Přejít na obsah

Hodinky jako poděkování


Doporučené příspěvky

Otec touží po automatu, tchán kupuje quartzky z číny s kterýma svařuje, brousí, seká a má je prostě čistě jako spotřebák a toho se bojím. Ačkoliv by mi to mohlo být jedno, ale nechci aby si myslel, že jsem mu koupil nějaký šmejd. Jiné hodinky pro každého z nich nechci. Mohlo by to vyznít neuctivě. Je to prekérní situace, ale automaty, které by vydržely tchánův styl života se asi nevyrábí, takže bude muset proběhnout nějaká osvěta...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Aha, já to blbě přečetl a nepochopil, že budou dvoje. Pak bych koupil 2x automaty s možností vraceni(vymeny) a po obdarovani bych to tchanovi vysvětlil, buď si je nechá a upravi sve fungovani s hodinkami, nebo vybere quartz. To věnování bys musel řešit až potom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mozno by som sa zamyslel nad tým co ich najviac potesi, znackou by ma potesili jednoznacne longines, aj napad 1 quartz 1 automat je fajn, cena je uz trosku vyssie, ale myslim si ze vela laikov pozna tissot ako 2 svajciarsku znacku po rolex (tak to vnimam v mojom okoli). Myslim si ze s tvojim vyberom neslapnes vedla ani pri 1 hodinkach, mozno by som pozrel aj na hamiltony v tej kategorii sa da tiez najst vela muziky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to přijde zase jako blbost jednomu vzít quartz a druhému automat. V úvahu bych to bral jedině, když by se už neměli setkat. Takhle se určitě tvůj táta dostane do řeči s tchánem, že konečně má vysněné automaty a v tu chvíli by tchán zjistil, že má "jen" quartz. Vem automaty, při nejhorším. je bude tchán nosit jen jako přiležitostné hodinky a nadále bude huntovat jen ty čínské. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, mně to taky přijde úplně v pohodě vzít quartzky a automaty - ono se na to dá dívat i opačně, než že je to neuctivé - naopak jsi zohlednil u obou jejich styl života a přání a podle toho jsi vybíral přímo jim na míru :)

 

Ty Tissotky pro mě mají naprosto generický dizajn a ty Certiny se mi nelíbí. Sám si pamatuju, že Conquesty byly moje první lepší hodinky (sice v chronu, ale to je jedno). Měl jsem předtím Tissot T-Race, tak jsem si říkal, že konečně zkusím nějaké ty automaty, šel jsem do Dealu a jak jsem tam prolézal vitríny, tak jsem nakonec koupil Conquesty v quartzu. O hodinkách jsem věděl prd a ty Conquesty byly prostě úplně někde jinde než jakékoliv Tissotky. Už jenom to dýnko. Tím chci říct, že, aspoň podle mé vlastní zkušenosti, by Conquesty mohly i u naprostých laiků vyvolat nějakou (samozřejmě pozitivní) emoci ve smyslu "ty vole". U těch Tissotek a Certin si to moc nedovedu představit.

 

edit - případně bych u toho quartzu udělal tchánovi osvětu, že není quartz jako quartz (předpokládám, že to v těch Conquestech nebude úplná mr*ka) :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidíš, to mě přivádí k jedné věci - na ruce jsou Conquesty už docela cítit. Pokud doteď nosili spíše sportovnější hodinky (tedy předpokládám lehčí a pohodlnější, případně ne na tahu...?), tak by to pro ně mohl být na ruce dost rozdíl. Navíc pokud doteď nenosili hodinky na tahu, tak můžou být zvyklí v případě potřeby povolit dírku, což tady možné nebude. Dost možná už jsi nad tímhle přemýšlel, ale líná huba...radši na to upozorňuju :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, jestli tato možnost tu již padla, pokud ano, omlouvám se. Co takhle potlačit osobni preference chronomagora a vyřešit to méně osobní formou a to dárkovým poukazem? V tomto případě si budou moci obdarovaní hodinky sami vyzkoušet a vybrat si je podle svých vlastních preferencí. Budou mít stejné možnosti, nikdo nezůstane znevýhodněn a oba budou mít svoji vlastní volbu, ač chápu, že to z prvního pohledu není ten hmatatelný dar. Na druhou stranu jim zase přidáš tu radost spojenou s možností výběru a následného vzájemného porovnání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten darcekovy poukaz je podla mna dobra cesta, hodinky pojdes kupit s nimi, urobis osvetu. Ale moze nastat trapna situacia ked budu pozerat po drahsich kuskoch...

Ak budes kupovat hodinky ty tak urcite obom rovnake (aj co sa pohonu tyka), ludia si mozu veci vysvetlit rozne a zobrat to az prilis osobne, nedorozumenia v rodine pre hodinky urcite nikto nechce.

A ako uz bolo povedane, aj ja sa priklanam k longines, ta znacka ma svoje meno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzít baterky a automaty na tom by nebylo nic špatného, kdyby stály +/- stejně, ale přece nemůžu koupit jednomu hodinky za 15tis a druhému za 30tis. To by se mně dotklo. Poukaz zavrhuji, protože tchán by si nic takového nevzal. Když to bude koupený, tak už s tím nic nenadělá. Hodinky chci darovat už s věnováním a proto musím výběr pečlivě zvážit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom případě to nedopadne dobře. Tchán dostane drahou věc, ke které nemá žádný vztah. Navic "spatne funkcni" (automaty)Pro něj jsou hodinky za 1000 to samé jako za 50 000. Je třeba si uvědomit, ze hodinky většinovou populaci nezajímají. Kup mu něco úplně jiného a tátovi hodinky. Každý jsme jiný...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě jsem přemýšlel i nad jinými dary, ale hodinky mi přišly jako dobrý nápad. Vždy když koukne na ruku, tak by mu to mělo vykouzlit úsměv, hezké vzpomínky a naši vděčnost. Samozřejmě bych mohl koupit dovolenou, nebo nějaký zážitek, což bude mít pro někoho i větší cenu, ale za 10 let si to ani nemusí pamatovat a nebo se to nemusí stát příjemným zážitkem. Jako chronomagor jsem pořád za hodinky a začínám se klonit k těm baterkám. Tátovi můžu koupit automaty třeba k příštímu jubileu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...