Přejít na obsah

Hodinky jako poděkování


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

potřeboval bych poradit, rozšířit svoje omezené obzory.

 

Chtěl bych jako poděkování tátovi a tchánovi, za to že mi každý den po práci pomáhají se stavbou našeho domu pořídit hodinky a nechat na ně vygravírovat něco ve smyslu díky. To bych vymyslel později. Nejdůležitější pro mě nyní je vybrat vhodné hodinky na kterých bude proveditelné i to gravírování, nerad bych to dělal do pouzdra. Ideální místo by bylo dýnko, ale ne na každé hodinky by to šlo. Obou pánům je kolem 55let a zrak už taky není co dřív. Oba nosí sportovní hodinky.

 

Chtěl jsem koupit něco jako skx007, ale odrazuje mě výstupní kontrola, nerad bych jim daroval nějaké nepodarky.

 

Napadá Vás něco vhodného? Rozpočet na jedny hodinky bych viděl někde kolem +/- 25 tis.

 

Předem díky za Váš čas, podněty k zamyšlení a nápady.

 

Jarda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Aby to nevypadalo nějak neuctivě, že je hodláme odbýt hodinkama a nazdar. Máme s manželkou v plánu zakoupit jim i nějaký wellness pobyt nebo dovolenou i s drahými polovičkami. Tohle mi přišlo jako takový dobrý dárek, na který nepůjde zapomenout, protože vždy když kouknou na zápěstí, tak by jim to mělo připomenout náš hluboký vděk za všechno. Co si budeme povídat, ale i ta nejdražší dovolená se může stát nepříjemnou.

 

Tohle píšu hlavně proto, aby jste mi nepsali, že máme vymyslet něco lepšího. Dovolenou řeší žena, já si dal za úkol dotáhnout tohle do úspěšného konce. Díky

 

Exiztence: díky za odkaz, ty hodinky se mi moc líbí a sám nad nimi pro sebe uvažuji. V tomto případě se však obávám velikosti. Přeci jen můj táta má obvod zápěstí kolem 24cm, tak aby to nevypadalo nepatřične.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta velikost zápěstí obou pánů, spolu s preferencí na styl ? vidím sportovní, by nebylo od věci zmínit.

 

Jinak za sebe zkusím navrhnout lehce jiný směr, stále však v hodinkovém ranku. Co nějaké fajné kapsáče?

Do pětadvaceti stopro Omega, ale aji Šafky by se daly. Namátkou:

http://www.antik-hodinky.cz/3-pl-stribrne-luxusni-omega

http://www.antik-hodinky.cz/velmi-pekne-2-pl-stribrne-hodinky-iwc-schaffhausen-pr-54-mm

 

Jako symbolický dárek a poděkování mi to přijde lepší, bo to majitele nebude případně tlačit do nošení něčeho, co si sám nevybral a zároveň je to dost hodnotné. I odložené na poličce budou hezké. Sám to vidím u táty, jemuž jsem pár let daroval fashion-bídu (ještě před chnmg) a min. ze začátku to pro něj bylo trochu svazující a nosil je prakticky jen, když jsme se měli setkat.

 

Zároveń dávají kapsáče možnost krásné rytiny. Mluvím částečně i z vlastní zkušenosti ? místnímu členovi jsme takto děkovali za možnost spáchat celorepublikový sraz u něj na hotelu. A myslim to s darem klaplo dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Exiztence: Díky, ty vypadají moc dobře.

 

Maxel: Problém je v tom, že jsem jim ruku nikdy neměřil  :clap:  Tátovi hodinky jsem párkrát na ruce měl, tak odhadem si troufnu tvrdit, že to bude kolem těch 24cm. Nosí samsungy, ale má i Citizeny, který si bere na "lepší". Tchán má rozhodně menší ruku odhadem 18-19cm a nosí nějaké čínské křusky z alibaby.

 

Ty kapesní rozhodně nosit nebudou, ale zatím to nezavrhuji. Idea byla taková, že hodinky budou pro oba stejné a ideálně nějaké sportovní univerzály. Je jasný, že se nemůžu zavděčit všem, ale aspoň půjde vidět nějaká snaha.

 

Mohl bych jim udělat nějaké tričko s vyjádřením díku, ale to dlouho nevydrží...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě Longines je fajn volba ale volil bych klasické conquesty, myslím, že lepší než upřednosňovat diver styl. Semnou jednou pracoval starší pan cca 60 a kupoval si pravě tyto hodinky, prej na důchod. Zde asi na dynko nic neuděláš ale třeba protilehlá strana od korunky... 

Co tyto ? https://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/hodinky-longines-conquest-l37594586/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové všem děkuji, večer si projdu jednotlivé kousky a porovnám na miskách vah :-)

 

Nomosy určitě ne, tohle jsou chlapi co přijedou na rodinnou oslavu, uvidí rozbitou pračku a v mezi řečí ji opraví v kvádru tak jak zrovna přijeli. Večer si to vyslechnou od manželek, jestli ví kolik to stálo a blablabla, lupnou tam ze tři škopky a jdou spát. Tohle je jen takový celkem trefný příklad a naznačit jsem tím chtěl jen to, že hodinky si rozhodně nebudou sundávat před tím než strčí ruku po loket do žumpy. Takže kovový náramek je podmínkou.

 

Co se týče baterky nebo mechaniky, uvažoval jsem spíše o mechanice, ale je pravda že pánové si na to nepotrpí, ale pro mi hrálo hlavně to, že na mechanikách je každý problém řešitelný. Na baterkách se může stát, že řeknou že se oprava nevyplatí nebo něco podobného a to bych nerad. Ikdyž to snad nebude problém Longines atp.

 

Dokusan: táta má ode mě tady tyhle, takže to by měl dvoje skoro stejné.

 

Děkuji všem za nápady a rady. Večer to proberu. Pěkný den

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dee:chce nejspíš něco většího a sportovnější

Jinak pokud by zvládli čitelnost, tak toto je pro mě jasná volba

https://www.helveti.cz/citizen-global-rc-jy8020-52e-

Ty citizeny jsem mel, ale.ten display je tam celkem k nicemu (pro starsiho pana) lepsi volbou je bud AS4050 nebo nejaky satelit wave model....

 

Redmi Note 5 By Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...