímu". Proto pokud by měl doma někdo něco, čeho by se chtěl zbavit a myslí si, že je to pro mě to pravé, sem s tím prosím, teda do zpráv. Sekci prodám sleduji neustále.

 

Co by jste v mém případě dělali vy? Steiny a smířit se s kyklopem, Seiko a časem tam dostat safír a doufat, že černá bude černá, samozřejmě se nabízí klasické ocelové modely, kde bych také vybral, ale stále platí výše napsané. Spinnaker, kde mě design baví dnes, ale jak to bude třeba za rok netuším, nebo úplně něco jiného?

 

No a v názvu topicu píšu první a poslední, poslední rozhodně v nejbližších dvou letech, než půjde malá do školky a já zpět do práce, další koníček si prostě momentálně dovolit nemohu. Každopádně chycen už jsem.

 

Předem děkuji za navedení správným směrem, rady a třeba i nějaké nabídky.

 

post-67917-0-99515000-1559764636_thumb.jpg

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Všelijaké farebné úpravy a titan sa väčšinou časom poškrabú a nevyzerá to úplne dobre. Nerátam ultra tvrdé špeciality od Sinn, alebo Damasko. Nerez oceľ je ideálny materiál.  Znesie veľa a dá sa leštiť/brúsiť.

 

Kúpiť jazdené je cesta ako sa dostať ku kúskom, ktoré sú nové hodne mimo tvoj rozpočet. Usedlé často znamená aj nadčasové = dobre predajné. 

 

V inzercii sa tu časom určite niečo zjaví čo sa ti bude páčiť a keď aj neskôr zistiš, že to nie je ono, dajú sa predať ak to nie je vyslovene nejaký ležiak.

 

Niektoré veci si pri kúpe až tak neuvedomíš/nevyskúšaš.  Napr.  či nezapieraš  odvere s vyššími hodinkami, či ti nevadí mať celý deň na ruke ťažšie hodinky, či ti nevadí to, že safír bez antireflexu je často až príliš lesklý a občas aj troška pozmení ciferník opticky (hardlex na Seiko je veľmi dobrý kompromis a keď ho poškrkaš na totálku, dá sa za rozumné peniaze vymeniť).

 

Čo sa týka pomeru cena vs. kvalita tak u mňa vyhráva Seiko z druhej ruky, alebo nové zo sveta (zahraničný eshop).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužiaľ tiež kyklop, ale možno by išiel odpreprarovať:

 

https://oblecenie.bazos.sk/inzerat/99391088/Seiko-MONSTERGREEN-edition-6R15-Jade299e.php

 

Mimo rozpočet mierne (ale možno by si sa hecol): 

 

https://oblecenie.bazos.sk/inzerat/99183005/Predam-Seiko-SBDC061-SPB077J1-MM200.php

Upraveno uživatelem saboter
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bembeg: Boha ty Glycine jsou nádherné, krásně ses trefil, ten oranžový retro detail a hlavně indexy jsou očíslované, to vlastně taky věc, která mě na potápkách chybí. Na fóru jsem občas narazil jak je to se clem a dph, ovšem byli to starší příspěvky, máte někdo aktuální zkušenost? Neříkám, že do toho hned skočím, ačkoliv toho jsem schopen, ale tyto mě učarovaly na první pohled, zatím těžko hledám negativa, to ty indexy a to, že ciferník vlastně není nuda.

 

Saboter: To jsou přesně ty rady a poznatky, které jako začátečník velmi oceňuji, Děkuji! A usedlé=nadčasové, nemůžu nesouhlasit, ani ne tak kvůli následného prodeje jako kvůli tomu, že se na ně budu rád dívat i dlouho po pořízení. Jinak ty SBDC061 jsou velmi pekné, jen já to na těch 14kKč v současné situaci nenatáhnu, původně to bylo do desítky. Chápu, že to je ve chronosvětě prd, ale nějak začít musím :)

 

Gustaf: Já na tyhle koukal často a bohužel nějak, jako konzervativní fotograf architektury nedokážu snést tu nepravidelnost linek na ciferníku, někdy mě to hraje, někdy zase ne no. Vím, že by měly za pár týdnu vyjít nové "vlnky", na ty se těším, na koukačku a na fotky od místních. Ale ten tvar je samurajů má nějaký podivný X faktor, který prostě funguje. Kdybych nenašel něco (a nedostal to do republiky), viz třeba ty glycine, cítím, že u nich skončím. Taky to byly první, které jsem chtěl, těma to vlastně začalo, pepsinama.

 

kuncák7: Je to momentálně můj oblíbený sport, díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každopádně bych bez vyzkoušení na ruce nic stejně nekupoval. Na fotkách to vypadá skvěle, ale může vadit korunka, tah, spona, velikost, jiná představa o odstínu barvy...

Zkazí ti to pak radost z hodinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil bych se podivat i na Alpinisty SARB017. Tady na foru celkem proflakly hodinky a sem tam se objevi v prodejni sekci.

 

Slusna vodotesnost, inhouse strojek, skvele nositelne, jsou neuveritelne variabilni co do pasku a za ty prachy rekl bych bezkonkurencni zpracovani. Ne kazdymu ale sedi zelena a vnitrni otocna luneta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://www.chronoshop.cz/steinhart-ocean-titanium-500-premium

To jsou jediný Stajny, který bych vzal.

Je tam ETA 2892-A2 Elaboré Premium, Titan, keramická luneta a nejsou to vyloženě kopírka. Navíc dle mého moderní svěží design.

Wardy za 400 liber sice koupíš, ale starý Tridenty mají pouzdra 38 a 43 mm, což nesedí každému. Nový mají i 40 mm a 42 mm, jenže jsou ještě drahý

post-44633-0-47974100-1559797056_thumb.jpg

post-44633-0-67701500-1559797063_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravda, bez vykoušení nic pořizovat nebudu

 

No narazil jsem v noci na jeden inzerát, 2 roky staré pepsiny v pěkném stavu, ještě bez X a PADI na ciferníku, což se mě líbí. S gumou i náramkem

https://www.facebook.com/marketplace/item/256021141925556/

Krabičku mají, doklad pohledá, za hodinky cituji "ručí", koukal jsem na borce a na každé fotce má na ruce jiné hodinky, takže backstory by měla celkem sedět. Dle fotek poznám prd, ale je taky z prahy, tak se na ně zajdu podívat. No a chce za ně nějakých 4500 a to by rovnou mohla zůstat rezerva na další kus do začínající sbírky. Co na to říkáte?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K seikům se já vyjadřovat nemůžu, neb je neznám.

Ale k Steinům, ač tu padla výstraha :-), měl jsem je v GMT s papsi lunetou, jedny máš v prodejním vlákně ( jsou to ty mé, kupované jako nové ) a rozhodně bych se jich znovu ( celkem po 9 ) nebál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...